fb
Damespraatjes Damespraatjes

Marit: ‘Mijn vriend durfde niet met mij naar bed, maar inmiddels weet ik waarom’

vriend erg onzeker

Soms moet Marit in haar eigen arm knijpen om te kijken of het allemaal wel waar is. ‘Ik kan bijna niet geloven dat zo’n leuke man als Mats nog vrij rondliep. Maar het is echt zo.” Alles lijkt perfect, tot de twee tussen de lakens belanden en Mats opeens wat terughoudend is…

Dertig worden doet wat met je

Toen Marit een jaar geleden dertig werd, had ze een voornemen: ze zou serieus op zoek gaan naar een leuke en geschikte man. Daarvoor was het nu wel hoog tijd, vond ze. “Ja weet je, ik heb best een wild leven geleid en genoot daar met volle teugen van. Maar het is echt zo he, als die dertig in zicht komt, gebeurt er van alles. Om me heen zag ik hoe vriendinnen serieuze relaties kregen, trouwden en uiteindelijk negen maanden met bolle buiken rondliepen. En ik was steeds maar die grappige tante die op bezoek komt en zo leuk met hun kinderen is. Ik wilde geen tante meer zijn, maar moeder.”

Waar vind ik een leuke vent?

Dus bedacht Marit hoe ze een leuke man zou kunnen vinden. “Niet alleen hoe, maar vooral waar ik een leuke kerel op zou kunnen duiken. Ik besloot om regelmatig naar de bioscoop te gaan waar een BYOB-avond werd gehouden. Dat is echt superleuk: je neemt je eigen bordspel mee en gaat spelletjes doen met andere fanaten. Maar een geschikte levenspartner vond ik er niet. Maakt niet uit, want ik vind het echt heel leuk. Ook nu ik Mats heb, ga ik nog steeds elke dinsdagavond, gewoon omdat het zo hilarisch is.” Natuurlijk probeerde ze wat sites uit om een partner te vinden, maar daar werd Marit verdrietig van.

Eindelijk: daar was mijn prins

“Wat een drama is dat zag, een man zoeken op zo’n site. Ten eerste heb ik het idee dat er nauwelijks vrouwen zijn ingeschreven waardoor je als nieuweling gelijk wordt bedolven onder de berichtjes. En ten tweede vond ik dat er maar sneue mannen op zaten, druk aan het jagen, maar geen fatsoenlijk gesprek kunnen voeren.” Ook daar vond Marit dus niet haar prins. De man van haar dromen ontmoette ze op een bruiloft van een vriendin. “We zaten allebei een beetje in ons eentje en besloten samen een drankje te doen. Kort daarna sloeg de vlam in de pan en hebben we de hele avond samen gedanst. Echt niet normaal. Ik dacht: hoe kan het dat Mats, die knap, gespierd, lief, slim en 32 is, nog steeds vrij rondloopt?!”

Waarom zoent hij me nou niet?

Na de bruiloft hebben de tortelduifjes vier dates, maar van kussen komt het er maar niet van. “Dat verbaasde me, want als ik scharrels had, werd er op date één al volop gekust. Mats deed dat niet, zocht ook geen toenadering terwijl hij me wel lekker knuffelde. Ik dacht dat hij het misschien rustig aan wilde doen, omdat hij heel serieuze bedoelingen heeft.” Tot Marits grote opluchting, zoent Mats haar als ze terugkomen van de bioscoop. “Echt zo super romantisch. Hij pakte zachtjes mijn kin, wreef mijn haar uit mijn gezicht en ik voelde zijn warme lippen. Nou, je snapt dat er van alles werd aangewakkerd in mijn lijf, maar verder dan kussen ging Mats niet. Ik haalde van alles in mijn hoofd, dacht dat het aan mij lag dat hij zich terugtrok na die heerlijke kus.”

Ik wilde meer

Dit gaat zo een tijdje door. Mats zoent Marit steeds hartstochtelijk maar maakt verder geen aanstalten om verder te gaan. “Steeds had hij een smoesje: hij was moe, of hij moest weer naar huis omdat er een nog een vriend kwam of hij zei dat hij vroeg naar bed wilde omdat hij de volgende dag vroeg op moest. Echt, ik vond het allemaal zo raar. Het leek erop dat hij de volgende stap, samen lekker feesten tussen de lakens, ontweek, dat-ie die stap nog niet durfde te nemen. Terwijl lichamelijk contact voor mij echt heel belangrijk is. Ik vind dat fijn, het ontspant me en het zorgt voor een nog diepere verbinding.”

Wat? Ach, maak je geen zorgen!

Marit laat het er niet bij zitten en vraag Mats wat er aan de hand is en waarom hij terughoudend is om bij haar in bed te slapen. “Wat denk je wat? Mats maakte zich ernstige zorgen om zijn manlijkheid. Hij was bang dat hij veel minder groot geschapen was dan mijn vorige lovers en dat ik op de lengte zou afknappen. Omdat hij zich schaamde is hij niet eerder zo close met iemand geweest. Ik was met stomheid geslagen. Want daar gaat het helemaal niet om. Toen ik Mats zei dat ik stapelverliefd op hem ben, dichtbij hem wil zijn kon hij over zijn schaamte heenstappen. En guess what? Er is helemaal niks mis met de manlijkheid van Mats….”

Heb jij ook wel eens meegemaakt dat een man zich ongemakkelijk voelde over zijn kleine vriend? Was dat terecht? En hoe ging je daarmee om? We zijn heel benieuwd! Praat mee in de comments onder dit verhaal.

Foto door Vladimir Konoplev via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

De titel wekt op mij een onheilspellende suggestie – wat een teleurstellend einde; er is dus helemaal niets aan de hand…

Reageer ook