fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Patricia (31) wil geen moeder worden

Doodmoe wordt ze van de vraag wanneer zij nou eindelijk eens moeder wordt. “Alsof je alleen maar meetelt als je moeder bent”, zucht Patricia. Ze is nu 31 jaar en woont sinds twee jaar samen met haar vriend Jan.

Jan leerde ze via een relatiesite op internet kennen, en zij had in haar profiel al duidelijk vermeld dat ze geen kinderwens heeft. “Ik weet niet wat het is, maar ik heb die droom niet, ik heb geen rammelende eierstokken.”

Toen ze Jan voor het eerst ontmoette, was het liefde op het eerste gezicht. Er was een probleem: Jan wilde eigenlijk wel heel graag kinderen. “Wat was ik blij dat ik het al in mijn profiel had vermeld dat ik die wens niet heb.” Het werd beste even een punt van discussie toen bleek dat Jan en Patricia het erg goed met elkaar konden vinden. Ze spraken vaker af, gingen naar de bioscoop en raakten nooit uitgepraat. Een ultieme match.

Maar ja, die kinderwens he? Patricia was heel duidelijk naar Jan: als hij graag vader wilde worden, dan liet ze hem gaan. Want zij wilde echt geen moeder worden. “Jan twijfelde. Zijn droom om papa te worden viel in duigen.” Toch bleek de liefde tussen Jan en Patricia groter dan de kinderwens van Jan, en inmiddels hebben ze het er niet meer over. Jan heeft zich erbij neergelegd dat hij geen vader wordt van de kinderen van Patricia. “Gelukkig hebben we leuke neefjes en nichtjes waarmee we regelmatig optrekken. Gaan we lekker naar de dierentuin of de bioscoop. En daar heeft Jan genoeg aan.”

De familie van Patricia denkt nog steeds dat Patricia wel bijdraait. Als ze met een baby op haar schoot zit, is er altijd wel een lollige oom die zegt: “Staat je goed hoor, Patries, duurt vast niet lang meer of je bent zelf moeder.” Erger vindt Patricia mensen die schaamteloos aan haar vragen wanneer zij nou zwanger denkt te worden. “Ik vind dat een vraag die je niet kunt stellen. Je weet toch iemands beweegreden om wel of geen kinderen te nemen niet? Ik vind het een pijnlijke vraag.” Heeft ze nooit gedacht dat ze toch misschien wel moeder wil worden. Resoluut schudt ze haar hoofd. “Nooit. Ik zie bij vrienden wat een impact een kind heeft. Ze hebben nauwelijks tijd meer voor elkaar, alle gesprekken gaan over het kind, feestjes laten ze aan zich voorbij gaan. Slapeloze nachten. Nee, mij niet gezien.”

Een andere reden om geen moeder te worden, is dat Patricia graag zelf de volle aandacht krijgt. “Ik kan mezelf niet op een tweede plaats zetten, en dat doe je als je een kindje krijgt.” Als ze dit zegt, wordt ze arrogant genoemd. “Dat is dan maar zo. Maar ik zie zo vaak dat stellen niet nadenken over de impact van het krijgen van een kind. Ik denk daar wel over na en heb een weloverwogen keuze gemaakt.”

Moeder van de kinderen Jan wordt ze echt nooit. Volgende week gaat Jan namelijk naar het ziekenhuis om zich te laten steriliseren. “We zijn echt dol op elkaar en willen graag met elkaar oud worden. Dat Jan zich laat steriliseren hangen we niet aan de grote klok. Alleen mijn moeder en een paar goede vrienden weten ervan.”

Lees hier meer waargebeurde verhalen!

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Nelly -

Waarom laat je jezelf niet helpen ipv je partner? Hij heeft wel een kinderwens en als jou wat overkomt of jullie gaan toch uit elkaar heeft hij nog wel kans om vader te worden

Marieke -

We hangen het niet aan de grote klok……??
Uhm….. hè? :-/ wat is dit artikel dan?

Reageer ook