fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf dingen die je je fietsende puber MOET vertellen

Sinds een jaar ben ik behoorlijk wat uurtjes op mijn fiets te vinden. In een half jaar bijna 5.000 kilometer gefietst, twee valpartijen gehad en 20 bijna botsingen met fietsende jongeren., die een gevaar op de weg zijn, voor zichzelf, maar ook voor andere fietsers. Vandaar deze tips.

Dopjes in de oren

Doe niet meer dan 1 dopje in je oren en zet de muziek niet te hard, zodat je het ook hoort als iemand belt of toetert of als er een ambulance of brandweerauto je wil passeren.

Whatsapp en social media op de fiets

Laat je telefoon in je zak en ga thuis weer verder met je sociale leven. Laatst hoorde ik van een jongen die al whatsappend de weg overstak en is doodgereden. Vreselijk! Ook maak ik mee dat jongeren over hun stuur heen hangend aan het whatsappen zijn, dat gaat dan slingerend en ze kijken niet meer op de weg ….. Als ze dan ook nog oordopjes in hebben zijn ze levensgevaarlijk voor andere weggebruikers.

Steek je vinger uit als je afslaat

Het voorkomt super veel irritatie bij je mede weggebruikers als je je hand uitsteekt als je de hoek omgaat.

Groepjes

Fiets nooit met meer mensen naast elkaar dan met z’n tweeën. Groepvorming op de weg zorgt er voor dat het veel onveiliger is voor iedereen. Andere fietsers/auto’s kunnen er niet langs en de concentratie is erg laag.

Bijpraten

Heerlijk om samen te kletsen op de fiets, maar blijf op het verkeer letten. Vooral jongens lijken tijdens een gesprek op de fiets weg te dromen als ze naar hun vriendjes luisteren en gaan slingeren.

 

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook