fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met deze 5 tips kun je eenvoudig geld besparen

De prijzen rijzen overal de pan uit en we merken het ongetwijfeld allemaal in onze portemonnee. Een paar jaar geleden kon je bijvoorbeeld voor hetzelfde bedrag een stuk meer boodschappen kopen dan nu. Toch is het mogelijk om op een eenvoudige manier geld te besparen. Hoe? Hieronder geven wij 5 handige tips.

Kijk eens naar je verzekeringen

Een aantal verzekeringen in Nederland zijn verplicht om af te sluiten, zoals een zorgverzekering of een WA-verzekering. Je ontkomt dus niet aan deze verzekeringen en deze kosten ben je maandelijks sowieso kwijt, toch is het verstandig om eens kritisch te kijken naar je verzekeringen. Er kan namelijk veel verschil zitten in de maandelijkse premie die je moet betalen en het is sowieso raadzaam om zo nu en dan te veranderen van verzekeringsmaatschappij. Ook veel mensen zijn dubbel verzekerd zonder dat ze het weten en ook dat is erg zonde van je geld.

Een aansprakelijkheidsverzekering is daarentegen niet verplicht om af te sluiten, toch kan het wel heel verstandig zijn om een af te sluiten. Door een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten kun je een hoop ellende voorkomen en uiteindelijk veel geld mee besparen in het geval van schade of letsel. Ga zeker eens een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken met anderen, zodat je goed verzekerd bent voor een zo’n laag mogelijke prijs.

Investeer in verduurzaming van je huis

Ook de energieprijzen zijn de afgelopen tijd door het dak gegaan en het is nu hét moment om te investeren in het verduurzamen van je huis. Dit kost in eerste instantie geld, uiteindelijk gaat het je een hoop geld schelen. Er zijn verschillende soorten manieren van verduurzamen met allemaal een ander prijskaartje, zo kun je bijvoorbeeld je huis beter gaan isoleren of investeren in zonnepanelen. Informeer ook zeker of het mogelijk is om een subsidie of een lening te krijgen voor het verduurzamen van je huis, in heel veel gevallen is dat namelijk mogelijk.

Betaal met contant geld

Een hele eenvoudige manier om geld te besparen is door contant geld te pinnen voordat je naar de winkel gaat. Wanneer je al je aankopen standaard doet met een pinbetaling, raak je al gauw het overzicht kwijt en geef je misschien onnodig veel geld uit. Door een vast bedrag te pinnen, bijvoorbeeld één keer per week, hou je veel meer overzicht en weet je precies wat je kan en hebt uitgegeven.

Doe slim boodschappen

Boodschappen hebben we allemaal nodig en het is zeker mogelijk om hier flink op te besparen. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om aan het begin van de week alle aanbiedingen langs te gaan. Er zijn veel verschillende acties per supermarkt en koop bijvoorbeeld producten in de aanbieding die je sowieso altijd nodig hebt, zoals wasmiddel, koffie, vaatwastabletten en schoonmaakmiddelen. Dit zijn allemaal producten die je lang kunt bewaren en uiteindelijk kun je veel geld besparen door vooral deze specifieke producten altijd in de aanbieding te kopen.

Ga ook eens naar de markt voor je boodschappen, vooral aan het einde van de dag kun je vaak veel goedkope aanbiedingen tegenkomen. Ook kun je de ‘good to go app’ downloaden, hier kun je bij verschillende winkeliers allemaal goedkope producten kopen die anders worden weggegooid.

Wees soms brutaal

Ze zeggen wel eens ‘brutalen hebben de halve wereld’ en dat is ook zeker zo als het gaat om geld besparen. Wees namelijk soms een beetje brutaal. Loopt je telefoonabonnement bijvoorbeeld bijna af, bel je provider op en vraag naar een leuke aanbieding omdat je anders naar de concurrent gaat. Ben je op de markt, probeer eens af te dingen want dat is gewoon in Nederland toegestaan.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg acties die je zelf kunt ondernemen om flink geld mee te besparen. Het is misschien even wat tijd erin investeren maar uiteindelijk betaalt het zich echt wel uit!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Tima Miroshnichenko via Pexels

 

1 reactie

Anita -

Als je alleen datgene kopen wat je echt nodig hebt.
3/4 van wat er in de supermarkt ligt hebben we niet nodig.
En voor andere uitgaven jezelf afvragen of je het nodig hebt of alleen maar wil hebben.
Zo kun je best besparen zonder moeilijk gedoe.

Reageer ook