fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom e-bikes helemaal hip zijn!

Binnenkort rijd ik weer 3 dagen per week op de fiets naar Amsterdam, 30 kilometer heen en 30 terug. Met slecht weer pak ik gewoon de trein, want ik ben een mooi weer fietser. Onderweg kijk ik altijd naar andere fietsers om te zien waar ze op rijden. Zeker als ze hard gaan. Eerlijk gezegd dacht ik altijd dat e-bikes voor oude mensen waren, maar in Amsterdam en op weg er naar toe heb ik echt een ander beeld gekregen.

5 redenen om toch een e-bike te kopen.

1. Ze zijn hip. Mountainbikes, mama-fietsen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er ook een e-bike versie van kopen. Zo nu en dan word ik ingehaald door mannen op hippe fietsen die heel hard gaan. Gelukkig moeten zij ook gewoon bij verkeerslichten stoppen en dat geeft mij dan de kans om te zien of het een “gewone” fiets is of een e-bike. Vaak is het niet te zien, en soms vraag ik het gewoon even (hoe kan het dat jij me zo hard voorbij fietste, is het soms een e-bike?).

2. Iedereen mag er op rijden. Je kunt best hard op een e-bike, maar hebt er in tegenstelling tot een brommer of scooter geen rijbewijs voor nodig. Officieel hoef je geen (fiets)helm op, maar we raden het je wel aan als je harder dan 30 kilometer per uur fietst. Als was het alleen al omdat andere fietsers je niet horen aankomen.

3. Je kunt ver komen. Twijfel je of je wel op de fiets naar je werk kunt omdat de afstand net wat te groot is? Ga lekker met de trapondersteuning heen en fiets de terugweg zelf. Nog een voordeel hiervan: je komt niet bezweet aan bij je afspraak of op je werk en terug trap je lekker door, waardoor je veel calorieen verbruikt.

4. Ze zijn groen. De e-bike is compleet CO2 neutraal. De enige uitstoot van CO2 veroorzaak je zelf door je ademhaling. De nieuwere modellen e-bikes zijn ook stil, waardoor je er in stiltegebieden mee mag fietsen.

5. Waar voor je geld. Een e-bike is niet goedkoop. Gemiddeld is hij duurder dan een gewone fiets. Maar ga je het vergelijken met bijvoorbeeld een scooter of een auto of het gebruik van het openbaar vervoer, dan valt het enorm mee.

Lees ook:

Reageer ook