fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kun je van het waslabel afwijken?

Zelf bekijk ik de waslabels eigenlijk nooit. Ik was bijna alles op 30 of 40 graden en alleen als ik heel erg twijfel kijk ik er op. Had ik het trouwens maar wat vaker gedaan, dan had ik gezien dat ik mijn LaDress jurkje niet had hoeven strijken. Sterker nog: niet had mogen strijken.

De reden dat ik de labeltjes niet bekijk is met name omdat ik de symbolen op de waslabels toch niet ken. Tijd om op onderzoek uit te gaan en ik kwam dit handige overzicht tegen op op de Lifestyle-fabriek.

Is het handig om van het wasvoorschrift af te wijken?

Het beste is natuurlijk dat je je er gewoon aan houdt, maar in sommige gevallen kun je wel afwijken. Hier nog een paar belangrijke weetjes:

1. Op lagere temperaturen wassen dan op het label staat. Dat kan over het algemeen geen kwaad.

2. Op een lagere stand strijken. Zeker als je het anti-kreuk programma van je wasmachine gebruikt is dat prima.

3. Als je niet in de machine mag wassen houd je daar dan ook aan. Alternatieven: handwas of stomerij.

4. Stevige katoenen kleding en handdoeken kun je over het algemeen wel in de droger doen. Maar kijk echt uit bij fijne was. Houd je aan het waslabel.

5. Staat er dat je niet mag bleken? Houd je daar echt aan, ook als het een witte stof betreft en je daar de vlekken niet uitkrijgt. Mogelijk kan de stof niet tegen de chemische bestanddelen van het middel.

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook