fb
Damespraatjes Damespraatjes

Esmee legt elke maand stiekem 50 euro apart: “Mijn man weet van niks en ook niet waar het voor is”

Elke drie á vier maanden laat ik mijn fronsrimpel platspuiten door een kleine hoeveelheid botox. Dit doe ik al een aantal jaar en persoonlijk vind ik het niet nodig om hier een geheim van te maken. Zo schrijf ik hier zo nu en dan een artikel over op Damespraatjes, praat erover met vriendinnen en bespreek het met mijn man. Het taboe op cosmetische ingrepen lijkt steeds kleiner te worden, maar dat betekent niet dat dit taboe er helemaal niet meer is. Zo spraken wij Esmee (40 jaar), die elke maand 50 euro boodschappengeld apart legt om voor haar botox-behandelingen te gebruiken. 

Esmee en Thomas zijn vijf jaar getrouwd en wonen onder de rook van Rotterdam. “We hebben een fijn en behoorlijk traditioneel huwelijk. Thomas werkt fulltime en ik ben thuis met de honden en ons zoontje van drie”, vertelt Esmee. “Ik wist altijd al dat ik wilde stoppen met werken zodra wij kinderen zouden krijgen. Thomas was dit met mij eens en halverwege de zwangerschap van Beau heb ik mijn baan opgezegd.”

Niet alles kopen

Het niet meer werken is best wennen voor Esmee. “Zowel het aan de enorme hoeveelheid vrije tijd als aan het hebben van minder geld. Thomas verdient ruim 3500 euro per maand; een prima inkomen om als gezin van rond te komen. Natuurlijk is het ook weer niet zo’n bedrag waarbij je alles kunt kopen wat je hartje begeert. We letten dan ook best op de kleintjes zodat we ook wat geld opzij kunnen leggen voor een vakantie of dagje uit.”

In mijn nachtkastje

Elke week heeft Esmee 200 euro huishoudgeld. “Dit gebruik ik voor de boodschappen en spulletjes voor Beau. Van deze 200 euro leg ik al maanden iedere week 12,50 euro in de la van mijn nachtkastje. Thomas weet dit niet en dat wil ik graag zo houden. Het geld spaar ik op en gebruik ik elke vier maanden voor een botox-behandeling bij een cosmetische kliniek.”

Voelt niet goed

Esmee wil niet dat Thomas weet dat ze geld opzij legt voor cosmetische behandelingen. “Hier heb ik twee redenen voor… Op de eerste plaats wil ik helemaal niet dat hij weet dat ik niet puur natuur ben. Hij vindt mij prachtig en ergens wil ik gewoon heel graag dat hij denkt dat ik gewoon nog steeds helemaal rimpelvrij ben. Daarnaast durf ik hem eigenlijk niet om het geld te vragen. Hij werkt heel hard en is zelf gestopt met tennissen omdat het te duur werd. Dan voelt het natuurlijk niet goed om hem te vertellen dat ik elke vier maanden voor 200 euro aan botox in mijn gezicht laat spuiten.”

Nooit iets voor mezelf

Diep van binnen weet Esmee dat het helemaal verkeerd is wat ze doet. “Maar ik weet gewoon niet wat een andere oplossing zou kunnen zijn! Wel heb ik me voorgenomen om weer te gaan werken als Beau na de zomervakantie op de basisschool begint. Ik verdien dan weer mijn eigen geld en hoef niet meer de zuurverdiende centen van Thomas in mijn nachtkastje te verstoppen. Aan de andere kant is het ook zo dat ik de afgelopen jaren eigenlijk zelden iets voor mezelf heb gekocht. Al mijn kleding is tweedehands, ik draag goedkope make-up en ben al jaren niet met vriendinnen uiteten geweest. Is die € 12,50 per week die ik aan mezelf uitgeef dan echt zo erg?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

28 reacties

Safia -

In mijn ogen vals slang én ook dief

Ik lopen ook na 40 toe hebben rotzooi niet nodig,

Ralph -

Hij geeft tennis op omdat het te duur is, werkt zich waarschijnlijk rot, heeft zorgen omdat hij werkt voor het onderhoud en ontwikkeling van zijn kind die hij helaas veel minder ziet. Het is het geld niet, maar dat je dit niet zegt tegen hem.

En als het niet gaat tussen jullie, zeg jij waarschijnlijk tabee en neem je jullie kind mee en ondertussen misschien vangen (en dan bedoel ik niet voor jullie kind..).

En qua huishouden, tsja afhankelijk wat hij doet, waarschijnlijk toch wel iets.

Dries -

Het is niet zijn inkomen, het is jullie inkomen waar jullie allebei hard voor werken. Alle inspanningen die daarvoor gedaan worden zijn gelijkwaardig. Tennis moeten opzeggen met een inkomen van € 3.500 per maand zou eigenlijk niet nodig moeten zijn, maar het kan ook zijn dat jou man al genoeg uitgeeft voor andere dingen die alleen hem baten. Als jij alleen tweede hands kleding draagt dan is die € 50 per maand een lachertje, maar waarschijnlijk heb jij die botox helemaal niet nodig omdat je mooi genoeg bent van jezelf. Een mens hoeft niet perfect te zijn, gelukkig maar anders waren we allemaal onder de maat. De kunst is om onze goede kanten zelf ook te zien, want die ontgaan andere mensen ook echt niet. En wat in andere reacties ook naar voren komt, weer zelf een baan buiten de deur voor bijvoorbeeld 2 of 3 dagen per week. Verruimt de horizon en vergroot jou individuele financiële vrijheid. Je hoeft je trouwens niet schuldig te voelen over die € 50, die zijn eigenlijk peanuts als je goed kijkt naar alle goeds dat jij in jullie relatie brengt. Geef een positieve waarde aan alle goede dingen en inspanningen en bagatelliseer de kleine onvolmaaktheden. Onvolmaakte mensen zoals wij allemaal zijn, zijn niet bij machte om een volmaakt leven te leiden, je best doen zoals jullie beiden doen is goed genoeg.

Elsa -

Persoonlijk vind ik dit echt niet kunnen of je bent er eerlijk over dat je het geld daaraan uitgeeft of je doet het niet. Ik zou me best belazerd voelen als ik zelf (zoals hij zijn tennis) iets zou opgeven ten bate van het gezin en de ander dan stiekem achter mijn rug om wel geld aan zichzelf spendeert.

Lelie -

Chapeau dat ze zo haar best wilt doen maar het is noodzakelijk om ook voor jezelf te zorgen.
Dit zou ook openlijk moeten kunnen. Misschien kan ze ook bv kijken of crèmes en gezichtsmassages een natuurlijke alternatief voor botox kunnen worden. Rimpels kunnen teken van droge huid zijn. Er zijn ook veel producten zoals Nuy botox effect crèmes die al goed helpen.

Marco -

Vind het echt super voor jou dag je het gewoon doet , ook al zeg je niets jij verdient het ook hoor .
Een huishouden bijhouden is ook een fulltime baan .
Zo moesten meer mensen denken .

Richard -

Slimme dame die ,niet aleen aan schoppen dénkt, maar ook ,aan de toekomst dedénkt nkt,,

Hanneke -

40 jaar in de bloei van je leven,.
Waar ben je mee bezig?
Vrouwen maken zich lelijk,in plaats van mooi.
Belachelijk.

NA -

Lieve Schat… eerlijkheid duurt het langst. Jouw partner heeft ook rekening te houden met wat jij belangrijk vind! Ga de discussie gewoon aan… dat is stoer en eerlijk. Want het gaat uiteindelijk echt ten koste van elkaars vertrouwen. Jij of hij gaat het een keer voelen. Nu neem je de makkelijke weg…
Zeg gewoon wat je wil en doe dat!
Ik ben allergisch voor liegen.

Moeder40 -

Ik kan veel dingen goed begrijpen.. Ik heb 3 kinderen en met een lieve vriend met goed inkomen was ik ook thuis om voor ze te zorgen.. Ook ik heb wel eens geld voor mezelf gebruikt zonder het te vertellen.. Hij vond het namelijk onzin om geld aan dat soort dingen te spenderen.. Maar dat vond ik omgekeerd ook wel eens.. Ik probeerde wel altijd te zorgen dat de dingen die ik voor mezelf ermee deed, altijd zo beperkt mogelijk bleven.. Bijvoorbeeld je botox.. Probeer anders 1 x per 5 maanden en daarna 1x per 6 maanden.. Goede botox houd namelijk 5 tot 9 maanden aan.. Sinds de kinderen allemaal naar school gaan ben ik weer gaan werken en voel me er geweldig bij.. Zo goed zelfs dat ik nu met gemiddeld 3 dagen pw werken de helft verdien wat hij fulltime verdient.. Ik kan nu zoveel meer doen.. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn gezin en dat voelt heel goed.. Hij is trots op mij en ik ben ook trots op mezelf..

Ik ben 40 met een paar rimpeltjes, word grijzig maar met beetje verf en af en toe een “opfrisbehandeling” vind ik dat ik er best mag wezen voor een vrouw van mijn leeftijd ♥️
(En geloof me, ik had best moeite met ouder worden)

Sugar -

Ik vind dat dit mag, je hebt ook je werk hiervoor opgegeven, en daar stond hij achter. Een man hoeft niet altijd alles te weten.

Bono -

Kom ,wees een groot meid en zeg dit gewoon. En €3500 in de maand hebben , en sport op moeten zeggen ???? En jij jij jij , snap je het . Je praat krom wat recht is. Waarom ben jij zo ontevreden over jezelf ????

Anneke -

Leuk och wat geld? MIJN Geheim een magazine. Hierbij een oproep als het mag!! Er gebeurd meer in een huwelijk/ relatie. Wat is schoonheid wat is een relatie.
Samen door 1 deur geen gezeur.
Helaas heb geen relatie.
Wij praten vroeger ook altijd over geld en inkomen. Lief leed delen. Helaas is de man overleden ++ Wat is single “zijn.
Wat/Wie is een 50 /60 jr. Gezocht 038/030 e o.
Ser. reismaatje/man Hbo /schoonheids/ maatje. Ibv. Auto vele hobby’s. Ibv. Auto

Afijn als je geld hebt kan je het ook doen met een zoen.
Elk mens zijn rugzakje.
Forum erbij.
Deel het ook met jeugd op scholen.

Een leugentje om best wil.
Wie reageert:
[email protected]

Wat is helderziendheid/medium.
Wat is rijkdom.
Wat is geld.
Wat is liefde.

Schoonheid vergaat als we ouder” worden.
Lezen heren deze onderwerpen ook.

Independent woman -

Een man mag wel alles eten, maar nooit alles weten 🙂

Jeff -

Hoi, ik snap je punt en reden. Ik geloof wel in eerlijkheid en openheid. De basis van iedere relatie. Ik zou er persoonlijk wel door geraakt zijn als man wanneer ik er achter zou komen. Niet vanwege het geld of de behandeling, maar dat er niet het vertrouwen was om het te delen.

Roel -

Niks ergs aan in mijn ogen. 12,50 per week voor alle zorgen die je hem ontneemt en ook nog eens gebruikt voor iets waar hij blijkbaar ook blij van wordt.

Monica -

Er wordt hier telkens heel moralistisch gesproken over “zijn” geld. Alsof zij daar niets voor doet. Gratis huishoudelijk werk, plus gratis kinderopvang, plus gratis hondenuitlaatservice. Een hulp in de huishouding inhuren en de andere twee diensten kosten heel wat meer, dus € 12,50 per week voor jezelf reserveren vind ik totaal geen overbodige luxe. En wat ze ermee doet moet ze helemaal zelf weten. Ik vind het helemaal niet verkeerd dat ze geld voor zichzelf reserveert. Het enige is misschien dat ze samen een financiële afspraak zouden kunnen maken. Bijvoorbeeld dat ieder elke maand een vast bedrag(je) voor zichzelf spaart en dat ze elk daarmee kunnen doen wat ze willen zonder er verantwoording naar elkaar toe hoeven afleggen. Zelf hou ik niet van botox en dergelijke, maar ieder zijn ding. Blijf lekker spuiten meid als je dat gelukkig maakt! En je partner hoeft heus niet alles te weten. Je begaat geen doodzonde.

Corry -

Kom op zeg, ga je eigen geld verdienen.
En zoiets verzwijgen voor je man vind ik niet kunnen.

Els -

Als jij goed voor je zoontje en je man bent, mag je ook best iets voor jezelf hebben.
Het moet niet te gek worden, maar dat kan met dit inkomen.
Lekker doen als je dit belangrijk vind voor jezelf

Eva -

Maar als hij tennis opgeeft wat doet hij dan nog voorzichzelf? En komen jullie iets tekort door die botox? Zou t minder erg zijn als je zijn geld uitgeeft aan koffies en etentjes? Je kunt ook bijverdienen zonder dat de zorg van jullie kind eronder lijdt.

Joyce -

Als je dit nodig hebt om jezelf goed te voelen dan is dat opzich oke, wel zou je er beter eerlijk over kunnen zijn.
Ik neem aan dat jullie een goede relatie hebben en dat dingen bespreekbaar zijn.
Geen enkele man vind het leuk als zijn vrouw onzeker is over iets en zou dit vaak willen oplossen.
Daarnaast wil ik je ook zeggen dat rimpels eigenlijk heel normaal zijn en dat mannen dat zelfs mooi kunnen vinden.
Ik ben 29 en ik heb een paar rimpeltjes op mijn voorhoofd, lachrimpels om mijn mond en lichte kraaienpootjes naast mijn oog.
Mijn vriend vind dit juist mooi aangezien hij zo heel goed kan zien dat ik dus veel lach en dus een fijn leuk leven heb.

Mike -

Als je elke maand meer dan €3500 te besteden hebt maar dan tennissen moet opgeven omdat je anders niet rond komt, dan klopt er sowieso al iets niet…

Marjan -

Dit is precies hoe ik het óók voel. De omschrijving ‘Vreemdgaan met zijn geld’, vind ik dan ook heel treffend.
Het geld zelf vind ik niet het grootste probleem, maar de leugen er omheen.
Geef jezelf vrijheid en vertel het hem.

Charlotte -

Esmee, begrijpelijk dat het niet goed voelt. De reden dat hij is gestopt met tennissen greep me echt aan. De andere reden dan weer niet. Als je het echt niet kan opgeven en er niet eerlijk over gaat zijn, verdien het dan zelf bij. Zal tal van mogelijkheden.
Misschien vanaf het moment dat je zelf weer inkomsten hebt, kun je zijn tennis gaan betalen als ‘goedmakertje’. Je kunt het dan nog altijd eerlijk vertellen en anders zeggen omdat hij het heeft verdiend.
Vroeg of later gaat hij zich toch afvragen waarom jij nog geen rimpel hebt..

Mary -

Oef. Wat probeer je te doen? Rimpels mogen er wezen hoor. Dat geld voor jezelf prima maar ik denk dat je jezelf voor de gek houdt. Zonde van je tijd, energie en toekomst. Investeer in je zelfbeeld please.

Liesbeth -

Jou keuze, jou leven ….🍀

Wendy -

Ik zou me doodschamen als mijn man zijn hobby opgeeft voor zijn gezin en ik jaarlijks €600 over de balk gooi.

Marthijn -

Poehh, ik schrik hier als man toch van hoor! Het gaat niet eens om het bedrag of om wat ermee gedaan wordt.
Het is vreselijk om zo’n geheim te hebben tegenover je partner, terwijl die partner zelf bespaart op kosten en zich het zweet uit de naad werkt.
Neem dan zelf een bijbaantje (al zou je het daarvan maar voor de helft van bekostigen).
De huidige situatie omschrijf ik als: vreemdgaan met zijn geld.

Reageer ook