fb

Tips voor als je een groot pakket wilt versturen

Meer dan een jaar zou mijn dochter Sianne in Australie blijven. Hoe leuk is het dan om haar met een groot pakket te verrassen? Ik stopte er van alles in: natuurlijk hagelslag, drop en stroopwafels, maar ook een Linda en een Nederlandse Donald Duck. Al met al was het best een duur pakket geworden, de verzendkosten naar Australie hoog, maar het plezier dat ze eraan heeft beleefd was enorm.

Bij het verzenden van zo’n groot pakket merkte ik dat er veel dingen zijn waar ik rekening mee moest houden. Naar aanleiding hiervan maakte ik voor mezelf een lijstje voor als ik weer zo’n pakket ga samenstellen (alhoewel ik hoop dat mijn dochter nu voorlopig thuis blijft :-)).

Tips voor als je een groot pakket wilt versturen

1. De juiste kartonnen doos. Hoe kostbaarder je product des te belangrijker hoe je het verstuurt. Je kunt het natuurlijk in een enkel laags kartonnen doos versturen, maar verstandiger is het om voor dubbel laags karton of zelfs drie-laags karton te kiezen. De extra lagen dempen de schokken tijdens het vervoer. Kies niet voor een te grote doos, want dan gaat je product schuiven in de doos.

2. Extra verpakkingsmateriaal. Soms is het formaat van je verzending zodanig dat er veel ruimte in de doos overblijft. Of dat je je zending extra wilt beschermen. Materiaal als noppenfolie, schuimfolie, schuimbuffers (vlokken) of papier en golfkartonbescherming kunnen extra bescherming bieden. Mocht er onderweg toch iets mis gaan met je pakje en je kunt laten zien dat je er alles aan hebt gedaan om het zo goed mogelijk te verzenden, dan maak je een grotere kans op een schadevergoeding van de verzekeringsmaatschappij. De doos naar Sianne heb ik opgevuld met noppenfolie en die is helemaal goed aangekomen. De doos had ik trouwens ook opgevuld met envelopjes met kaarten van andere familieleden en vrienden. Ze was er zo blij mee!

3. Versturen van hele grote pakketten. Grote dozen nemen nou eenmaal meer ruimte in dan kleine dozen, ook al is het gewicht misschien hetzelfde. Vervoerders willen daarom dan ook een extra vergoeding en dat lijkt me terecht. Ga je een groot pakket versturen houd hier dan rekening mee.

4. Moet het er snel zijn? Dat is slechts één van de vragen die je jezelf moet stellen als je een pakket verstuurt. Ook dingen als “wil ik een ontvangstbevestiging”, “wil ik het pakket blijven volgen”, “stel dat de ontvanger niet thuis of op kantoor is als het pakket aankomt”. Maak voor jezelf een lijstje met dit soort vragen.

5. Door wie ga je het pakket laten versturen? Er zijn heel veel bedrijven die dit voor jou kunnen regelen, maar ieder bedrijf heeft zijn eigen regelingen, prijzen, voorwaarden, leveringstermijnen. En doordat het er zoveel zijn zou je het overzicht kwijt kunnen raken. Gelukkig bestaan er ook bedrijven die jou hierbij kunnen helpen, zodat je op basis van jouw wensen de juiste vervoerder geadviseerd krijgt. Best wel handig!

cadeautips-mannen

Momenteel is Sianne gewoon in Nederland en druk bezig met haar studie. Maar ik zie het zo maar gebeuren dat ze over een paar jaar een ander stuk van de wereld gaat ontdekken. Natuurlijk stuur ik haar dan weer een verrassingspakket. Liefst zo groot mogelijk :-). Maar het allerleukste is het om het persoonlijk langs te brengen. Toen ze in Australie was heb ik dat ook één keer gedaan (heb haar tussendoor ook nog een keer op Bali ontmoet) en waar ook ter wereld, ik zal zeker proberen persoonlijk een pakketje bij haar te bezorgen :-).

Sturen jullie wel eens pakketten naar vrienden of familie? Wij zijn heel benieuwd om jullie ervaringen te horen. Ook tips zijn van harte welkom. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

Reageer ook