fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Pedala, blad voor vrouwen die fietsen

Terwijl ik nog nahijg van een uur spinning, tikt een fietsmaatje me op mijn rug. “Hee, Ka, vind jij alleen spinning leuk, of ook buiten fietsen?”, vraagt ze me. Ik vind beide leuk. Ze geeft me een tijdschrift. Pedala, voor vrouwen die fietsen.

Nou fietsen doe ik. En dat vind ik leuk. Ik ben geen prof. Zit niet met een helm en klikpedalen op mijn fiets, maar ben een fietser die de chaos in haar hoofd zo lekker kan ordenen tijdens een fietstocht.

Leuk vind ik het artikel Fietstest voor beginners dan ook. Want wie weet zit ik over niet al te lange tijd wél met een helm en klikpedalen op mijn fiets. Al lezend krijg ik het fietsgevoel te pakken. Hoewel fietsen in een groepje me weinig aantrekkelijk lijkt. Alsof ik handig ben…

pedala-cover-geheel

Voor ik het weet heb ik Pedala helemaal uit. Ben ik op de hoogte van de nieuwste mode op de fiets, heb ik een prachtige tocht door Girona meegefietst met wielrenster Marijn de Vries, weet ik de ingrediënten die ik moet kopen voor gezonde maaltijden en heb ik de nieuwste gadgets voorbij zien komen.

Wat een interessant en leuk magazine heeft New Skool Media uitgegeven. Zoals New Skool zelf zegt: een onmisbaar platform voor vrouwen die fietsen, of vrouwen die willen gaan fietsen.

Het eerste nummer ligt nu in de winkel, en Pedala verschijnt dit jaar nog vier keer.

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Reageer ook