fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “Mijn vriendinnen maken de naam van mijn dochtertje belachelijk”

Drie jaar geleden werden mijn man en ik de trotse ouders van een dochtertje. Het bedenken van een naam was voor ons niet moeilijk, als opera-fanaten wisten wij al voor de zwangerschap dat ons kind een opera-gerelateerde naam zou krijgen. Toen we wisten dat we een meisje zouden krijgen, waren we snel uit haar naam. We vernoemden haar naar de opera Lakmé. 

Lakmé

Wij vonden de naam prachtig en hebben hem de hele zwangerschap stiekem al gebruikt als we met z’n tweeën waren. Tijdens de zwangerschap luisterden we vaak naar de opera en de kleine Lakmé werd er in mijn buik al rustig van. Ook na de geboorte vond ons dochtertje de muziek mooi en kon er  vanuit haar box uren naar luisteren. Wij dachten echt dat we een goede naam hadden gekozen!

Groepsapp

Ik was dan ook erg gekwetst toen ik in een groepsapp met vriendinnen las: ‘Jezus, wat is Lakmé nou weer voor een naam. Snapt ze niet dat Lakmé hier later echt mee gepest gaat worden?’ Mijn vriendin verwijderde het berichtje snel weer – vermoedelijk omdat ze het per ongeluk in deze groepsapp had gezet – maar ik had het al gezien. Ik viel kei hard van mijn roze wolk…

In tranen

Mijn man trof mij in tranen met Lakmé in mijn armen. Ik was zo verdrietig dat ik hem niet eens kon vertellen wat er aan de hand was. Toen ik was rustiger was, vroeg ik hem of de naam Lakmé echt zo vreselijk was. Hij zei van niet en zei dat ik de mening van mijn vriendinnen naast me neer moest leggen. Wij vonden het een mooie naam en daar ging het om.

Vreselijke naam

Die avond heb ik die vriendin gebeld. Ik zat nog vol emotie en ben heel erg boos op haar geworden. Ze zei dat het dom was om het zo in de groepsapp te zetten, maar dat als ze eerlijk was, ze Lakmé echt een vreselijke naam vond. Volgens haar vonden ook onze andere vriendinnen het zielig om je kind zo te noemen.

Veranderen

Al drie jaar lang maken mijn vriendinnen grapjes over haar naam. “Je kunt het nog veranderen voordat ze naar de basisschool gaat”, zei een van hen laatst nog.

Wat moet ik doen? Moeten we haar naam veranderen? Of hem zo laten? Ik ben zo bang dat ze echt gepest gaat worden. Dat zou ik mezelf voor altijd kwalijk nemen.

Deze lezeres is op zoek naar de adviezen van andere lezeressen. Wil je op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

120 reacties

Jolanda -

Of ik of iemand anders de naam mooi vind doet er helemaal niet toe. Jullie hebben de naam met zorg en liefde gekozen. Hij is niet aanstootgevend en uit te spreken. Wat ik interessant vind is dat hier haast niemand de vraag stelt wat dit voor bijzondere vriendinnen zijn. Ze hadden ook gewoon eerlijk kunnen zijn en tegen jou zelf kunnen zeggen dat ze de naam apart vinden en eraan moeten wennen, maar dat als het jou als vriendin gelukkig maakt, ze je zeker steunen in de keuze voor deze naam. Dus in plaats van je af te vragen wat je met de naam moet, zou ik eerder gaan denken over wat ik met zulke vrienden moet.

Eveline -

Het een ooie naam enik heb mijn 2 kinderen ook een naam gegeven die je weinig tot niet hoort
Ze hebben die naam ook gekregen toen ik zwanger van ze waren en ze hebben wel vaak hun naam moeten spellen en of verbeteren maar ze zijn nu volwassen en hun namen staan als een huis en zijn trots op hun namen en mijn zoon had vroeger de gedachte dat je met je naam geboren werd dus jullie dochter heeft de naam gekregen die zij al gekozen heeft

Jona -

Als Amsterdamse heb ik mijn oudste zoon geboren in 1968 Glaude François genoem,maar de Amsterdammers kennende is zijn tweede naam zijn roepnaam geworden en op zijn werk is dat Frans geworden.Maar een naam veranderen omdat jou “vriendinnen”die niet mooi vinden niet doen.

Angelique -

Toen ik 74 jaar geleden geboren werd, werd ik Angelique Seline genoemd. Toen de huisarts van mijn moeder die namen hoorde, zei hij: hoe kunnen jullie dat nou doen. Dat past niet bij de wijk waar jullie in wonen. Noem haar Anneke. Anders wordt ze gepest. Zo geschiedde. Roepnaam Anneke. Toen ik eenmaal uit huis was ging ik mijn eigen naam gebruiken. Zo stond ik ook in het telefoonboek. He Angelique, wat kost je voor een uurtje wippen? Want Angelique was toen ik een puber was, bij uitstek een naam van een aantal films die op dat moment populair waren! Zo zie je maar, je kunt het aan alle kanten verkeerd doen!

Mirjam -

Onze dochter kreeg ook een naam die wij mooi vonden en anderen niet, nu is ze 24 en iedereen weet wie ze is en kent haar omdat er maar 1 is die zo heet. Dat is Voordeel 1, voordeel 2, zij is super blij met haar naam want er zijn niet meer van , ze had voor geen goud een niet orginele naam willen hebben, voordeel 3, stel je dochter eens voor als ze 24 is, ze stelt zich voor aan iemand en zegt haar naam. Reken maar dat iedereen die mooie dame met die mooie originele naam zich kan herinneren!! Het heeft echt super veel voordelen. En ik vind de naam wel mooi.

Sillie -

Ik snap serieus niet wat het probleem is van deze naam bij het meisje. En ook niet waarom ze ermee gepest zou moeten gaan worden. Dat vriendinnen zo reageren is echt niet ok. Lijkt me geen goede basis voor een vriendschap dit gedrag….

Jenneke -

Gewoon zo houden die naam. Mijn ervaring is dat elk kind wat voor naam ook, direct aanvaardt wanneer je je voorstelt. Kinderen kijken gewoon of ze je leuk vinden. Klaar.
( tenzij ze opgedraaid worden door ouders zoals je ‘vriendinnen’)

Marleen -

Nieuwe vriendinnen zoeken !

Olga -

Ik zou me niets aantrekken van de commentaar van anderen.
Jullie kozen die naam uit liefde en dat is oké.
Ik heb jaren les gegeven. Als kinderen willen pesten pesten ze toch, is het niet met de naam dan vinden ze wel iets anders.
Ik vind dat de reactie van je vrienden veel zegt over hen. Is dit niet ook een beetje pesten?! Als zij hun kinderen op zo’n manier opvoeden…
Moest jullie dochter zelf ooit aangeven ongelukkig te zijn met haar naam, dan zou ik haar (in overleg met jullie) een nieuwe naam laten kiezen.
Maar eerlijk gezegd… dat lijkt mij niet nodig hoor!

Sofie -

Ik kan mij voorstellen dat je als ouders een bijzondere naam wilt voor je kind met een betekenis/uitleg waarom jullie deze naam hebben gekozen. Echter is er niet echt gedacht aan de toekomst. Jullie kind kan hier echt erg last van krijgen. Hoe dan ook, iedereen oordeelt voordat ze iemand kennen. Denk aan hoe ze tegenwoordig pesten op school, hoe ze een CV beoordelen op basis van een naam (het is triest maar waar). Ik heb zelf een roepnaam voor mijzelf uitgekozen omdat ik mijn eigen naam niet mooi vind en niet vind passen maar mijn ouders vonden het prachtig. Daardoor heb ik wel heel bewust gekozen voor een naam voor onze zoon die wij erg mooi vinden, niet mee gepest zal worden en gangbaar is. Dus ja, ik snap dat jullie het mooi vinden. Maar voor haar toekomst zou ik wel overwegen om het aan te passen naar 2de naam dan kan ze later de keuze maken.

Tricia -

Velma als je het gedrag van een ander “apepraatjes” noemt en je aanneemt dat deze moeder intelligentie mist en dit wil compenseren door een prachtige afwijkende naam voor haar dochter te bedenken….
Schat ik je vele malen lager in dan deze moeder.
Waar haal je het lef vandaan om zo te oordelen?

Velma Krozai -

Tja je wil jezelf belangrijk maken en koketteren met wat je mist qua intelligentie met een opera naam. Zulk apengedrag heeft gevolgen. Moet je dat een onschuldige baby aandoen?

Do -

Ik werk in het onderwijs. Kinderen zijn hard, meer dan vroeger. Omdat ouders kinderen een slecht voorbeeld geven (zoals die vriendinnen). Met zo’n naam is de kans op pesten behoorlijk groot. Ik vind persoonlijk dat je dit wel als 2e naam kunt gebruiken maar dat de roepnaam veranderen wel echt beter is voor de kleine dame. Aida is ook een opera en deze naam hoor je niet vaak maar is veel ‘normaler’, toch?
Sterkte met je keuze, het allerbeste voor jullie gezin!

Sebas -

Het verbaasd hoe onwetend en lief iedereen doet. Een naam doet veel. Het bepaald onbewust of iemand al meer beta alfa of gamma gaat studeren. Hoe de omgeving er op reageerd. Of er grapjes of gemaakt gaan worden etc.
Te veel voorbeelden gezien van mensen die echt last hebben van hun naam. Puur omdat de ouder uniek speciaal wilden zijn. Dat is heel mooi, maar je hebt toch ook de verantwoordelijkheid om op het lange termijn te denken.
Je kind Faith ,Candy of Mohammed noemen terwijl het een blank Nederlands kind is. Gaat niet helpen. Andersom idem dito. Hadjar voor Marokkaanse jongedame is een hele mooie naam. Marieke niet. Hoe cru het is zul je toch met je afkomst rekening moeten houden. Iemand in India Gerrit noemen zal toch ook voor de nodige tumult zorgen voor die persoon.
Ik ken echt helaas genoeg mensen die hier hun leven last van hebben gehad (nog steeds).
De naam kan mooi zijn maar niet passen bij waar je vandaan komt hoe je omgeving toch echt over je denkt. Is dit eerlijk ? Nee. Gebeurt het toch? Ja
Deze perceptie die mensen hebben heeft inslag
op je kind. Moet je dan gelijk een saaie naam als Piet of Klaartje kiezen? Zeker niet. Maar neem wel om gedachte dat iedereen een mening heeft en dit zal je kind ook mee krijgen.
Mensen zijn vooringenomen en hebben bewust en onbewust verwachting bij namen. (Meisje met een mannelijke naam kiezen meer beta vakken, jongens met vrouwelijke namen meer alpha vakken) Waarom omdat hun naam al een vooringenomen oordeel heeft over hoe ze zijn en wat men er van verwacht. Nogmaals is het leuk dat het zo werkt …nee. Uiteindelijk zul jij erachter moeten staan en in de toekomst nog steeds dat is het belangrijkste. Succes en sterk van je dat je meningen vraagt

W. -

Deze naam kun je je kind niet aandoen. Je vriendin heeft gelijk. Maar om dit in de groepsapp te zetten, is walgelijk.

Isis -

Zeker de naam niet veranderen! Ik heb zelf ook een aparte naam die ook een tijdje werd gebruikt voor hetgeen wat nu IS is. Ik heb het mijn ouders nooit kwalijk genomen en leef ook al veel langer! Ik ben blij met mijn aparte mooie naam die bijna niemand anders heeft ( en al helemaal niet in de buurt ) mijn broer heeft ook een aparte naam en het leuke is dat niemand onze namen vergeet! Zeker niet veranderen dus een originele naam is juist leuk! En je kind gaat het je zeker niet kwalijk nemen!

Ellen -

Wat een mooie naam. Met liefde en zorg uitgekozen voor jullie dochter. Je zult zien. De naam zal bij haar passen. Mijn kinderen hebben ook bijzondere namen. Passen ook bij ben. Zij zijn er trots op. Het onderscheid hen ook. Heeft hen ook leren besefen dat je jezelf mag zijn. Iedereen is immers een uniek mens. Mijn advies. Houden deze naam. Wees geen eenheidsworst. Die vriendinnen… Oppervlakkig lijken ze me. Praten achter je rug… Kun je toch niet op vertrouwen. Enne… Kliekjesvolk ook. Jezelf kunnen zijn. Dat is belangrijk. Acceptatie en trots voorjou.

Shanti -

Het blijft een naam uit mijn hoek. Hindu naam. Zie het alsof een jongen met Marrokkaanse roots Piet zou heten. Of een Nederlandse jongen Kishan of Abdul. Het is wel gek.

Plus je spreekt het vaker uit als Lakshmi. Blijft dus gek. Je had het ook als tweede naam kunnen gebruiken.

Maar als jullie het mooi vinden, tsja wie zijn wij dan… wie weet heten er in de toekomst wel meer blonde boys Rishi of Parin. Maar dit denk ik niet. Ook is het een shampoo merk.

Monique -

Ik vind het een prachtige naam. En zou hem zeker niet veranderen. Jullie hebben die naam uitgezocht en ik zou maling hebben wat anderen er van vinden.

Deem -

Mooie aparte naam!
Dat iedereen tegenwoordig Liam en Julia moeten heten enz.
Geen twijfels over hebben..
Mijn 2 kinderen hebben ook 2 namen die je niet hoort en ik ben er trots op.

Harry -

Tenzij je indsche voorouders hebt, ga haar naam veranderen of maak er een meer gangbare afkorting van zoals bv Lia Lily of Lana. Mijn zus heeft haar zoon een islamitische voornaam gegeven terwijl ze geen enkele band heeft met dit geloof,zelf blank is van oorsprong katholiek en nu gelooft in het ietsisme.De jongen nu volwassen heeft er niets als last med gehad,veel “blanke Nederlanders” moeten hem niet vanwege zijn naam.De islamieten zijn dan weer beledigd dat een ongelovige een naam uit hun geloof draagt. Het is een tragedie

Ana -

Als iemand met een bijzondere naam, die ik hier niet ga onthullen, zou ik toch meegeven om het te veranderen. Pesterijen, ontelbare vragen en noem maar op. Zowel op school, universiteit of werkgevers/collega’s kunnen er niet naast kijken. Mochten mijn ouders het veranderd hebben; was ik ze enorm dankbaar geweest.

Mvvm -

Jullie kindje draagt de naam die jullie hebben gegeven en alleen al daarom hoort die naam bij haar. Ik zie geen reden om te denken dat ze daar op welke manier dan ook last mee krijgt later. Mensen kunnen heel goed meningen verkondigen, aan jou de taak om daar vol trots boven te staan. Weg tranen en genieten van je kleintje!

Annemieke -

Weet je, ik vind de naam niet zo mooi, maar wat maakt het uit wat ik vind, jullie hebben deze naam uitgekozen, en eerlijk gezegd deze naam is niet een naam die je overal hoort en dat is toch echt uniek, en die vriendinnen zijn geen vriendinnen, je kunt een naam niet mooi vinden maar, ook gewoon normale namen hoef je niet mooi te vinden, dat is gewoon persoonlijk, dus niet veranderen jullie vinden hem mooi punt.

Nikki -

Je dochter heeft in ieder geval al een bekende bijna naamgenoot Lakshmi Suami Persaud. Ik vind het een schitterende naam, maar niet zulke schitterende ‘vriendinnen’. Misschien maken ze zich oprecht zorgen om jullie dochter, maar ik kan je vertellen, kinderen kunnen om van alles pesten, al is het de kleur van je schoenveters, de vraag is hoe je je dochter zelfvertrouwen geeft om pesten te weerstaan, leer haar dat ze zichzelf mag zijn, geef haar een goede veilige basis. Als pesters niks terugkrijgen, dan steken ze hun energie liever in iemand die wel reageert.

Diane -

Prachtige naam. Lekker anders. Nog een Sophie of Fleur in de klas is ook zo wat. En de ‘dames’ die zich zo gedragen zouden zich moeten schamen en zich zeker geen vriendinnen mogen noemen. Je kunt best zeggen dat de naam niet jouw keuze zou zijn maar om jullie zo af te branden is echt niet oké

Loes -

De door jullie gekoen naam is prima en apart. Niets mis mee. Misschien gaat zij later zelf in die opera zingen. Zou helemaal te gek zijn!!!😊

Deeltje -

Wat een bijzondere naam ‘prachtig’! Jullie dochter zal jullie later dankbaar zijn. De naam is met liefde gekozen door jullie als ouders en daar moet je niets aan veranderen. I♡it
Zelf ben ik drager van ook een bijzondere naam, heb tenminste nooit iemand ontmoet met deze naam, respect is ook door ‘mijn’ ouders uit liefde gegeven.

René Lulofs -

Respectloze vriendinnen.
Hoe durven ze!
Je hoeft iets niet mooi te vinden maar om daar zo mee om te springen.
Ronduit schandalig!
En….. ik vind het een mooie naam❤️

Oudere moeder -

Leg het lekker naast je neer. Kids op school maken later wel meer variaties op (ook de oer-hollandse) namen: Jan Koekepan, Piet Skiet, Katie Scheetie, Jet Pet, Mees Draadjesvlees, Noah Boa etc etc. Jullie hebben de naam uitgekozen omdat JULLIE die mooi vinden. Die “vriendinnen” zou ik lozen. Wat een gifbekers zeg.

Dorothea -

Hierbij nog een reactie…
Lakmé is toch ook beroemd geworden als opera… Wie weet doet je dochter ooit haar mooie voornaam eer aan… als opera…

Dorothea -

Beste,
Als je jouw dochter mooie gekozen naam veranderd, doe je jezelf tekort en pas je je aan de maatschappij, vriendinnen enz enz aan… Alsjeblieft hou de eer aan jullie zelf… Het valt allemaal reuze mee in de toekomst… als je dochter groter wordt en gaat solliciteren… Moet iedereen dan maar Jantje, Klaasje, Pietje heten om in de toekomst aan de bak te komen… Ik vind het een mooie naam… en jouw vriendinnen moeten jou in jouw waarde laten en stoppen met jouw gekozen naam belachelijk te maken…

Suus -

Ja zeker veranderen en kiezen voor een leuke gebruikelijke naam. Een Hollands kind met zo’n naam? Niet doen!

Kiki -

De naam vind ik persoonlijk echt niet mooi.Voor mij zit er geen sjeu aan. Hou al helemaal niet van die kermisnamen ( sorry voor de uitspraak)
Of ik als vriendin dit in een groepsapp zou zetten weet ik niet. Maar mijn mening zou ik wel geven. Maar die waar je, je goed bij voelt.Je dochter zal toch een naam moeten hebben. En aan jullie de keuze welke. Maar nu twijfel je zelf aan iets waar je eerder niet aan gedacht had.Met een mooie gewone naam kan het leven veel simpeler zijn.Denk aan school, solliciteren enz enz.Je moet dan 2x harder je best doen want je valt al op.Stempel is dan gauw gezet in deze maatschappij.Succes!

Ricardo Valkenhoff -

Naam is iets persoonlijks,de naam niet veranderen.Je vriendinnen moet je veranderen.

Famke -

Naam zeker niet veranderen van jullie mooie dochter. Ik vind de naam prachtig ❤️. Nog nooit gehoord. Jullie hebben haar naam met liefde gegeven. Vriendinnen eruit ! Zijn geen vriendinnen als ze je enorm kwetsen en jullie belaggelijk maken. Geniet van jullie mooie dochter.

Yvonne -

Kinderen vinden tegenwoordig bijzondere namen niet meer gek. Er zijn zoveel kinderen die niet meer een ‘standaard’ naam hebben. Kinderen kunnen dat prima aan. Domme kortzichtige vriendinnen blijkbaar niet. Niets aan doen en niets van aantrekken.

Liza -

Het is een mooie naam. En inderdaad een ‘aparte’ naam. Gewoon zo laten. Stel dát kinderen in Lakmé’s klas net zo kinderachtig (maar t zijn dan ook kinderen…) zijn als jouw vriendinnen (en je vriendinnen zijn volwassenen dus zouden beter moeten weten…) dan kun je altijd nog een roepnaam gebruiken (terwijl officiele naam Lakmé blijft.

Willem -

Kort en simpel: jullie dienen er 100% achter te staan. Staan jullie dat niet dan krijg je er later last van.

Mireille -

Ik vind het een fantastische en originele naam. Je dochter mag hem met trots dragen! Een naam is heel persoonlijk maar zadelt een kind soms ook op met vooroordelen en verwachtingspatronen, zoals bijvoorbeeld bij ‘Sjonnie en Anita’.
Misschien zijn je vriendinnen gewoon ook niet zo slim. Kun je ze ook niet kwalijk nemen, moet je maar denken…

Astrid -

Ten eerste zou ik haar naam zeker niet veranderen. Jullie hebben die naam niet voor niets uitgekozen❤️
Daarnaast zou ik er eens goed over nadenken waarom jouw vriendinnen je vriendinnen zijn. Een mening, oké. Maar de manier waarop zij hier mee omgaan en geen respect hebben voor jou vind ik niet getuigen van vriendschap, integendeel zelfs. Ik vind niet dat ze jouw vriendschap waard zijn. Jij bent beter dan dat!

Tessa -

Kinderen zullen altijd wel een reden kunnen vinden om te pesten. Ik denk dat het niet uit maakt of keren aparte naam hebt. Het heeft meer met de weerbaarheid en attitude van het kind te maken. Eigelijk net als bij honden en wolven. De zwakste wordt door iedereen gebeten. …

Tatjana -

De intentie van de naam is goed en mooi. Helaas de uitwerking van de naam niet. Als ik ga rijmen op de naam komen er toch hele vervelende zinnen naar boven en wil je echt dat je kind daar bestand tegen wordt dan wordt dat ook best een hele klus. Bewaar de naam als liefkozing voor thuis en geef haar een andere roepnaam voor school. Je kan dit nu nog beïnvloeden. Ik heb ook altijd 2 namen gehad. Een voor school en werk en een voor thuis.

Ivonne -

Lieve ouders van Lakmé, het is een fantastische naam. Jullie dochter zal trots zijn dat ze naar zo’n fantastisch muziekstuk is genoemd. Laat je door niemand beïnvloeden. Inderdaad komt hier afgunst maar ook onwetendheid en bekrompenheid om de hoek kijken. Zij zal zeker die naam met waarde dragen. Veel geluk voor haar en jullie.
Liefs.

Francien -

Prachtige naam, afkomstig van een prachtig muziekstuk. Hindi betekenis: born in milk.
Maak je kindje duidelijk dat je haar deze naam met liefde gegeven hebt.

Wills -

Ik zou me eerder afvragen wat je met je ‘ vriendin(nen) ‘ gaat doen ? Ipv de naam veranderen van je kind. Wat een ellendige streek. Dus ze zou die reactie sturen onderling naar anderen ipv in de groepsapp? Dan weet je gelijk hoe erover je gekletst wordt en of ze de naam vriendin wel waard is. Je kan en mag er wat van vinden maar om dat op deze manier met anderen te bespreken ? Zou het goed bespreken met elkaar dat het niet erg spreekt van een goede vriendschap op deze manier. Echte vriendinnen roddelen niet onderling.

Rutie -

Even een toelichting….
Afgunst en jaloezie is wat je krijgt; een sterke ruggengraat is wat je opbouwt. Daar moet Je het uiteindelijk mee doen en dat leer je mede door de sterke mensen om je heen…..
Veel liefs, Rutie

Rutie -

Halo iieve mama en papa,

Verander haar naam aub niet! Ze heeft een prachtige, unieke naam. Een naam die niet snel vergeten wordt. Ook niet als ze ouder is.

Dit is gewoon afgunst van de volwassenen omdat hun kinderen waarschijnlijk een saaie naam hebben. En dat vinden ze natuurlijk helemaal niet leuk….
Het zijn zij die de pesters zijn en niet de kinderen; die leren het vaak helaas van de volwassenen.
Ik ben ook héél trots op mijn naam en ben vroeger vaak gepest hierover als kind door kinderen én volwassenen. Hoe ouder ik werd, hoe meer vragen en complimenten ik over mijn naam kreeg en nu nog steeds. En ik ben 53. 😀

Je naam zegt iets over jou en jouw karakter. Leer haar ermee om te gaan en het positieve uit het pesten te halen (afgunst jaloezie ed). Het heeft mij gevormd en sterker gemaakt in de loop der jaren tot de persoon die ik nu ben. Dat geldt ook voor jullie prachtige dochter.

Al het mooie toegewenst aan de 3 musketiers en onthoud waarom jullie voor Lakmé hebben gekozen….
Veel liefs, Rutie

Daniëlle -

Ik vind het een afgrijselijke naam, maar goed. Mening van een ander moet er niet toe doen toch..

Nadine -

Wat een vriendinnen zeg, jeetje. Dat ze de naam niet mooi vinden kan natuurlijk, maar jou er ook mee blijven plagen vind ik echt niet ok. Ik vind de naam niet vreselijk en kijk hoe mooi je zelf de naam vind! Niet aan twijfelen hoor!

Angelique -

Lieve ouders van Lakmé,

Het doet er niet toe of iemand anders de naam van jullie dochter mooi vind.
Jullie moeten deze mooi vinden en jullie weten waarom voor deze naam is gekozen.
De laatste jaren komen veel vaker aparte namen voor waar sommige kort denkende mensen eerst aan moeten “wennen”.
Ik vind de naam in ieder geval apart, niet standaard en dat maakt jullie dochter dan ook bijzonder.
Mensen die nu al zeggen dat ze gepest gaat worden zijn mensen die dit zelf zouden doen,hoe kom je er anders op dat dit gaat gebeuren.
Verander haar naam in ieder geval niet en laat je ook niet onzeker maken hierover

Gert -

Bij veel namen kun je wel wat bedenken om iemand mee te pesten. Belangerijk is dat je kind voor zichzelf kan op komen. Persoonlijk vindt ik het ook niet een mooie naam

Caïssa -

Laat je niet onzeker maken door geen ene vriendin. Prachtige naam! Ik vind je vriendin trouwens best vals dat ze zulk commentaar achter je rug om geeft, ze had jou kunnen benaderen en haar zorg kunnen uiten over mogelijke pesterijen in de toekomst. Het is ook trouwens haar beleving want wie heeft gezegd dat ze haar met die naam gaan pesten?
Ik zou eerlijk gezegd eerder naar andere vriendinnen gaan zoeken dan me zorgen maken over een naamswijziging.
Veel geluk en liefde met jullie dochter.

Imka -

Ik vind het helemaal geen mooie naam, maar jullie vinden het mooi en dat is het belangrijkste. Beter dan vlinder, zusje of bloem of kan piet en klaas Jullie zijn in iedergeval geen meelopers wat namen betreft. Ik geef toe, ik vind het origineel bedacht.

Simone -

Houden natuurlijk. Mooie en originele naam. Zij is strak de enige met een aparte naam tussen al die kids die een populaire naam hebben gekregen. Maak haar sterk en trots!

Corien -

Natuurlijk niet veranderen en proberen blij te zijn met de naam die jullie zo liefdevol gekozen hebben! En lekker laten kletsen die vriendinnen

Com -

Hm bekend verhaal..
Maar ik vind het een heel mooie naam!
Zeker laten en niet veranderen❤️

Jelleke -

Jullie hebben deze naam met veel gevoel gekozen. Er zit een verhaal aan.
Het is jullie lieve Lakmé. In de 28 jaar dat ik als kleuterjuf rondloop, heb ik al hele aparte namen voorbij zien komen. Maar nog nooit is er een kleuter gepest om zijn /haar naam.
Het zijn de volwassenen die oordelen. Het is niet aan ons om te oordelen over de gekozen naam.
Ben je toch bang voor pestgedrag op latere leeftijd, kun je haar nu al een tweede naam geven, die je dochter dan evt zou kunnen gebruiken.
Maar voor nu: Geniet vooral van jullie lueve Lakmé!

Anasha -

Prachtige naam!

Mijn moeder vond de naam van mijn oudste ook maar niets (Binck) inmiddels is het heel normaal en over mijn dochters Birtje en Rebelle heb ik ze daarna niet meer gehoord 😉

Ik heb de naam Lakmé in een database bekeken en dit wordt erover gezegd: Your first name of Lakme gives you a clever mind, good business judgment, a sense of responsibility, and an appreciation of the finer things of life.

You are serious-minded and not inclined to make light of things even in little ways, and in your younger years you had more mature interests than others your age.

Home and family mean a great deal to you and it is natural that you should desire the security of a peaceful, settled home environment where you can enjoy the companionship of family and friends.

Whatever you set out to accomplish you do your very best to complete in accordance with what you consider to be right.

In the home you assume your responsibilities capably, having the self-confidence to form your own opinions and make your own decisions.

Others can rely on you; once you have given your word you will do your utmost to fulfil a responsibility.

However, there is a tendency to be a little too independent in your thinking and it is difficult for you to accept the help of others when you should.
Health Analysis

Due to your strong sense of responsibility, you could experience worry and mental turmoil through assuming more responsibility than you should. Friction could arise through others feeling that you were interfering with their rights and privileges, even though you are only trying to help.

Wilma -

Ik vind het echt een hele mooie naam en zou zeker niet door vriendinnen de naam veranderen. Ik wens jullie verder heel veel geluk met zo’n bijzondere dochter

Inge -

Hoi lieve mama,
De opera, met het “oh zo bekende” ‘ Duo des fleurs’ is prachtig, en ik snap dan ook wel dat je voor deze opera hebt gekozen. En dan ook met liefde deze naam hebt gegeven. Door de gedachten van jullie liefde hiervoor is de naam vanzelf nog mooier geworden !
Maar ik snap wel dat jouw vriendinnen jou misschien willen waarschuwen voor de eventuele gevolgen van domme mensen, die de naam (ook) belachelijk zullen maken (zoals afkortene.d.). Alleen de manier van hun ideeën brengen, vind ik totaal ongepast ! En persoonlijke meningen zijn zoals je al weet puur per op de persoon gebaseerd.
De naam is door jullie heel bewust gekozen, dus ik zou deze naam dan ook zeker niet veranderen !!!!
En mocht Lakmé later toch echt last krijgen (wat ik betwijfel), dan kan zij (of jullie) altijd nog een andere roepnaam gaan proberen, maar voor nu: gewoon zo houden en haar met trots zo noemen !!!!!!

Corrie -

Mensen die pesten zijn geen vriendinnen. Lekker mee kappen.

Joris -

Die ouders willen nu voor de 3e keer advies? Konden ze niets met de eerdere reacties op https://web.archive.org/web/20230928121712/https://damespraatjes.nl/naam-van-mijn-dochtertje-belachelijk/?

Joris -

Wat een onzin, Jaap. Is het dan ook de verantwoordelijkheid van de ouders om er voor te zorgen dat het kind geen rood haar heeft, omdat het daarmee gepest zou kunnen worden? Of een gemiddeld IQ heeft (want te laag én te hoog kan je mee gepest worden), later geen beugel nodig heeft (want met scheve tanden kan je gepest worden, maar met een beugel ook), enz… Het is m.i. verantwoordelijkheid van ouders om hun kind zo op te voeden (en zo nodig te corrigeren) dat ze anderen niet pesten.

Esther -

Nooit veranderen omdat je “vriendinnen” t zeggen? Hoe oud zijn ze? Pubers ..of nog jonger? Erg kinderachtig van ze.
Mijn naam is gewoon maar ook ik werd er mee gepest….ekster was er zo een….
Idd wat andere ook zeggen, maak haar weerbaar, maar ik denk zomaar dat ze de wereld aan kan.

Jaap -

Wat een buitengewone naam. Ik vind dit echt heel zielig voor het kind. Iedereen weet dat je met een naam die er snel tussenuit springt veel gepest wordt. Het is een verantwoordelijkheid van de ouders om gewoon een normale naam te kiezen waarmee kinderen niet worden gepest.

H. Riytlrwski -

Tuurlijk moeten jullie deze mooie en met zorg gekozen naam niet veranderen.
Ongelooflijk lomp hoe de vriendinnen reageren, dit zijn geen echte vriendschappen want zij trappen jou op je ziel.
Ik heb een nichtje die de prachtige naam Tamia Laksmi heeft gekregen. Niemand bij ons is er ooit over gevallen.
Het zijn juist bijzonder mooie namen, het betekent godin van het licht.
In het hindoeïstisch schrijf jet Lakshmi, in nederland Laksmé.
Geniet van jullie dochter en laat je niet leiden door andeten, jullue doen het goed.

Nicnic -

Jullie kozen haar naam met veel zorg .Dit is belangrijk , je niet van je voetstuk laten halen Je vriendinnen praten over pesten ? In welke positie staan ze nu , om dit oordeel te vellen , hoe noem je dat ? Maak je dochter vooral weerbaar , zodat ze de wereld aan kan .

Karin -

Even een goed gesprek met je vriendinnen hebben. Dat dit je erg kwetst, verdrietig en onzeker maakt, dat ze moeten stoppen, kan vast niet hun bedoeling zijn je zo te laten voelen en anders is het exit vriendinnen.
De naam gaat hun niks aan, je hoeft je mening niet ten allen tijden tentoon te spreiden, zo belangrijk is je mening niet.

wouters gilbert -

heel mooie naam zeker laten zo u niet laten beinvloeden

Foon -

Lieve moeder, je dochter heeft een prachtige unieke naam. Zeker zo laten en google eens de namen van je vriendinnen, wat die betekenen!
Bijvoorbeeld Syl: betekent afwateringssluis in het Fries, nou heb je dan een draak van een naam??

Saskia -

Je kind heeft een naam met een verhaal. Wat een mooi cadeau is dat. Wij hebben onze zoon naar een personage uit een boek genoemd. Hij kent het verhaal. Onlangs het boek nog in een speciale boekwinkel gekocht. Een naam met een verhaal is heel bijzonder en zal je dochter trots op zijn. Veel geluk en liefde met je prachtige dochter.

Romy -

Naam behouden en vriendinnen uit je leven verwijderen. Bizar dat ze zo reageren!

R -

Vind het ook niks van naam maar dat zullen ze lekker moeten accepteren smaken verschillen jullie zijn de ouders en jullie bepalen !

Sandra -

Lakmé, prachtig! Authentiek, een naam om trots op te zijn. Deed me denken aan Lakshmi, de godin van licht, geluk, welvaart en schoonheid én er is een succesvolle Nederlandse zangeres/muzikante met deze naam! Behoud de naam alsjeblieft! Hij past bij je dochter zo te horen. Laat je niks wijs maken door anderen. Het gaat om wat jij en je partner willen. Liefs!

Syl -

Ik zal waarschijnlijk veel drek over mij heen krijgen, maar sorry: ik vind het ook een draak van een naam. Je vriendinnen hebben gelijk.

yvonne -

Ik ken dat soort groep apps. Roddelen heet dat. De naam is zo mooi en lief gekozen. Ik hou er van. En ze zal er vast niet mee gepest worden. Hoogstens dat tijdens het spelen de naam afgekort wordt, maar wat maakt dat uit. Zorg dat ze trots op haar naam is en niet jullie zorgen onbewust overneemt. liefs voor haar en jullie.

Sissie -

Beste mama van Lakmé
Sorry voor de typfoutjes,… Stomme gsm…

Sissie -

Beste mama vanLalmé
Wat jij mooi vindt moet je behouden. Het is jouw kind en jij kiest de naam niet je vriendinnen, je ouders,… Dat zij het niet mooi vinden is oke, ieders hun mening. Jullie hebben deze naam samen gekozen en deze naam draagt voor jullie veel liefde mee, vind zij hem later als ze groot is zelf niks kan ze het nog laten veranderen maar dan is dat haar keuze. Ondertussen zou ik er niks aan veranderen… En als je vriendinnen deze keuze niet respecteren zijn ze minder goeie vriendinnen dan je dacht. Beginnen over gepest worden is vreselijk degoutant van je vriendinnen, als ze echt achter je zouden staan dan zouden ze zeggen “als iemand haar durft te pesten staan we klaar”. Of dat zou ik toch zeggen… Een naamkeuze is iets persoonlijks en achter de naam zit zo veel betekenis. Laat je niet doen door je vriendinnen en laat het lekker zoals het is

Henny van der Sluijs -

Lieve moeder van Lakmé, ik vind de naam van jullie dochtertje prachtig! Ik wéét (door een klassieke opleiding), dat Lakmé een schitterende opera is, dus nooit veranderen. WIE zouden haar gaan pesten met haar naam? De kinderen? Ik denk eerder de ouders, die het niet begrijpen. Voor een kind is Lakmé net zo gewoon als Rianne of Margriet. En ik wens jou en Lakmé’s vader heel veel Liefde, Warmte en Geluk samen met Lakmé in Goede Gezondheid. Liefs van mij, Henny.

Henny van der Sluijs -

Lieve moeder van Lakmé, ik vind de naam van jullie dochtertje prachtig! Ik wéét (door een klassieke opleiding), dat Lakmé een schitterende opera is, dus nooit veranderen. WIE zouden haar gaan pesten met haar naam? De kinderen? Ik denk eerder de ouders, die het niet begrijpen. Voor een kind is Lakmé net zo gewoon als Rianne of Margriet. En ik wens jou en Lakmé’s vader heel veel Liefde, Warmte en Geluk damen in Goede Gezondheid. Liefs van mij, Henny.

Tineke -

Zelf vind je het een mooie naam dus zeker niet, onder druk van anderen, veranderen. Straks is men aan de naam gewend n zul je er niemand meer over horen. Trouwens het is een hele mooie, lieve naam.

Annemiek -

Nóóit veranderen! Een naam is een soort identiteit, je ontneemt je dochter daar iets van als je het verandert. Liever dat ze gepest wordt (maar waarom, de naam vind ik echt zo gek niet) en daar sterker uitkomt, dan dat je als ouders het voorbeeld geeft dat andermans mening belangrijker is dan die van jezelf. Word zelf sterker en leer haar dat ook zijn en trots. Hoe leuk is het een naam te dragen waar de liefde van je ouders uit te lezen valt.

Jolien -

Jou naam is super mooi,
Wij hebben dit gehad met mijn schoonzussen die me de ochtend na de bevalling even lieten weten dat onze naam voor onze zoon niet oke was en we best een andere konden kiezen het is een buitenlandse naam en zij vonden dit niet kunnen dat we een naam.uit hun cultuur namen want ik wist niet wat het zou betekenen enz , mijn man teof me ook in het zh in tranen aan en is echt heel boos geworden op zijn zussen , sinds dien zal het nooit meer hetzelfde zijn het blijft gwn in mijn achterhoofd zitten dzt ze dit ooit hebben gezegd maar oke , zolang we zelf blij zijn met de naam is het goed vind ik , het is een keuze die je maakt en wat iemand anders er van vind moet je gewoon proberen van je af te zetten ook al is dat heel moeilijk soms (i know) maar toch

Cindy -

Als ik jou was zou ik een assertieviteidstraining oid gaan doen. Kinderen leren alles van hun ouders door observatie en de gene die gepest word dat ben jij. Door je “vriendinnen” ze voelen je onzekerheid en keren zich tegen je, omdat hun niet de gebeten hond willen zijn. Verschrikkelijk verdrietig. Iedereen word gepest het gaat er alleen om hoe je er mee om gaat. Als het je niks doet zoeken ze een ander slachtoffer. Je dochter heeft een prachtige naam ! Gekozen met zo veel liefde van beide ouders. Hoe durven ze jouw keuze zo belangrijk te maken. Sorry, ik word hier heel boos en verdrietig van. Heel veel sterkte liefs Cindy

Dorothy -

Dag moeder van Lakmé, haar naam lekker zo laten! Het is speciaal. Enne een kind kan altijd worden gepest. Omdat ze mooi is, bijzonder is, slank of juist wat steviger. Een bril draagt blond is of juist donker. Oftewel een kind kan altijd gepest worden. En of dat nu vanwege de naam is of vanwege het uiterlijk.. mijn dochter heeft Xiara Assélus wat is een Assélus vroeg mijn zus ooit. Toen heb ik uitgelegd dat dat een ster is en de naam van onze dochter. Probeer je niks aan te trekken van wat een ander vind. Jullie meisje is speciaal met een speciale naam. En eerlijk? Als zij geroepen wordt kijken er niet tig andere kinderen om!

Ina -

Ik vind het een prachtige naam!

Renee -

Gepest, wat is gepest.. Als iemand een rotopmerking maakt over een naam of er een rijmpje op verzint? Ik heet Renee en wordt per brief of mail vaak aangesproken als de heer. Tsja. Had mijn moeder dit kunnen bedenken en me dan maar Kim moeten noemen? Had gekund.. Bijnamen waren snee of alles wat op een ee eindigt.. Ik had ook een bril en een pleister.. Toch waren er ook kinderen waar zo op het eerste gezicht niets mis mee was die de klas deed bespuiten met ‘vlooienspray’ of een jongen die sproetjes had.. Kinderen vinden altijd wel iets. Ik maak gewoon zelf grapjes over mijn kinderen hun namen; Lisa de Pisa, Lois de Pois en Lynnie de Pinnie lalalalala zingen we hier allemaal hard. Boeiend! Of andere grapjes zoals namen omdraaien, die van mij is het leukst Eener.. Het is allemaal hoe je er zelf mee omgaat. Lakmé de Kakmé zou ik alvast jong mee beginnen haha!

Mercedès -

Lieve mama.. verander haar naam niet alsjeblieft!!! Hij is prachtig!!
Ik heet Mercedès en geloof me ik ben heel veel gepest als kind met die naam.. nu nog soms opmerking maaar.. ik draag mijn naam vol trots en ben juist blij dat ik geen standaard naam heb en weet zeker dat jullie dochter ook zo gaat denken.. dus mooi deze prachtige naam houden.. liefs Mercedès

Hellen -

Dit zijn geen vriendinnen hoor. Je kunt een naam bijzonder vinden, vind ik ook van veel namen, maar zo reageren is echt niet vriendschapwaardig en gewoon gemeen (niet ‘eerlijk’ zoals hierboven ook wel wordt gezegd). Absoluut niet de naam veranderen, het is een bijzondere naam maar zo zijn er veel 🙂 Hier wordt ze echt niet mee gepest. Misschien moet ze de rest van haar leven haar naam de eerste keer spellen, maar dat moet je zelfs bij heel gewone namen die je op verschillende manieren kunt schrijven (mijn naam bijv, nooit vervelend gevonden en mensen die je kennen weten het gewoon). Alle namen wennen en lekker genieten van jullie kleine meid en haar mooie naam 🙂

Direa -

Je zadelt je kind levenslang op met het spellen en uitleggen van de naam. Met de “leuke grapjes” die volwassenen maken en met de onaangename verbasteringen die je leeftijdsgenoten maken. Hoe kom je er als ouders sowieso op om de naam te laten eindigen op “me”. Het maakt niet uit of je het anders uitspreekt, zodra mensen de naam zien gaan ze er mee aan de haal. En niet op een positieve manier. De ouders vinden het misschien een mooie naam maar het kind draagt de negatieve gevolgen.

Sandra -

Ik ben van mening dat de naam van je kindje het eerste cadeau.is aan je kindje. Daar hebben jullie echt heel goed overnagedacht. En… ik denk dat het kindje ook zelf de naam kiest. Het voelt goed en mooi en past bij haar.
Tja en dan vinden anderen hem niet mooi…. even goede vriendinnen: zij mogen ook zelf de naam kiezen van hun kindje.

Lekker van genieten van jullie mooi Lakme

Karanina -

Nee hoor, zeker niet veranderen. Persoonlijk vind ik het een mooie, unieke naam. Ook al zijn het vriendinnen, zij hebben het recht niet om kritiek te hebben op de naam die jullie voor je dochter hebben gekozen.

Madelon -

In eerste instantie even raar opgekeken maar als je de naam een paar keer zegt, is het echt een aparte naam èn mooi. Ik hou zelf niet van namen als Diamanthina-
Djezzslynnia of Chareliënna. Het is niet leuk als een vriendin een naam niet mooi vindt, maar ze hoeft er niet mee te leven. Het is wel vervelend dat je “vriendinnen” de naam van jullie kindje belachelijk maken. Grow up. Dat doen vriendinnen niet! Lakmé kan ook met een tweede naam gecombineerd worden misschien? Als je zelf bang bent dat er mee gepest wordt en ècht geen risico wil nemen moet je een naam kiezen die 50 andere kinderen om je heen ook hebben. Maar dan is er wel weer iets anders waar kinderen mee kunnen praten. Een kledingstuk, bril, haarkleur, sproetje, iets waar je kind goed of juist minder goed in is, dàt hou je niet tegen. Je kunt wel je kind helpen om op te komen voor zichzelf en een naam doet er dan echt niet toe. Ze vinden haar leuk of niet.

Ellen -

Ik vind dit persoonlijk ook geen mooie naam, maar dat wil toch niks zeggen. Als jullie die naam gekozen hebben is het toch omdat je hem mooi vindt. Dan miet je deze zeker niet veranderen omdat anderen deze niet mooi vinden. Er zijn bij een naam altijd voor en tegenstanders. Net zoals bij kleding gaat dit over je eigen smaak. Niet iedereen vindt hetzelfde mooi en dat is maar goed ook.
En wat het pesten betreft.. dat kan even goed over iets anders gaan als over de naam.. ze vinden toch wel iets.

Brigitte Helsloot -

Wat een mooie en orginele naam. Zeker niet veranderen. Toen ik klein was hoorde je mijn naam ook niet vaak, was er heel blij mee, en nu nog.
En daarnaast is de muziek van de opera prachtig.

Christel -

Als ze willen pesten doen ze het toch wel met welke naam jij ook gekozen zal hebben. Mij noemde ze altijd Christel de Pistol.. en Dan is Christel toch een hele normale naam. Het is jou smaak en niet die van je vriendin(nen). Ik vond de namen die sommige van mijn neefjes en nichtjes hebben ook even wennen maar als je iets niet kent is het heel normaal dat je er aan moet wennen. En dat van jou vriendin zegt meer over haar dan over jou. En dat je anderen vriendinnen ook zeggen dat het een rare naam is heb je alleen via die ene vriendin gehoord die zich probeerde te verdedigen. Als zij een beetje een dominantje is kan het ook maar zo zijn dat de rest maar heeft mee gepraat dus maak je niet druk! Jou gekozen naam is jou gekozen naam.

Cindy -

Och… wat een nare reactie van deze vriendinnen. Jullie hebben de naam met liefde uitgekozen voor jullie dochter. Wat jammer om te lezen dat je er zelfs over denkt om het te veranderen. In mijn ogen geef je jouw dochter een prachtige levensles mee door de naam te behouden. Namelijk: kiezen voor waar JIJ ZELF achter staat en een goed gevoel bij hebt, zonder dat te laten beïnvloeden van anderen.

Ik zou niet weten waarom je dochter gepest zou worden met haar naam? En eerlijk gezegd vind ik het gedrag van jouw ‘vriendinnen’ eerder naar pestgedrag neigen.

Wees trots op je dochter en haar originele, met liefde uitgekozen naam. 💕

Heleen -

Ik denk dat je beter nieuwe vriendinnen kan zoeken ipv.de naam van je dochtertje te b
veranderen.
De naam is prachtig

Wendy -

Tsja, pesten is niet goed maar je kan er (bijna) vanuit gaan dat Lakmé geen lak heeft aan pestkoppen en hier wel mee zit. Maar als ouders kies je bewust een naam die niet vaak voorkomt. Misschien kan jij je dan afvragen waarom niet 🙈. Maar het blijft altijd jullie eigen keuze natuurlijk

Monique -

Ik vind het een prachtige naam. Ik zou niet weten waarom ze daarmee gepest zoy worden.
Durven zij zich echt jouw vriendinnen te noemen?

Kathie -

Ik vind niets mis met de naam van jullie meisje. Er zijn zoveel verschillende namen in verschillende culturen, dus ik snapxhet probleem niet van de vriendinnen….

Marian -

Ik vind je vriendinnen nogal een kleinburgerlijke opvatting hebben. Het lijkt wel of ze de echte wereld niet kennen en alles raar vinden waarvan ze nog nooit gehoord hebben. Smaken verschillen maar dit klinkt meer als bekrompen opvattingen.

Tamara -

Lekker houden de naam
Pesten doen kinderen als ze klein zijn. Niet dat zijn de oudere die het verzinnen
Kinderen die bj elkaar in de kleuterklas komen zijn gewoon kinderen die willen spelen . En niet beter weten.
Namen ! kijk eens goed rond wat voor bijzondere namen er nog meer zijn ze heten niet allemaal klaas en Piet of truus we hebben een multi culturele samenleving met veel namen
En alle namen worden grapjes over gemaakt is maar net hoe sterk is je kind en Wat geef je ze mee
Ik zeg altijd thuis tegen mijn kids PESTEN IS EEN NO GO@

Joan -

Ik zou haar naam absoluut NIET veranderen, pesten heeft niks met namen of uiterlijk te maken, ik ben vroeger veel gepest(ik dacht omdat ik rood haar heb, maar dat was over toen ik naar de kappersschool ging), mijn dochter(hartstikke blond) is ook veel gepest(geen idee waarom), ze heet Nikita en werd chiquita genoemd als pestnaam.

Sylvia -

Tsja.. als je zo’n “bijzondere” naam voor je kind uitkiest kan je erop wachten dat ze hier haar leven lang last van heeft. Het verbaasd me vooral dat je verrast bent dat mensen dit een rare naam vinden. Kus, SylviA!

Tiske -

Lakmé vind ik een prachtige naam! Of je kind later gepest wordt en hoe ze daar wel of niet onder zal lijden is zo ontzettend niet te voorspellen en van zoveel dingen afhankelijk! Ik zou eerder kijken naar hoe je een kind dingen kan bijbrengen die haar veerkrachtig maken, dan proberen te zorgen dat de buitenwereld haar geen pijn probeert te doen.
Ik heb zelf een bijzondere naam en ik heb heel mijn leven lang meer lieve en leuke reacties gekregen dan dat mensen er grapjes over maakten of me ermee probeerden te pesten. Met de nadruk op ‘proberen’ want blijkbaar stond ik staving genoeg in m’n schoenen om het van me af te laten glijden en fijn verder te spelen met die vrienden die wél normaal deden. Succes en liefs. En welkom lieve Lakmé.

Ina -

Als jullie hem mooi vinden en speciaal hebben uitgezocht moet je die naam bewaren. Het is jullie kind en jullie keuze. En geef toe je hebt toch ook al namen bij vrienden of kennissen of gewoon ergens, gehoord waarvan je dacht, niet mijn smaak. Smaken verschillen nu eenmaal, en gelukkig.

joke tolboom -

Dit zijn geen vriendinnen het is jullie keuze geweest en dat hebben zij maar te respecteren. Mooie aparte naam. Houden zo. veel geluk.

Nancy -

Gewoon LAK aan hebben 😉.
Naam wordt wsl afgekort, kan lak worden of Mé.
Mijn kinderen hebben ook aparte namen, oudste heet Mérin. Mijn broer en zus vonden het leuk om daar mee te spelen , ‘ ze gaat het meer in’ ( waren bij Comomeer en Mérin wilde het water niet in toen ze klein was). Of als het om drank gaat: ‘ daar kan meer in’..
Ze is vroeger gepest, maar dat had niets met haar naam te maken. Had te maken met twee kleine secreetjes die jaloers waren.
Aparte namen zijn top! Zo ben je altijd one of a kind. Iedereen kent haar uit haar leeftijdscategorie , omdat de naam apart is.
Zoveel leuker dan alle eenheidsworsten waar de achternaam bij gezegd moet worden, omdat je anders niet weet over wie het gaat.
Mooi zo laten!! Naam is uniek en past bij jullie kind!

Wendelien -

Een prachtige naam heeft jullie dochter. Ze mag en zal er trots op zijn !

Linda -

Kritischer kijken naar die zogenaamde “vriendinnen” van je. De naam hebben jullie met een goed gevoel uitgekozen. Als zij er echt last van zou krijgen kan de naam alsnog veranderd worden.

Veerle -

Je mag de naam niet veranderen. Jouw dochter vindt de muziek al heel mooi (en laten we eerlijk zijn: de klassieke muziek is ook zo ontzettend rijk aan harmonieën, stemmingen, gevoelens, klankkleuren…) en kan er alleen maar trots op zijn dat ze er ook iets van heeft meegekregen. Daarenboven heeft de naam voor jullie een speciale betekenis. Dat is ook niet onbelangrijk. Of je kind gepest gaat worden weet ik niet, maar dat weet je nooit. En die vriendinnen? Waren dat vroeger soms pesters?

Steohanie -

Niet veranderen
En laat al die mensen
Dat zijn echt GEEN vriendinnen

De mensen die hier zeggen dat je vriendinnen gelijk hebben ook niet!!

Ik heet STEPHANIE en ben echt ALTIJD gepest.
Heeft niks met je naam te maken
Want op elke naam kunnen ze wel iets verzinnen hoor
Pesten gaat vooral om wie de pester uitkiest tot zijn slachtoffer
En wie weet gaan Lakmé later wel pesten weet jij veel?

Mijn dochter een rood haar en krullen, wordt gepest door kindjes die dat niet mooi vinden…
Kan ik toch ook niks aan veranderen?

Wees trots op wat jij hebt uitgekozen
En straal dat naar uit
Niet de twijfel over haar naam
Want dan gaat ze dat voelen
Wordt ze onzeker etc

En dat vriendinnen eerlijk zijn, we vinden de naam niet zo mooi of wij hadden het niet gekozen (horen wij ook) maar hoe ze er verder over praten en ook achter je rug om? Wtf kan echt niet hoor! Dat zijn geen vriendinnen ❤️

Sorry maar ik kan hier echt heel boos om worden
Mede omdat ik altijd gepest ben
2 dochter heb met aparte naam
Doorbreek de cirkel niet iedereen hoeft Henk Piet Ellen of Karin te heten!! Je mag trots zijn dat je deze naam uit zocht met ook die mooie betekenis, dat moet je haar later vertellen ❤️

Anja -

Serieuz een lelijke naam of je zegt lik me..
Ze word er later mee gepest dat is zeker.
Haar vriendinnen zijn juist eerlijk.

Janine -

Ik zou de naam absoluut niet veranderen vanwege de mening van anderen. Ik ben sowieso allergisch voor mensen die overal een uitgesproken mening over hebben.
Jullie hebben de naam van jullie dochter met liefde uitgezocht en als ik heel eerlijk ben vind ik het nogal respectloos van de vriendinnen in kwestie, dat ze (in eerste instantie achter jouw rug om) hun mening zo uiten. Ik vraag mij dan af of ze beseffen wat dit met jou/jullie doet. Sowieso als er buiten de gezamenlijke app, onderling negatief gekletst wordt met/over elkaar, zou mijn vertrouwen weg zijn. Mijn advies sta boven deze negatieve reacties en geniet lekker van jullie kleine meid!

Anandi -

Ik heb ook een aparte naam gekregen maar had liever een normale naam gehad. Mensen hebben altijd vooroordelen. Met solliciteren heb ik wel eens een andere naam gebruikt en dan merk je dat je meer/andere reacties krijgt.
Zou m als tweede naam gebruiken en de eerlijkheid van m’n vriendinnen waarderen. Kind heeft meer aan een normale naam.

Fleur -

Als jullie die naam gekozen hebben en mooi vinden dan moet je je niks aantrekken van wat anderen zeggen.

Maar het is wel een aparte naam, waarbij zij altijd hem zal moeten uitleggen, zeggen of het een jongens of meisjes naam is, moeten spellen en veel mensen zullen er haar haar hele leven ernaar vragen, dat is een keus die je hebt gemaakt. En hopelijk van te voren goed overna hebt gedacht.

Mette -

Om te beginnen vind ik het een leuke en originele naam met een speciale betekenis voor jullie en daarmee ook voor jullie kind. Wat de vriendinnen betreft vraag ik me af waar ze zich mee bemoeien. Het gaat niet om hun kind. Je hebt duidelijk gezegd dat je hun gedrag niet prettig vindt. Het blijven herhalen van hun standpunt gaat daarmee over jouw grens en is ook gewoon niet aardig, zeker niet grappig.. Het zou voor mij wel een reden kunnen zijn om de vriendschap te beeindigen. Ze mogen hun mening hebben maar dat mag jij ook. Daar hebben zij zich in dit geval bij neer te leggen.

Dieke -

Hi

Tuurlijk moeten jullie de naam niet veranderen!
Nu vinden anderen het misschien minder mooi maar over een paar jaar is het mode en staat ze in de top 10.
Even wennen voor de anderen,
En je dochter vol trots haar naam laten dragen!

Reageer ook