fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jakkes! Dit gebeurt er als je je bed niet goed verschoont

Super lekker vind ik het om in een schoon bed te stappen. Een vriendin van mij heeft dat ook en verschoont haar bed iedere dag! Dat vind ik persoonlijk zwaar overdreven en ik zou ook niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen. 

Ook heb ik wel vriendinnen die het allemaal niet zo nauw nemen en hun beddengoed gerust drie weken niet verschonen. Voor mij zou dat 3 weken zijn zonder dat lekkere gevoel van een schoon bed en dat zou ik echt missen. Maar nu las ik ook dat het niet alleen onhygiënisch is om zo weinig je bed te verschonen, maar dat je er ook ziektes van kunt oplopen.

Lees ook: Hoe ranzig is jouw handtas?

Ontstekingen

Op Metronieuws las ik dat ‘Was-expert’ Mary Marlowe Leverette vertelt waarom het belangrijk is dat je iedere week je bed verschoont. „Tijdens het slapen blijven we zweten, waarbij we viezigheid en natuurlijke lichaamsoliën verliezen. Speeksel, urine, afscheiding en zelfs poepresten kunnen tussen de vezels worden gevonden.”

En daar kun je behoorlijk ziek van worden, volgens Leverette. „Als de lakens niet vaak genoeg worden gewassen, loop je kans op infecties. Bijvoorbeeld wanneer je open wondjes in je huid hebt.”

Kleine beestjes in je bed

Als je in je bed ligt verlies je huidschilfertjes. Stofmijt is hier gek op en kan zich flink tussen je lakens en in je matras verspreiden. Mensen die gevoelig zijn voor stofmijt kunnen er allergisch op reageren en zelfs astma krijgen.

Lees ook: 4 tips om je bed er nog mooier uit te laten zien

In het filmpje hieronder kun je nog wat meer te weten komen over stofmijt.

 

Reageer ook