Recept: Stamppot pastinaak met tomaatjes en spekjes

Toen ik een kleine Mara was, heb ik ooit door de keuken geroepen: “Ik eet nooit meer stamppot andijvie!”. En ik kan je vertellen: dat heb ik na die uitspraak ook nooit meer gedaan. Maar, niet alleen stamppot andijvie at ik sindsdien nooit meer, ik at helemaal nooit meer stamppot. Zonde eigenlijk, want er is ontzettend veel mogelijk. Dus besloot ik de stamppotten een nieuwe kans te geven. En guess what? Nu ben ik fan! Hier een lekker stamppot gerechtje, dat ook nog eens heel makkelijk te maken is. Eet je mee?

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten (4 personen)

2 zakjes Maggi Aardappelpuree Crème Fraîche
350 gram pastinaak, in stukjes van 1 cm gesneden
200 gram rucola
250 gram kerstomaatjes
50 gram pijnboompitten (geroosterd)
200 gram magere spekjes
Olijfolie
Peper en zout

ingredienten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de tomaatjes in een ovenschaal en sprenkel hier wat olijfolie, peper en zout overheen. Zet in de oven en rooster 15 minuten.
  • Doe ondertussen de spekjes in een droge koekenpan en bak 1 minuut. Doe er vervolgens de pastinaak bij en laat samen nog zo’n 10 minuten bakken tot de pastinaak goudbruin is.
  • Bereid de Maggi Aardappelpuree Crème Fraîche zoals aangegeven op de verpakking.
  • Roer hier de rucola, pastinaak en spekjes doorheen.
  • Verdeel de stamppot over 4 borden en verdeel de kerstomaten over de borden. Strooi er tot slot de pijnboompitten overheen.

Dit recept van Mara is ook terug te vinden om de website van Maggi, waar nog veel meer lekkere recepten opstaan. Check het hier.

maggi stamppot

 


Reageer ook