Recept: Geroosterde kikkererwten salade

Hebben jullie al eten voor vanavond in de planning staan? Het is vandaag weer heerlijk weer en dus maak ik zeker een lekkere salade voor mezelf! Deze kwam ik tegen op een van mijn favoriete Amerikaanse foodblogs: Two Peas & Their Pod. Echt een aanrader om eens een kijkje te nemen. Het recept van deze geroosterde kikkererwten salade heb ik voor jullie hier naar het Nederlands vertaald. Hopelijk genieten jullie hier net zo van als ik!

Ingrediënten

Geroosterde kikkererwten: 

  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/8 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 theelepel olijfolie

Vinaigrette:

  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 1 hand korianderblaadjes (fijngehakt)
  • 1 grote teen knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 100 ml olijfolie

Salade:

  • 2 tortilla wraps
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout, naar smaak
  • 2 kroppen little gem salade (fijngehakt en schoongemaakt)
  • 1/2 rode kool (fijngehakt en schoongemaakt)
  • 1 bakje kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 1 blik maïskorrels (uitgelekt)
  • 1 grote avocado (in plakjes)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe alle ingrediënten voor de kikkererwten in een kom en roer dit door totdat alle kikkererwten bedenkt zijn met de smaakmakers.

3. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier bekleedde ovenschaal. Laat ze in 30 – 35 minuten roosteren in de oven. Schep ze elke 10 minuten even om, zodat ze mooi rondom gaar worden.

4. Terwijl de kikkererwten roosteren maak je de vinaigrette. Doe in een blender of keukenmachine alle ingrediënten voor de vinaigrette en laat dit tot één geheel blenden. Zet dit even opzij.

5. Zodra de kikkerwten klaar zijn, zet je de oven op 180 graden. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met olijfolie. Snijd de tortilla’s in strips van 1 cm breed. Verdeel ze over een ovenplaat en zet ze gedurende 10 – 15 minuten in de oven. Haal ze eruit en besprenkel ze met wat zout naar smaak.

6. Maak de salade op. Doe de little gem salade in een grote saladekom. Leg hier de rode kool, tomaatjes, mais, avocado, kikkererwten en de tortillastrips overheen. Besprenkel de salade met de vinaigrette.

Geniet ervan!

Dit recept en de foto’s zijn afkomstig van Two Peas & Their Pod


Reageer ook