fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jenny: ‘Mijn vriend is zo verschrikkelijk gierig dat ik overweeg met hem te breken’

gierig man

‘Geld moet rollen’. Dat was het motto van het gezin waaruit Jenny (42) komt. “Mijn ouders deden nooit moeilijk over geld. Als ze het hadden, gaven ze het uit en deelden ze het gul. Als ze minder geld hadden, dan zetten ze de tering naar de nering en waren creatief genoeg om te overleven.” Jenny maakt zich dan ook niet zo druk om geld, maar haar vriend Frank zit als een Dagobert Duck op zijn centen. “Die man is zo gierig, dat is gewoon niet leuk meer.”

Jenny weet nog goed dat haar ouders het met elkaar over hun financiële toestand hadden. “Ik hoorde ze zeggen dat ze ‘rood’ stonden, maar als meisje van twaalf had ik geen idee wat ze daarmee bedoelden. Bovendien kon mijn moeder nog steeds boodschappen doen, dus ik maakte me er vooral geen zorgen over.” Haar ouders gaven Jenny mee dat delen belangrijk is. “Met Kerst gaven ze het Leger des Heils elk jaar een flink bedrag omdat ze vonden dat iedereen recht op een fijne Kerst had. Mijn ouders leerden mij dat niemand er voor kiest om af te glijden en met de Daklozenkrant in zijn hand bij een supermarkt te staan tot grote ergernis van velen.”

Tikkie sturen

Jenny neemt het dan ook niet zo nauw met geld. Niet dat ze het over de balk smijt, maar ze deelt het met plezier en verwent haar vrienden en familie graag. “Als we een feestje hebben, pak ik flink uit. Het kan me niet schelen dat ik de week erna nauwelijks meer boodschappen kan doen en dagenlang macaroni moet eten; als het feestje maar leuk was.” Haar vriend Frank denkt daarover heel anders. Sinds twee jaar heeft Jenny een relatie met hem. “Ik leerde Frank via een datingsite kennen en tijdens onze eerste date stelde hij in het restaurant voor de rekening te splitten. Hij zou mij een Tikkie sturen. Ik was heel verbaasd, maar gaf hem het voordeel van de twijfel; misschien had hij in het verleden vrouwen getroffen die van hem wilden profiteren. Dat is nooit leuk.”

Zaniken over geld

Maar gaandeweg hun relatie ontdekte Jenny dat hij alles wilde delen. Als ze boodschappen doen, wil Frank dat zij de helft betaalt. Toen ze vorig jaar een weekendje naar Parijs gingen, wilde Frank een gezamenlijke pot waarin ze allebei geld stopten en daarvan werd het eten en drinken betaald. “Moet je nagaan, zit je in de stad van de liefde, zanikt je vriend over geld. Zo niet romantisch.”

Collectanten vangen bot

Jenny twijfelt of ze door wil gaan met Frank. Zeker nu hij zich ook bemoeit met de bedragen die zij aan cadeautjes voor anderen besteedt. “Alles legt hij op een gouden weegschaal. Geeft mijn zus hem twintig euro voor zijn verjaardag? Dan krijgt zij een cadeau van hetzelfde bedrag terug. Collectanten aan de deur stuurt hij steevast weg met de smoes dat hij online al geld over heeft gemaakt. Dat heeft hij niet, maar hij is te gierig om die mensen een euro in hun hand te duwen.” Het toppunt vindt Jenny dat Frank de cadeautjes die hij zelf voor zijn verjaardag of Kerst heeft gekregen in de kast zet en het weggeeft als iemand anders jarig is. “Weet je, ik houd van Frank, maar ik denk steeds vaker om een punt achter onze relatie te zetten omdat ik niet tegen dat gezeur over geld kan. Hij is zo gierig. en ik vind het allemaal zo koud en kil. Man, leef, denk ik dan, maar dat kan hij niet. Ik weet echt niet goed wat ik er mee aan moet.”

Wat vind jij? Vind jij dat Jenny niet zo moeilijk moet doen over de gierige aard van Frank? Of snap je dat ze er doodmoe van wordt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Pascal -

Ik zou het wel met hem een keer bespreken en hem de kans gunnen dit te veranderen, zeker met gemeenschappelijke uitgaven. Maar indien geen verbetering dan zou ik ook de relatie verbreken.

Margreet -

Het allerbelangrijkste in een relatie is dat je elkaars waarden deelt. Het geeft veel irritatie als dat niet het geval is, maar nu gaat hij haar ook nog controleren. Dat is ook al een rode vlag. Kijk uit als je het uitmaakt, hij heeft het gedrag van een stalker.

Margreet -

Joris get a life. Wegwezen, hup.

Sanderien van Mul -

Gierige vent? Wegwezen! Hier gaat nooit een verandering in komen, sterker nog, dit wordt alleen maar erger. Ik ken ook zo’n stel waarvan de man zo’n gierigaard is dat hij een tot op de laatste houtsplinter versleten stoel niet wil vervangen “omdat je er nog op kunt zitten”. Nee hoor, gezeik over geld moet je niet hebben en zegt ook meer dan genoeg over het karakter van zo’n vent. RUN!

Reageer ook