fb
Damespraatjes Damespraatjes

Leontine: ‘Ik zou zo graag een kind van mijn voormalige man willen hebben’

kind van mijn ex

Vijf jaar lang deelden Leontine en Eelco lief en leed en samen kregen ze Roosje. Twee jaar geleden, toen Roosje net een jaar was zijn ze uit elkaar gegaan. “Ik werd verliefd op een collega en dat heeft me mijn huwelijk gekost.” Nu verlangt Leontine naar nog een kind, maar wel eentje van Eelco.

“Roosje is nu drie jaar en ik zou het zo leuk vinden als ze een broertje of een zusje zou krijgen. Maar niet van een andere man, ik vind het geen aantrekkelijk idee als ze een half broertje of -zusje krijgt. Ik wil dat Eelco de vader wordt.” De enige die van haar plannen weet is haar beste vriendin Lot en zij is erg sceptisch, wat Leontine ook wel weer snapt. “Toch weerhoudt het me niet en is het een serieuze optie.”

Ik was te snel eerlijk

Dat haar huwelijk is geklapt door een verliefdheid, doet haar nog steeds veel pijn. Straal verliefd werd ze op Ruben van de verkoop. “Ik was zo vreselijk verliefd. Ruben was dol op me en droeg me op handen. Alles stiekem op kantoor en omdat ik zeker wist dat hij de ware was en niet Eelco, gooide ik het al snel open thuis. Ik kon niet leven met een leugen. Achteraf heb ik spijt dat ik mijn kaarten zo snel op tafel legde, want Ruben bleek achteraf niet zo verliefd op mij maar was vooral uit op pret tussen de lakens. Ik was niet zijn enige liefje en dat verklaarde ook waarom hij zo stiekem bleef doen.”

Alle genegenheid was weg

Het vertellen aan Eelco was dramatisch, hij stortte volledig in. Daarna volgende een ijzige kou. “Eelco was zo verdrietig en bleef zich maar afvragen wat hij verkeerd had gedaan. Na die fase werd hij super zakelijk. Hij zocht alles uit voor de scheiding en begon de inboedel te verdelen. Alle genegenheid was verdwenen, hij bleef normaal communiceren maar raakte me niet meer aan, zei niets liefs meer. Dat maakte me toen ook helemaal niet uit, ik had immers Ruben die me prachtig vond en met wie ik uren kon vrijen en kletsen.” De scheiding wordt in gang gezet en verloopt vlot. “We hebben gekozen voor co-ouderschap en de ene week is Roosje bij mij de andere week bij Eelco.”

Ruben brak mijn hart

Het co-ouderschap bevalt goed en als ouder functioneren Leontine en Eelco prima. “Alles dat Roosje aangaat, bespreken we. We gaan soms zelfs samen naar het consultatiebureau, dat is echt heel prettig en goed voor Roosje. We hebben heel fijn contact en zijn gelukkig vrienden gebleven. Niet lang na de scheiding kwam ik erachter dat Ruben verschillende vriendinnetjes had en ik helemaal niet zo speciaal was. Hij brak mijn hart en liet me in wanhoop achter. Ik kwam erachter toen een collegaatje me vertelde dat ze zo verliefd was. In vertrouwen vertelde ze me dat het om Ruben ging. Toen ze dat zei, holde ik naar de wc en gaf over. Ik was zo overstuur.”

Ik wil geen donor

Leontine vertelt het collegaatje niet dat Ruben ook afspraakjes met haar heeft. “Ik schaamde me kapot. Hoe kon ik zo naïef zijn? Ik had mijn huwelijk op het spel voor hem gezet, hoe stom kun je zijn. Temeer omdat Eelco en ik een goed koppel waren. Dat blijkt ook nu, nu we niet meer als man en vrouw leven. Ik was zo ziek van het bedrog van Ruben dat ik een andere baan heb gezocht en opnieuw ben begonnen. Nu ik weer ben opgebloeid begint het te kriebelen; ik wil zo graag een zusje of broertje voor Roosje. Niet van een andere man, niet van een zaaddonor, maar van Eelco. Zeker omdat het ouderschap zo goed loopt.” Een halfbroertje of -zusje wil ze niet, maar een echte. “Dat kindje wil ik met Eelco maken. Gewoon live. Omdat het waarschijnlijk niet gelijk de eerste keer raak is, zou dat betekenen dat ik wellicht verschillende keren met Eelco naar bed moet, maar dat vind ik geen probleem.”

Misschien komen we weer samen

Met spanning wacht Leontine het antwoord af van Eelco. “Toen ik het voorstelde, verschoot hij van kleur maar hij was wel bereid erover na te denken. Want toen ik het uitlegde en de voordelen opsomde, zag hij het gelijk in een ander perspectief.” Eelco gunt zijn dochtertje echt wel een broertje of zusje, maar hij is bang. “Eelco is bang dat hij zijn hart weer aan mij verliest en dat wil hij niet. Hij kan het niet aan als het weer fout zou gaan tussen ons. Ik mis Eelco enorm en begrijp dat hij op liefdesgebied helemaal klaar is met mij. Maar misschien brengt het maken van een broertje of zusje voor ons prinsesje ons nader tot elkaar. Want diep, heel diep in mijn hart zou ik het fantastisch vinden als we weer samen komen.”

Wat vind jij? Snap jij dat Leontine graag een kindje van haar ex wil? Of vind je het een idioot idee en zou dat alleen maar verwarring voor Roosje betekenen?

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Jossine kreeg ruzie in vliegtuig om haar huilende zoontje: “Man achter ons ging totaal door het lint”

Reizen met jonge kinderen is vaak een uitdaging en als moeder doe je er alles aan om het goed te laten verlopen en niemand tot last te zijn. Helaas lukt dat laatste nou eenmaal niet altijd. Zo ook toen Jossine laatst naar Curacao vloog. 

“Mijn ouders wonen al jaren op Curacao”, vertelt ze. “Na hun pensioen hebben ze hun koffers gepakt en zijn gegaan. De eerste jaren vlogen we regelmatig naar elkaar toe, maar sinds het coronavrius uitbrak hebben we dit niet meer gedaan. Tot een paar weken geleden, toen mijn vader erg ziek werd. Mijn moeder kon alle hulp gebruiken. Ik wachtte geen moment en heb twee tickets geboekt. Eén voor mij en één voor mijn tweejarige zoontje Kay….Verder lezen”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Fiene -

Beste Leontine,
Zoals ik jouw verhaal begrijp wil je eigenlijk een kindje van Elco om hem weer terug te krijgen. Eigenlijk wil je geen co ouderschap maar dat hij je weer terug neemt. Het enige wat ik erover kan zeggen is wees eerlijk tegen je ex. Want op deze manier win je hem zeker niet terug. Voor mij gevoel lokt je hem weer in de val. Want hij is eigenlijk nog erg gek op je maar erg bang om gekwetst te worden. Om hem op een eerlijke manier terug te krijgen moet je met hem praten en vertellen wat je voelt. Ik hoop voor je dat jullie eruit komen.

Joris -

Wil ze nu primair een kind, sex met haar ex of haar ex-partner terug?

Sanderien van Mul -

Ik wilde eerst ‘hulde aan Eelco’ schrijven omdat hij zijn overspelige vrouw onmiddellijk buiten de deur zette, maar wat een zacht ei dat hij nu overweegt om weer met dat mens te gaan wippen om een kind te maken want ze wil ‘een echte’. Om te kotsen wat een egoïstisch gedrag en nóg een kind die er de dupe van wordt van twee idiote mensen die hun leven niet op de rit hebben en kunnen houden.

Reageer ook