fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rina: “Ik vrees voor het huwelijksaanzoek van mijn vriend”

Al sinds de middelbare school hebben Rina en Jort verkering. Ze hebben het super fijn samen en ook veel gezamenlijke vrienden. Van een vriendin die is getrouwd met Jort’s beste vriend hoorde ze dat Jort haar ten huwelijk wil vragen. Op een heel speciale manier… En daar zit Rina nou net niet op te wachten …

Barbie-trouwjurk

O ja, Rina had als meisje al dromen als ze later groot zou zijn en met haar prins zou trouwen. “Ik fantaseerde dat ik een soort Barbie-jurk droeg, roze met veel glittertjes en dat ik een prachtig kroontje zou dragen.” Inmiddels is Rina 30 en heeft ze haar fantasie een beetje bijgesteld. “Ja, ik wil graag met Jort trouwen, hij is de liefde van mijn leven, maar dat wil ik niet meer in een zuurstok roze jurk met veel bling bling. Ik dacht eerder aan een simpel jurkje.” Het is niet dat ze dagelijks aan trouwen denkt, maar de laatste tijd wel steeds vaker.

Tikkie ADHD’er

“Lola, een van mijn beste vriendinnen is getrouwd met Maarten. En Maarten is de beste vriend van Jort. Hij vertelde Lola dat Jort plannen aan het smeden is om mij op een bijzondere manier ten huwelijk te vragen. Natuurlijk kon Lola haar mond niet houden en heeft ze me alles verteld.” Ook zij weet dat Jort alles in het leven groots en meeslepend wil. “Ken je van die mensen die zeggen: ‘leef alsof het je laatste dag is’? Nou, Jort is zo’n iemand. Een tikje ADHD heeft-ie wel, maar dat maakt hem gelijk zo woest aantrekkelijk.” Naast dat dat woest aantrekkelijk is, wordt Rina ook wel eens moe van Jort.

Daar is mijn meissie

“Jort heeft binnen no time, waar hij ook is, altijd alle aandacht. Hij kan super luidruchtig zijn en soms is dat grappig maar hij heeft niet in de gaten wanneer het niet zo geslaagd is. Hij is een charmeur, een hartstochtelijk persoon. Zo kan hij opeens zo maar door de voetbalkantine roepen: ‘Kijk eens wie we daar hebben, als dat mijn mooie meissie niet is’ en vervolgens zoent hij me vol op mijn mond. Hoewel ik het er warm van krijg en er om moet glimlachen, is het soms ook een beetje ongemakkelijk.”

Toch niet in de voetbalkantine?

Maar goed, nu heeft ze dus van Lola gehoord dat Jort haar ten huwelijk wil vragen op een heel speciale manier. “We hebben het vaak over trouwen gehad en ik wil er niet zo’n poespas van maken, maar daar denkt Jort heel anders over. Ik vrees het ergste, echt! Sinds ik weet dat hij snode plannen aan het smeden is, voel ik me een beetje nerveus en heb ik het idee op mijn hoede te moeten zijn. Ook bedenk ik me steeds wat hij in zijn schild voert. Hoe gaat hij mij vragen? Gaat hij op z’n knieën in de voetbalkantine tijdens het feest zodat veel mensen daar dan getuigen van zijn? Ik weet nu al dat dat gepaard gaat met veel luid gebral en dat de biertap wijd opengaat.”

Mijn zusje moet stralen

Ook bang is Rina dat hij haar gaat vragen tijdens het huwelijk van haar zusje. “Annabel trouwt over een paar weken na een voorbereiding van een jaar. Het wordt haar dag, haar feest waarop zij het stralende middelpunt is. En nou hoop ik maar dat Jort niet het lumineuze idee heeft die dag mij ten huwelijk te vragen. Dat zou ik zo rot vinden voor Anna en haar man. Want als Jort de aandacht vraagt, reken er dan maar op dat echt iedereen een en al oor is. En dat is op de trouwdag van mijn zusje niet de bedoeling, dan moet Anna shinen.”

Applaudisserende passagiers

Wat Rina zich ook kan voorstellen, dat Jort haar vraagt als ze in het vliegtuig zitten op weg naar de Canarische eilanden. “Nee, denk ik dan, niet dan, alsjeblieft niet in het vliegtuig terwijl al die mensen zo dicht bij zitten, allemaal vreemden die dan natuurlijk gaan applaudisseren. Dat de stewardess met glazen champagne aan komt lopen. Ik moet er niet aan denken, krijg het er nu al warm van.”

Moet ik het Jort zeggen?

Rina haalt zich van alles in haar hoofd en heeft er slapeloze nachten van. “Ik wil het allemaal niet groots en meeslepend, daar zit ik helemaal niet op te wachten. Ik wil het klein, lief en romantisch. Als Jort me vraagt wil ik dat we met z’n tweetjes zijn, dat het liefdevol gebeurt. Dat het nog even ons geheim is en dat we het daarna de omgeving vertellen. Ik overweeg om het toch maar met Jort te bespreken maar Lola vindt dat ik dat niet kan maken. Dat zou betekenen dat Maarten de pineut is, want hij heeft het tenslotte aan Lola verteld en Lola briefde het op haar beurt weer door naar Rina. Lola vindt het misdadig als ik de voorpret van Jort bederf.”

Accepteer die man zoals-ie is

Daarnaast vindt Lola dat Rina Jort moet accepteren hoe hij is. Daar is ze tenslotte toch ook voor gevallen? “Ja, dat is ook zo. Maar ik voel me nu zo ongelukkig en ben zo bang dat ik me heel ongemakkelijk ga voelen als Jort mij op wat voor manier dan ook ten huwelijk vraagt. Er is geen twijfel over mogelijk: ik zeg hoe dan ook ‘ja’, maar ik zit nu elke dag met gekromde tenen in spanning wanneer hij het gaat doen. Dat is echt geen leven.”

Snap jij de buikpijn van Rina? En kun je je voorstellen dat ze Jort wil vertellen dat ze weet waarmee hij bezig is? Of vind je dat ze Jort lekker zijn gang moet laten gaan en dat ze niet de controlefreak moet uithangen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Cadu Carvalho via Pexels

Jenny: ‘Mijn vriend is zo verschrikkelijk gierig dat ik overweeg met hem te breken’

gierig man

‘Geld moet rollen’. Dat was het motto van het gezin waaruit Jenny (42) komt. “Mijn ouders deden nooit moeilijk over geld. Als ze het hadden, gaven ze het uit en deelden ze het gul. Als ze minder geld hadden, dan zetten ze de tering naar de nering en waren creatief genoeg om te overleven.” Jenny maakt zich dan ook niet zo druk om geld, maar haar vriend Frank zit als een Dagobert Duck op zijn centen. “Die man is zo gierig, dat is gewoon niet leuk meer….. VERDER LEZEN

5 reacties

Yvonne -

Beste Rina,
Mijn eerste gedachten waren: Dan probeer je hem een slag voor te zijn en vraag hem zelf op een romantisch moment, maar misschien is het beter om je vriendin te gebruiken (misbruiken) en via haar duidelijk te maken hoe jij het graag zou willen of beslist niet. Dan zit jij niet met het probleem dat jij hun zou verraden, en als vriendinnen onderling is het niet vreemd dat je dit bespreekt
Hier moet ik wel aan toevoegen dat een van.mijn zoons een hele extreem sportdag ervan gemaakt had met als finale op zijn knie ging met een prachtige ring.
Dus…. enthousiast uitgepakt, maar toch romantisch.
Heel veel succes
Yvonne

Anita -

Je vraagt hem zelf ten huwelijk! Gelijk opgelost!!

OMK -

het goede nieuws is dattie je maar op één van al die vreselijke plekken ten huwelijk kan vragen. Tenzij je geen ja zegt.
Maar goed, als je nu al aan dingen stoort en niet je eigen mening durft te uiten, is dat dan wel een goed teken?
Je kunt het op de man af zeggen “ik zou het super fijn vinden om te trouwen, maar wil je me aub nooit in het openbaar vragen, dat vind ik niet prettig”.
Of als het gesprek ’toevallig’ over het concept gaat, terloops melden “bah wat lijkt me dát vreselijk zeg!”

Fiene -

Het eerste berichtje is verkeerd gegaan.
Maar ik vind het een verwarrend verhaal.
Je vind hem woest aantrekkelijk omdat hij wat drukker is maar hij mag eigenlijk jou nergens vragen maar je wilt hem niet afremmen.
Wat wil je dan?
Misschien zie je spoken en heeft hij wel een hele mooie plek geregeld.
En als hij het toch doet dan vier jullie het samen met de club. Kunnen jullie het daarna romantisch ergens anders vieren .

Fienr -

Verwarrend verhaal..
Als h

Reageer ook