fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe onhygiënisch is jouw handtas eigenlijk?

Het voorjaar is begonnen en traditioneel is dat de tijd om je huis een goede schoonmaakbeurt te geven. Misschien is dat bij jullie zelfs niet nodig omdat het altijd al schoon is en dat maakt een voorjaarsschoonmaak overbodig. Misschien goed om dan je handtas eens onderhanden te nemen. Wedden dat dat geen overbodige luxe is? Misschien zelfs wel van levensbelang.

Uit een studie van Initial Hygiene is gebleken dat de handtas van een vrouw meer bacteriën bevat dan het gemiddelde toilet. De draagriempjes van één op de vijf handtassen heeft zelfs zoveel bacteriën dat het een gevaar vormt voor de gezondheid.

Waarom is de handtas zo gevaarlijk?

Het riempje van de tas raak je heel vaak aan, zonder dat je altijd je handen hebt gewassen. Maar ook de binnenkant van de tas vormt een gevaar. Die bestaat namelijk vaak uit een sponsachtige structuur en dat is een ideale omgeving voor bacteriën om te groeien en zich te verspreiden.

Welke items zorgen voor de bacteriën?

Het meest smerig zijn de flesjes en tubetjes met handcrème, gevolgd door de mascara en de lippenstift deed het niet beter. En dan hebben we het nog niet over dat oude mandarijntje of een zakje met een boterham. Ook horen we wel dat een slipje in de handtas wordt gestopt na een onverwachte logeerpartijtje. Dit brengt allemaal super veel bacteriën met zich mee.

Whats-in-Michelles-bag-760x440

Wat kun je doen om bacteriën op of in je tas te vermijden

  • was regelmatig je handen
  • gebruik antibacteriële doekjes of gel
  • haal je tas regelmatig leeg en maak ‘m schoon aan de binnenkant en bij de draagriempjes

Was jij het je bewust dat je handtas zo vreselijk goor kan zijn? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel! Vinden we leuk :-)!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Reageer ook