fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hanneke’s man had 13 affaires: “Hij pakte alles wat los en vast zat”

man affaires

Met tranen in haar ogen, laat Hanneke mij haar trouwalbum zien. “Wat was ik toen gelukkig met Robert…” zucht ze. “We waren echt heel erg verliefd en ik had me toen nooit kunnen bedenken dat we vandaag hier zouden staan. Twee zoons, gescheiden en 10 jaar van mijn leven weggegooid.”

Mensen kijken Hanneke vaak vragend aan wanneer ze vertelt dat ze vindt dat ze tien jaar van haar leven heeft weggegooid. “Van een scheiding hoor je wel vaker, dat hoort helaas nou eenmaal bij het leven. Toch kijken de meeste gescheiden vrouwen met minder walging op terug op hun huwelijk dan ik doe. Pas wanneer ik uitleg waarom Robert en ik uiteindelijk uit elkaar zijn gegaan, schrikken mensen.”

Niet samen werken

Robert en Hanneke hadden een fijn leven. “We kennen elkaar van de studie. Allebei studeerden we tandheelkunde en allebei zijn we tandarts geworden. Samen een praktijk starten, dat wilden we niet. Ik aanvankelijk wel, maar Robert drong er op aan dit niet te doen. Uiteindelijk kreeg hij zijn eigen praktijk en ging ik als waarnemer bij een grote praktijk in de regio werken.”

Destijds dacht Hanneke dat Robert het beste met hun huwelijk voorhad. “Je hoort zo vaak dat stellen die samen werken hun werk mee naar huis nemen. Kleine onenigheden die je thuis of op de werkvloer hebt kunnen dan enorme conflicten worden. Achteraf bleek dit helemaal niet de reden waarom hij niet zo dicht mij wilde werken. Hij had ‘zijn ruimte’ namelijk nodig voor andere dingen.”

Huilende assistente

Als Hanneke op een dinsdagochtend door het dorp loopt, ziet ze ineens één van Roberts assistentes. “Monique zou gewoon moeten werken, dus ik besloot even gedag te zeggen en te vragen of alles goed is. Nog voor ik iets had kunnen zeggen, barstte het meisje al in tranen uit. Robert had haar die dag daarvoor ontslagen, maar waarom wilde ze niet zeggen.”

“Ik kan het je niet vertellen” snikte ze, midden in de winkelstraat. “Laten we ergens een kop koffie drinken” probeerde Hanneke. Ze stemt in en al snel komt de aap uit de mouw: ze had een affaire met Robert maar voelde zich schuldig, verbrak de relatie en zei het tegen Hanneke te willen vertellen. “Robert heeft haar toen direct ontslagen en gezegd dat ze nooit meer ergens werk zou vinden als ze het zou doorvertellen.”

Een ‘hijgen en kreunen’

Hanneke weet niet wat ze hoort… Haar man een affaire met zijn assistente. “Je hoort het natuurlijk wel vaker, maar bij mijn Robert had ik het nooit verwacht.” Die avond confronteert Hanneke Robert met haar ontmoeting met Monique. “Hij liep helemaal rood aan, maar gaf het uiteindelijk toe. ‘Een zwak moment’ noemde hij het. Hij moest huilen, zei dat hij het nooit meer zou doen en dat hij met mij verder wilde. Ook toen geloofde ik hem gewoon.”

Twee weken later vertrekt Robert naar een congres. Zijn andere assistente Nancy mocht mee omdat er ook een programma voor haar zou zijn. “Vol vertrouwen zette ik ze af op Schiphol. Aan dit blinde vertrouwen kwam abrupt een einde toen ik de volgende dag een broekzak-gesprek van Robert kreeg. Ik hoorde Robert hijgen en Nancy kreunen…” Hanneke is woest en belt met de organisatie van het congres om te checken of Robert en Nancy daar überhaupt staan ingeschreven. “Nee hoor, zowel Robert als Nancy stonden niet op de lijst.”

Vulgaire mails

Hanneke brengt direct haar kinderen naar haar ouders en start haar eigen onderzoek. “Ik wilde weten hoe het zat. Was Nancy ook weer een ‘zwak moment’ of is Robert gewoon een vieze bedrieger. Ik hoefde alleen maar zijn mailbox te openen, de afschrijvingen van zijn pinpas te bekijken en zijn oude iPhone aan te zetten om te ontdekken dat Robert er het afgelopen jaar zeker 13 affaires op nahield. Welke zo goed als tegelijkertijd speelden.”

Lees ook: Baby die moeder niet wilde omdat hij ’te lelijk’ was, schrijft bestseller

“Ik voelde me zo bedrogen. Heb meteen een vriendin gebeld, een fles wijn opengetrokken en alles met haar doorgenomen. Nog voor de bodem van de fles in zicht was, stonden Roberts koffers ingepakt in de kelder.” Als Robert dat weekend thuiskomt en doet alsof hij moe is van het congres, geeft Hanneke hem een dikke envelop. Hij is tot de nok gevuld met vulgaire emails, bonnetjes van lingeriewinkels en seksfoto’s van zijn oude telefoon. “Je koffers staan ingepakt in de kelder, mijn advocaat neemt contact met je op en tot die tijd hoef ik niks van je te horen. De kinderen blijven voorlopig bij mij en ik blijf in ons huis wonen.” Robert knikt en vertrekt.

Nieuwe vriendin

Inmiddels is de scheiding rond, hebben Robert en Hanneke een goede omgangsregeling voor de kinderen en wonen ze allebei in een ander huis. “Ik merk dat ik het steeds beter een plek kan geven, maar een nieuwe man vertrouwen lukt me niet. Eerlijk gezegd weet ik niet of mij dat ooit zal lukken. Robert heeft een nieuwe vriendin, de 22-jarige Claire. Lieve meid, maar zo naïef als wat. Heeft geen idee dat haar lieve Robert het waarschijnlijk met een dozijn anderen doet. Ze doet me een beetje aan iemand denken… Aan mij.”

Wij nodigen jullie van harte uit (op respectvolle wijze) te reageren op het verhaal van Hanneke.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

9 reacties

Ruud -

@Hayco. Ik ook. Zij ging vreemd maar ontkende alles. Het lag niet aan mij… Nee inderdaad niet.

Joris -

Maar 13 stuks is niet echt “alles wat los en vast zit” te noemen.

Yvonne -

Ook ik heb ervaringen. Ik was erg jong en naief . Hij bracht mij naar mijn werk en haalde zijn vriendinnetje op. Ik ben gescheiden en inmiddels al jaren gelukkig met een andere man.

Judith -

Helaas ook mij overkomen en nog midden in een scheiding. Deze mannen kennen geen liefde en zullen hun hele leven blijven liegen om alles alleen om aan hun trekken te komen en owee als je een weerwoord geeft.
Heeft heel veel weg van narcisme

Hayco van Dreumel -

Altijd weer die mannen die fout zijn. NOOIT DE DAMES. Maar ik weet wel beter.

Marijke -

Ik zou de nieuwe vlam van hem waarschuwen hoe hij is. Hoe triest is het als ze stapel verliefd is op hem en ze komt er dan pas achter?

Deborah -

Ooohhh.. Wat lijkt dit in zo enorm veel opzichten op m’n eigen verhaal met mijn ex, de tranen, de sorry’s, het fijn malen van elk vertrouwen dat je als echtgenote in de ander had. Afschuwelijk ook het stukje over na het huwelijk met de ontelbare enof overlappende nieuwe idd naive vriendinnen, waar je zoveel herkent van hoe je zelf in de maling bent genomen.

Afschuwelijk wat deze types een ander aandoen en nog vrolijk blijven volhouden dat ze onschuldig zijn en het vooral aan iedereen behalve hen zelf ligt. 🤮🤮🤮

Romy -

Zou bijna vet balen willen zeggen

Joris -

Balen.

Reageer ook