fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag: Er bestaan serieus mensen die hun onderbroeken strijken

Strijken! Ik zie het als iets dat onvermijdelijk is en waar ik maar het beste van probeer te maken. Zet een leuk muziekje op, bekijk een aflevering van Modern Family op Netflix of laat gewoon mijn gedachten lekker gaan en zie wel waar ze uitkomen. Dat laatste kan op zijn tijd heel verfrissend zijn. Daarna is de was gestreken en in mijn hoofd is alles weer op orde. Hoe fijn is dat!

Mannen zijn dol op strijken

Er bestaan meer strijkfans las ik onlangs in een artikel op Elle. Het schijnt zelfs zo te zijn dat 5% van de Nederlanders zijn ondergoed strijkt. Let wel! Dat zijn bijna 900.000 mensen die de vouwen uit hun onderbroeken wegstrijken. Had ik niet verwacht. En alhoewel er bij ons thuis nog nooit een man de strijkbout heeft vastgehouden (laat staan dat hij weet hoe die werkt) schijnen Nederlandse mannen vaker te strijken dan hun vrouwelijke landgenoten.

Zie jij ooit ongestreken overhemden op kantoor?

Meer dan 25% strijkt nooit en dat vind ik opmerkelijk. Ik heb namelijk nooit het idee dat ik met iemand zit te praten die zijn kleding niet heeft gestreken. Afgezien dan van de tijd dat het mode was om met gekreukelde overhemden ten tonele te verschijnen. Zelf ben ik van het korte strijken. De meeste kledingstukken doe ik heel kort in de droger en dan sla ik ze uit en hang ze op. Vaak hoef ik niet meer te strijken, en de kreukels die er nog wel inzitten strijk ik vrij makkelijk weg. Piece of cake!

Slim strijken

Oh ja, ik las in het artikeltje op Elle ook dat Nederlanders het strijken  van overhemden als het minst prettig ervaren. Hier kan ik me wel in vinden. Ik laat ze meestal tot het laatst liggen, als ik ze al echt moet strijken. Laatst hebben we op Damespraatjes een artikel geplaatst voor iedereen die een hekel aan overhemden strijken heeft. Is dat bij jou ook het geval. lees het dan zeker even.

Tips voor iedereen die een hekel aan het strijken van overhemden heeft

Natuurlijk zijn we heel benieuwd hoe jullie het strijken ervaren. En wat is jouw meest favoriete en minst favoriete kledingstuk om te strijken. We zijn benieuwd of daar bij iemand de onderbroek bij zit :-).

Lees ook:

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Jo’s Daughter -

Heb eerlijk gezegd een hekel aan strijken, wat voor kledingstuk dan ook.

Reageer ook