fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lidwien: ‘Ik kreeg een standje van mijn man waar iedereen bij was’

Als ze er aan terugdenkt, krijgt Lidwien er weer buikpijn van. Het laat haar ook maar niet los dat haar eigen vent haar zo voor joker zette tijdens een zakendinertje van zijn werk. “Hij noemde me gewoon een dombo in het bijzijn van zijn collega’s.”

Lidwien en Gerbrand zijn al jaren samen. Zij werkt parttime, hij heeft een sinds kort een nieuwe baan. “Ik werk al jaren in de gehandicaptenzorg. Dat doe ik drie dagen per week en verder zorg ik voor ons huis. Ger heeft altijd bijgestudeerd naast zijn werk. Dat deed hij in de avonduurtjes.” Met als resultaat dat hij zich omhoog weet te werken en steeds een stapje hoger zet op de salarisschaal. Natuurlijk is Lidwien apetrots op haar man, maar soms mist ze de Gerbrand van vroeger. Maar ze geeft hem alle ruimte om zich te ontwikkelen en te doen waar hij goed in is.

Wat weten die gasten veel

Gerbrand heeft duidelijk promotie gemaakt en de mensen met wie hij nu omgaat zijn van een heel ander kaliber dan zijn vorige collega’s. “Ze zijn stuk voor stuk super aardig en attent, maar je merkt wel dat het echt van die ‘wereldmensen’ zijn. Van die mensen die over alles mee kunnen praten omdat ze een brede interesse hebben en een enorme algemene ontwikkeling. Ik ben altijd een beetje jaloers op mensen die zo makkelijk over alles kunnen meepraten en gewoon ontzettend veel weten.”

Ik wilde zijn pronkvrouw zijn

Een paar weken terug had Gerbrand een etentje van de zaak en de partners mochten ook aanschuiven. Lidwien kijkt er naar uit maar is tegelijkertijd ook een beetje nerveus. Kan ze wel meepraten? Vallen er geen vervelende stiltes als ze naast iemand zit die ze niet kent? Ze besluit om zich er niet druk over te maken en gewoon lekker te genieten. Speciaal voor de gelegenheid koopt ze een mooi, zwart jurkje en op de avond van het diner heeft ze werk van haar haar en make-up gemaakt. “Ik was best een beetje nerveus maar wilde er graag mooi uitzien zodat Gerbrand zich niet voor me hoefde te schamen. Ger had een mooi pak aan en toen we in de auto stapten dacht ik: ‘we zijn een mooi stel om te zien zo.’”

Gerbrand zat maar te brallen

Als Lidwien en Gerbrand het restaurant inlopen, zijn de meeste collega’s er al. Ze gaan naast elkaar zitten en al snel knoopt Lidwien een praatje aan met een collega die net als de andere collega’s heel geïnteresseerd zijn in haar en in haar baan als gehandicaptenverzorgster. “Tussen al die zakenlui met een aardappel in hun keel voelde ik me soms wel een beetje verloren maar ik hield me staande. Ze toonden enorm veel interesse in mijn werk en ik kon honderduit vertellen. Vragen over hun baan was wat lastiger maar dat leek geen probleem.” Aan Gerbrand heeft Lidwien die avond niet veel, want die zit maar een beetje te brallen. “We moesten bij elke gang naast iemand anders zitten en dat vond ik spannend. Had ik net iemand met wie ik lekker kon kletsen, moest ik weer wisselen.”

Sjonge, wat ben jij dom

De collega’s van Gerbrand vielen haar honderd procent mee, maar wie haar als een baksteen liet vallen was haar eigen kerel. “Kijk, het was een super chique restaurant. Ik kom daar normaal gesproken nooit. Van al het bestek dat naast het bord lag, raakte ik een beetje in de war en ik dacht: ‘wat maakt het uit, ik pik er uit wat ik nodig heb’. De collega’s van Ger zeiden er niets van, maar hij dus wel. Toen ik een vork en mes pakte, maakte hij de opmerking: ‘Hee dombo, je moet je bestek van buiten naar binnen gebruiken. Je kan niet zomaar iets pakken’.  Hij keek om zich heen of hij bijval van zijn collega’s kreeg, maar het viel stil aan tafel. De ongemakkelijkheid trok over de tafel heen, mensen wisten even niet waar ze moesten kijken en ik voelde dat ze medelijden met me kregen.”

De sfeer sloeg gelijk dood

Zo goed en zo kwaad als het ging, probeert Lidwien er nog wat van te maken, maar de uitbrander gloeit nog na. “De tranen prikten achter mijn ogen. Dat Ger me zo vreselijk voor paal zet tijdens een etentje. Ik kon er met mijn pet niet bij. Mijn avond was goed bedorven en na die sneer sloeg de sfeer ook een beetje dood.” Met het schaamrood op haar kaken neemt ze afscheid van de Gerbrands collega’s die haar heel hartelijke gedag zeggen en hoopten dat ze elkaar snel weer zouden zien.

Wat? Hij schaamt zich!

In de auto terug naar huis krijgen Lidwien en Gerbrand een knallende ruzie. “Het hoge woord kwam er toen bij Ger ook uit: hij schaamt zich voor mij. De vrouwen van zijn collega’s zijn carrièrejagers, zijn onafhankelijk en hebben ook goede banen. Ik help die schlemielen maar een beetje de dag door. Alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg. Wat dacht-ie nou eigenlijk?” De sfeer in de auto is om te snijden en als ze in bed liggen, draaien ze met de ruggen naar elkaar toe. Lidwien kan de slaap niet vatten en ligt te piekeren. “Ger heeft me nog nooit zo te kakken gezet. Waarom doet hij dat nou? Maar vooral: blijft hij dat doen nu hij een belangrijke baan heeft en met interessante en intelligente mensen omgaat?”

Blijf ik bij hem?

Lidwien vraagt zich af hoe dit verder zal gaan. “Gaan Ger en ik uit elkaar groeien nu hij die nieuwe baan heeft? Blijft hij zich zo hufterig gedragen? Trek ik dat wel? Wil ik dat wel? Ik krijg een buikpijn als ik eraan denk dat Ger en ik uit elkaar gaan, maar blijft ik bij iemand die me zo op mijn hart trapt en voor paal zet?”

Wat raad jij Lidwien aan? Hoe kan ze dit oplossen met haar vent? Of denk je dat dit niet meer goedkomt, dat Gerbrand zich hufterig blijft gedragen? Of vind je dat Lidwien zich moet vermannen en haar man en zijn intelligente collega’s een poepie moet laten ruiken? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Rozemarijn werd restaurant uitgezet om drammende kinderen: “De andere gasten zijn erg kortzichtig en kil”

restaurant uitgezet

Een paar maanden geleden schreven we hier op Damespraatjes over een moeder die ruzie kreeg in het vliegtuig omdat haar kindje dat maar niet stopte met huilen. We kregen hier zeer uiteenlopende reacties op binnen; van mensen die de moeder een hart onder de riem wilden steken, tot mensen die vonden dat ouders niet met kinderen zouden moeten vliegen. Ook kregen we te horen dat er vergelijkbare discussies en ruzies in restaurants kunnen ontstaan. Zo ook bij Rozemarijn, zij werd een restaurant uitgezet om drammende kinderen…. Verder lezen

63 reacties

Martha -

Mogelijk gewoon de confrontatie aangaan, zeg dat je het erg naar vond en wat het nu met je doet. Je hebt een mooie baan, veel waardering en sprak hier ook vol passie over. Dit kan hem ook geïrriteerd hebben. Dit is niet om zijn reactie goed te praten, want zoiets doe je niet, dan zeg je zachtjes tegen iemand hoe het wel moet.

Jan -

Wat een huffter zeg.
Ben gastheer chauffeur geweest op een audiobus.
Dan kom je bij instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Diepe buiging voor jullie werk.
Als niets komt tot iets,kent iets niets niet meer.
Blijf vooral jezelf.

Jilles -

Ik had alles laten vallen en gevraagd bestel jij de taxi of ik, en ik wacht niet meer op jou,

Izzy -

Zo zeg, de grote grap is dat hij niet jou maar zichzelf te kakken heeft gezet! Ja, jij bleek onbekend met bepaalde regels, maar in plaats van je op je gemak te stellen zoals etiquette voorschrijft, kiest hij ervoor je publiekelijk te vernederen. Zijn collega’s zijn niet het probleem in dezen, zij zullen hebben herkend dat hij zelf een grotere overschrijding beging dan de jouwe, bewust ook nog eens.

Meid, pak je biezen. Deze man waardeert jou niet. Zeg hem maar een voorbeeld te nemen aan koningin Wilhelmina en het vingerkommetje. Kijken of zijn algemene kennis zo ver strekt.

Etty -

Oh lieverd, wat een rot verhaal om te lezen. Zo zonde voor u! Iemand die u oprecht graag ziet, doet zoiets niet! En ik vrees dat naarmate hij zal opklimmen in zijn carrière het alleen maar erger zal worden. Niemand hoeft zo n vernedering en gebrek aan respect te pikken! Wat ik wel wil zeggen, en dat is echt absoluut niet slecht of neerbuigend bedoeld! Maar het is wel algemeen geweten dat je uw bestek van buiten naar binnen moet gebruiken. Daarvoor hoef je niet naar een sterrenrestaurant te gaan. Als je in een simpele bistro een voor en hoofdgerecht neemt is dat net hetzelfde. Altijd van buiten naar binnen. Waarschijnlijk iets wat je nu nooit meer zal vergeten…De “fout” ligt absoluut niet bij u! Twijfel daar geen seconde aan. Wil je met zo n man kinderen? Oud worden? Denk daar eens over na. Een man die denkt dat hij u zo kan behandelen en vernederen is absoluut geen goed teken. Iedereen moet een 2de kans krijgen, maar dan stopt het is mijn mening. Verlies uw zelfrespect niet voor iemand zoals hem! T leven is jammer genoeg geen Disney verhaal. Denk goed na over uw toekomst en wat JIJ wil en nodig hebt! Top van de collega’s om u wel te aanvaarden voor wie je bent en wat je doet! Ik heb zelf een zus met een mentale beperking van 68%. Dus ik weet waar ik over praat! Mensen zoals u moeten op handen gedragen worden. Dit zegt veel over hem, niks over u! Wees fier op wat je doet en wie je bent! En laat nooit iemand u zo naar beneden trekken omdat zij wel weten welk vork ze moeten nemen! Dit gaat over uw toekomst! Wat jij wil, verwacht en u goed bij voelt. Moeilijk, maar ik weet de juiste beslissing al in uw plaats! Veel sterkte x

Magdalena -

Wie ben ik om te zeggen wat je moet doen. Maar wat ik lees is dat je, je er boos en verdrietig onder voelt. Hij zet je eigenlijk 2x te kakken. Hij heeft je ook heel duidelijk verteld dat hij zich schaamt voor jou. Als je wilt weten wat voor keus je wilt maken zou je iets dieper hierop in moeten gaan met hem. Vraag hem waarom hij zich schaamt voor jou? Wat heb jij gedaan waarom hij zich zo schaamt? Als hij hierop in gaat kun jij je keuze maken. Wil je een relatie met iemand die zich schaamt voor jou? Verdient hij jou? Het is dus aan jou! Maar één ding een man die zich schaamt voor zijn vrouw of vriendin die verdient haar niet!

Wim -

Deze man is een narcist pur sang. Kleineert je waar anderen bij zijn. Maar hij gaat dat nooit zien, immers: iedereen is gek behalve hij. Wegwezen en een nieuw leven opbouwen zonder hem. Voordat er kinderen zijn. Klinkt hard maar is wel het beste

Anke Meers -

Let goed op hoe dit verder verloopt. Hij klinkt als een rasechte narcist. Het kan zijn dat je door hem gekozen bent omdat je zorgend en gevoelig bent en het beste in mensen ziet. Dat is het makkelijkst voor narcisten om te kraken en te misbruiken zonder dat je het door hebt want iemand als jij gelooft niet dat je man het ‘echt zo bedoelt’ en dat weet hij. Zoek uitgebreid uit wat narcisme inhoud, kijk of hij er één is en vraag je af of je daar je leven mee wil. Mijn moeder is een narcist en ze verpest mijn leven al 44 jaar. Spijtig genoeg kan ik niet van haar scheiden vanwege andere familie. Ze vergalt elke dag van mijn leven en ik weet pas heel récent dat ik daar zelf niet de fout van ben. Als hij een narcist is: vertrek. Niets is zo’n puinhoop waard… En je leven is kort. Geniet ervan met mensen die het verdienen

Leo -

Neem hem mee naar jou werk, bij een uitje. Een maar geen dat het schaamrood op de maken krijgen.
Goed dat zijn collega’s st6uk vielen. Dat zegt een heleboel.
Petje af voor het werk wat jij doet….

Ingrid -

Vertrouwen is volledig beschaamd. Deze man moet nog veel leren, maar niet bij jou, hij is het niet waard. Je krijgt alleen maar meer buikpijn als je blijft. Echt. Ga uit elkaar. Hij waardeert jou niet. Deze man snapt niks van het leven.

MattG -

Als man even reageren,

Vrouwen blijken te veel waarde te hechten aan status en het werk van de man. Terwijl je beter waarde zou hechten aan hoe die jou behandelt.

Ik snap ergens wel dat het gebruik van bestek iets is dat je van jongsaf ergens zou moeten geleerd hebben… Dit wist ik ook vanaf ik ongeveer 16 jaar was… Maar dit gezegd zijnde, als dit hem stoorde kon hij dit tenminste achteraf discreet en op een respectable manier gezegd hebben, in de plaats van jou op dat moment te beledigen. Het getuigd van weinig respect.

Ik vind het altijd gevaarlijk om mensen aan te raden om relaties te breken met hun partner, want zelfs met veel informatie weet je nooit de volledige context van de relatie. Maar dit is alvast een slecht moment en geen goed teken.

Ik zou je wel aanraden om je af te vragen of je om de juiste redenen met deze man bent, en als hij op andere vlakken ook onrespectvol is, een zeer rode vlag.

Grtjes

Anja -

Wat een oen.
Jij je hele leven voor hem opgeofferd, zodat hij wat bij kon leren.
Weinig opgestoken de oet.
Ik zeg rennen en een flinke alimentatie uit m trekken. S6

MW -

Deze gebeurtenis is een momentopname van iets dat al langer speelt.
Lidwien noemt de collega’s intelligente mensen in vergelijking tot waarschijnlijk zichzelf. Het is niet verkeerd om respect voor anderen te hebben, ook niet om zenuwachtig te zijn om in een nieuwe groep mensen terecht te komen. Maar alle mensen zijn t waard om gezien en gehoord te worden.
Naar mijn mening is er bij onderlinge liefde wederzijds respect dat niet afhangt van wat er bij 1 gebeurtenis afhangt. Deze gebeurtenis lijkt meer een brandend vuurtje, dat al langer brandt, aan te wakkeren. In elke relatie is het goed om met regelmaat terug te gaan naar de basis.. waarom vind ik je leuk, waarom houd ik van je… dat gaat nooit over je baan..

Uhm.. iemand heeft hier een volledige voor- en achternaam gebruikt om een beschamende reactie achter te laten. Ik denk niet dat de betreffende meneer met die voor- en achternaam echt zelf die reactie heeft geschreven. Pas daarom op om die naam steeds te gebruiken in dat verband, ik vermoed dat iemand z’n naam bewust misbruikt is voor die verdorven reactie.

Agnes -

Het feit dat het gesprek stil valt zegt mij dat zijn collega’s plaats vervangende schaamte voelen voor het gedrag van jouw man. Door de opmerking dat hij zich schaamt voor jou zouden bij mij alle rode knoppen gaan branden….hoe moeilijk een scheiding ook zal zijn, je verdient beter, Dat hij daarna nog zegt dat hij zich schaamt betekent dat hij geen liefde voor jou voelt…je bent beter af zo der hem, er zijn meer mannen als kerken, daar zit zeker weten een man tussen die jouw kwaliteiten wel ziet!

Astia -

Eigenlijk kan je hier heel kort over zijn.
Wellicht heb je teveel gesproken over je “simpele” baan en teveel aandacht gekregen. En dan fout met bestek omgaan, allemaal niet leuk voor hem omdat hij zich staande probeert te houden in voor hem de upperclass. Uit elkaar gaan is niet nodig, wel afstand nemen en tijdelijk vertrekken. Als het besef niet komt bij hem dan wegwezen!

Richard -

Ik ben een man maar wil hier ook even reageren. Publiekelijk iemand voor schut zetten is een kwalijke zaak. Ik ben een paar keer door de vader van mijn ex publiekelijk voor schut gezet. Mijn ex had er geen oren naar. Na de zoveelste keer was ik het zat en vroeg de scheiding aan!

Bobo -

RENNEN!

Astrid -

Beste Lidwien,
Wegwezen bij deze man! Als het een uitgeflapte opmerking was had hij zijn excuses wel aangeboden. Maar het feit dat hij jouw beroep (een prachtig beroep overigens) zo omlaag haalt, daar gaan bij mij alle rode vlaggen van wapperen.

Trudy -

Trudy Sombroek
Zo gauw mogelijk weg bij deze narcist! Dit wordt nog veel erger! Je hele zelfvertrouwen wordt vernietigd, en narcisten veranderen niet. Ze wijzen altijd naar een ander want zij zijn perfect! Ga weg bij hem voor dat je kinderen met hem hebt, want je kinderen worden dan ook slachtoffer en houden daar ook een trauma aan over voor de rest van hun leven. Dus wees verstandig, je bent niets minder dan hij. Gun jezelf een man die je als gelijke behandeld En nogmaals een narcist veranderd niet! Dus wegwezen! Voor dat hij je zelfvertrouwen vernietigd!

Linda -

Jeetje ik lees je verhaal ,zo jammer, dat je man zo door kan draaien dat heb je niet verdiend wat zal jij je rot voelen, hoe kan hij dat doen, ik zou zeggen mij niet bellen, inpakken en weg wezen ook al is het moeilijk hij weet niet wat hij mist als je er niet meer bent nogmaals dit heb je niet verdiend

Lidwina -

Ik zou stoppen met het verzorgen van *deze* schlemiel. Waarschijnlijk heb jij altijd voor hem klaar gestaan, zijn wasjes gedraait, zijn eten gekookt.etc zodat hij verder kon leren.
Als hij niet inziet dat hij flink door het stof moet gaan om zijn houding naar jou toe, dan ben je zoveel beter af zonder hem. Echt, hij is niet ok. Twijfel niet aan jezelf. Kies iemand bij wie je je ok voelt en je jezelf mag zijn. Iemand die je bedankt als je iets voor hem doet (niet fulltime werken zodat je het.huishouden kan doen). En het niet als vanzelfsprekend aanneemt en je een dombo noemt…

Jeannine -

Erik van Houweling, je bent een lullig ventje dat graag provoceert. Ik heb te doen met jouw partner, maar die zal er wel niet meer zijn.

Ben -

Die man verdient je niet. Ga weg bij hem, block hem op alle mogelijke kanalen, en geef hem nooit een uitleg.

Focus je dan niet meer op hem, maar op de rest van je leven. Laat alleen nog mensen in je leven die je naar waarde schatten. Aan zo’n mensen kan je wel het beste van jezelf geven.

Danish -

Nou meid ik zorgde er ten eerste voor dat ik al zowieso niet afhankelijk van hem zou zijn, ten tweede zou ik zeggen dat hij ook zin reet af veegt op dezelfde toilet als ieder ander en dat niet iedereen zo arrogant als hij is, harteloze baksteen, moet jij eens opletten of hij het nog zo tof vindt als je lekker aan het werk bent waar jij je gelukkig voelt en je eigen centen verdient zo’n 5 dagen in de week, en hem niet nodig heeft. Hij moet ook even beseffen dat dit denk ik ook niet heel erg gewaardeerd wordt door zijn collega’s geloof mij maar hij heeft zichzelf wel heel bot en hoogmoedig neergezet, ik zou ook zoiets hebben van waarmee ik kan eten eet ik en ben niet van de etiketten die staan nelijkk op verpakkingen, en of je weggaat of niet dat is aan jou maar ik zou het niet accepteren mafkees

Ilse -

Lieve Lidwien, ik geef je de raad om bij hem weg te gaan. Ik heb helaas ook hetzelfde meegemaakt en ik kan je zeggen dat het alleen maar erger wordt. Ik durfde niet bij mijn ex weg te gaan maar ik ben niet in 100 stukjes gebroken maar in 100.000 stukjes. Hij heeft uiteindelijk de beslissing genomen om bij me weg te gaan en dat was voor mij een bevrijding. Hetis zwaar en moeilijk voor mij maar liever dat dan bij zo’n verschrikkelijke man te blijven. Sterkte Liwein.

Stef76 -

Is dit een eerste keer, of gebeurt dit nog maar pas…? Is het zijn gewoonte, of flapte het eruit zonder echt na te denken of nbeetje tipsy te zijn?

Wat vooral absurd zou zijn, is een relatie die al jaaaren goed gaar, met zen minder goede momentjes….die telkens wel opgelost geraken door de nog steeds vurige of vlammetje liefde?
Want perfect bestaat niet,…en kan toch veel ergere situaties opnoemen dan een ambitieuze man, die soms vergeet te appreciëren wat hij DANKZIJ U heeft!!
Als je dan uit elkaar gaat, en hoopt op een gelukkiger bestaan, dan denk ik dat je iets te kleinzerig of perfectionistisch bent.

Ik zou hem alleszins, regelmatig laten voelen wat hij aan jou te danken heeft!! En thuis mss, ook eens zo een steek onder tafel geven…. Tis ook niet de bedoeling om het te escaleren.
Maar hij zou wel moeten beseffen dat hij fout was, en dit geen gewoonte mag worden!!
Want dan, wordt je een natte vod nbeetje,….of veel.

Als dit een 1malig voorval is, en vooral het feit dat de collega’s er ook stil van werden…toont toch dat je zeker in goede smaak viel!! En hij hier fout zat, maar niets durfden zeggen, natuurlijk.

Kortweg:…geen olifant van een mug maken!!…tenzij dit een teken is van andere of nog grotere problemen.?

Zeker hem laten merken dat hij zonder jou, NOOIT dit alles had kunnen bereiken. En dit komt niet enkel hem ten goede, maar ook u, en vooral jullie relatie SAMEN.
Want financiële problemen, zorgt enkel nog meer miserie.

Dit komt zeker goed, …en bedenk mss ook iets klein genant, waarmee je hem kan Terugpakken in de toekomst…..niet voor ruzie,…maar voor erna, hem te laten zien dat dit niet kan!!

Ik denk dat dit wel, zal helpen….. En mannen onder elkaar,… vergeten nogal is wat hoffelijk te zijn met hun vrouw erbij….
Dit komt zeker goed!! 🫶🫂😊

BDB -

Ik heb hier geen groot epistels voor nodig, bij mij zou er iets gebroken zijn dat waarschijnlijk nooit meer goed kan komen

Janine -

Mark, nu zie ik het ook, als ik zo het stuk terug lees. Wat een moeite van mij om oprecht een reactie te geven, terwijl het om gewoon om paginavulling gaat. :-/ Allemaal verzonnen herkenbare verhalen voor reclame. 😐

Rafael -

Rieneke de hoge pieten zitten jou wel dwars .. en een onderwater lasser doet geen 500.000 in het jaar tja en ook dat is niet echt veel als je een ceo salaris pakt van 2 of 20 miljoen en Elon Musk lacht daar weer om het is onzekerheid denk ik ..ook met hoge pieten kun je vaak heel normaal doen .. of opvoeding en kennis er toe doen: jazeker maar dat kun en mag je ook leren ..echter empathie respect (en liefde) zijn het belangrijkste ..een man of vrouw die zijn partner afvalt in bijzijn van mij . Ligt onder het vergrootglas wat carrière aangaat .. waarom .. steek je je jou partner een mes in de rug wil ik jou zeker niet in de boardroom..

Debbiedebster -

ERIK VAN HOUWELINGEN
Een zeer typisch voorbeeld van de wens is de gedachte.
Onsmakelijke reactie en zo gestoord als mogelijk.
Ga een ander lastig vallen.

Debbiedebster -

Typisch het onzekere mannenfiguur die hiermee de onkunde van zichzelf en de focus op hem wil weghalen. Voor de dame doe een assertiviteitstraining!
Zeg hem duidelijk dat je schrikt van zo n denigrerend gedrag en dit niets te maken heeft met gelijke partners.
Laat hem vertellen wat hem hier toe brengt?
Wees nooit de mindere, verdedig je niet.
Hij heeft een probleem niet jij.
Neem geen genoegen met het onder tafel vegen.
En een tip ; schuif de volgende keer weer aan, maar sta na een half uurtje op. Met de mededeling , hoe spijtig ook maar mijn man vindt dat ik niet in deze kringen pas, te dom ben.
Dus ik laat het hierbij . Aangenaam kennis te maken.

Mark -

Mensen, dit hele verhaal is verzonnen door een copywriter. Trap er niet in.

Su -

Als je geen beroep kan doen op zijn respect voor anderen ,via veel gesprekken ,en e.therapie / ga dan tijdelujk uit elkaar; letterlijk afstand nemen werkt.Lis het op voorer kinderen zijn..neem er de tijd voor ,ga niet te snel uit elkaar.Je weet nooit wat een volgende relatie brengt!

Thomas -

Nou als ik dit zo lees dan twijfel ik of dit nog beter gaat worden. Als hij aangeeft zich te schamen voor je, dan zou ik niet te lang twijfelen en bij hem weg gaan. Geeft meer de indruk dat het van kwaad naar erger lijkt te gaan.

Uiteraard weet ik ook niet wat er gaat komen voor Lidwien, maar wat ik wel weet is dat je je hart en gevoel moet volgen. Voelt het niet meer goed en heeft hij je hart gebroken? Dan heeft hij de grootste fout gemaakt die een man kan maken, en dan zou ik daar niet mee door willen

Janine -

Hoi Lidwien,

Je bent gekleineerd tijdens het etentje. Het maakt je onzeker over hoe hij zich voortaan gedraagt.

In een relatie kom je vaak de strijd van een ander tegen. Hier Gerbens eigen onzekerheid en op dit moment triggert het iets bij jou, die van je eigen… Belangrijk is dat je daar aan werkt, denk ik, ipv om vol tegen zijn eigen beleving in te gaan. Als je zelf kalm bent en je eigen emoties gezakt zijn, zou ik het inderdaad zo zeggen als je het hier deed of lees het stuk lezen. Hou het bij jezelf, zonder te verwijten en vertel je gevoel. Het is aan hem om dit te verwerken en te bedenken wat hij ermee wil en of hoe hij dit goed maakt. Dit kost tijd, voordat iemand zich daar bewust van wordt. Jij bent daar veel verder in, in dit soort dingen, qua rekening met anderen houden. Ondertussen kun jij zelf wat aansterken. Ga lekker met je eigen collega’s en of vrienden/vriendinnen uit eten en vraag hem tot je hem weer vertrouwd op pas mee. Zo bouw je wat positievere ervaringen weer op en laat je hem, zeg maar, in zijn sop gaar koken… Kan hij misschien ’n beetje landen. 😉

Het is te gemakkelijk, vind ik, om te zeggen, verlaat hem, want in een andere relatie kom je ook weer dingen en gelijk van jezelf tegen. Dit zijn juist de belangrijke leermomenten voor beiden. ’t Kan diep zitten, de angst om oud zeer te voorkomen, waardoor we lelijk naar geliefden kunnen doen en interessant om te onderzoeken waar het vandaan komt.

Je gaf ook zelf aan dat je best jaloers kan zijn op mensen met brede gespreksonderwerpen, ik lees daaruit een (on)bewust verlangen om toch ook meer te willen weten van de wereld. Voel je jezelf ook waard om je dit jezelf te gunnen, ontdek wat je hiermee bedoelt en leuk zou vinden, dan stijg jij, terwijl hij wat meer daalt. 🙂

Het allerbeste gewenst! ❤️

Hartelijke groet,

Janine

Jeannette -

Hij heeft zn ware aard laten zien aan jou én aan zijn collega’s. Zoiets vergeet niemand daar aan die tafel hoor. De enige die zich terecht behoort te schamen is hijzelf en dat weet iedereen die er was.
Dit gedrag gaat alleen maar erger worden. Hier ben je te mooi voor. Plan je exit en verlaat deze man. Praten met hem heeft geen zin en ruzie maken al helemaal niet.

toon -

Zo snel mogelijk weg bij deze NARCIST.wordt nog veel erger

Diane -

Ik weet wat je voelt. Niet normaal hoe mannen kunnen zijn om op deze manier hun status op te krikken. Heel herkenbaar voor mij. Ook een man gehad die mij in bijzijn van familie en vrienden op mijn verjaardag mij een vetklep noemde of een patatvarken. Ik was toen der tijd behoorlijk op gewicht, en ik heb altijd het gevoel gehad dat hij zich voor mij schaamde. Ook de mensen tijdens die verjaardag vielen stil en probeerde erover heen te praten. Na een relatie van 28 jaar en 19 jaar getrouwd te zijn geweest heb ik voor mij zelf gekozen en ben gescheiden. Geestelijk ben ik kapot gemaakt en heb hierdoor zelfs EMDR therapie moeten volgen. Mannen die zo zijn, zijn echt ziek in hun hoofd en moeten ook in therapie. Ben blij dat ik na zoveel jaren voor mijzelf heb gekozen al had ik het jaren eerder moeten doen.

Frits -

Hij moet het gewoon goed maken met jou. Hij is onzeker, duidelijk. Zonder Zo’n sterke vrouw is Hij niks. En verder vind ik dit te klein om bij elkaar weg te gaan.

Son -

Die afzeikende opmerking is te triest voor woorden. Hij heeft een hoop aan je te danken. Als hij nu al zo neerbuigend doet gaat dat niet meer goed komen. Hij vind carrièrevrouwen interessanter dan weet je precies hoe hij over je denkt. Hij heeft een hoop aan je te danken want achter iedere sterke man staat een sterke vrouw. Vlak jezelf niet uit, het is vreselijk lomp wat hij doet. Ik zou persoonlijk maken dat ik weg zou komen bij deze narcist. Je bent een mooie vrouw met een mooi vak en totaal geen dombo. Je verdiend zoveel beter. Hij moet zich kapot schamen hoe hij jou heeft behandeld, de vrouw waar hij zoveel aan te danken heeft. Eruit met die man en je nooit maar ook nooit meer door wie dan ook je zo laten behandelen. Wederzijds respect, liefde, persoonlijke aandacht en vriendschap maakt een relatie groot. Je bent niet zijn moeder die waarschijnlijk alles voor hem deed en/of huissloof maar zijn partner.

Els mors -

Kan iemand deze opmerking weg halen !ERIK VAN HOUWELING.
En deze man naar een op gesloten inrichting brengen waar die thuis hoort ! Hij is ontsnapt!!!
ERIK VAN HOUWELING doe eens even normaal!!!!!” Jij spoort echt niet !
Je moet jou sex tekort hier niet op uiten ! Daar hebje andere pagina s voor .
Hoe oud ben je in godsnaam! Wat kinderachtig zeg! Bah walgelijk! .

Meis trekje er niks van aan wat deze persoon
ERIK VAN HOUWELING zegt hij kan er niks aan doen dat hij geen hersenen heeft .
Je bent een topper en totaal niet dom meis ! Je man heeft zich zelf eerde voor schut gezet dan dat jij voor schut stond , geloof me ze hebben nog lang over jou man zijn gedrag gehad thuis onderling en op het werk dat deze opmerking echt niet kon enzovoorts….
En ze zouden zelf hun mening daar op geven en jou hier in gelijk stellen als je boos was geworden, en zeggen hoe knap ze het vinden dat jij zo rustig bleef en niet weg bent gelopen! Veel zouden er zeggen ik was al lang weg gelopen enzovoorts…. Dus meis je bent te goed voor hem en zorg goed voor je zelf blijf praten praten praten samen .
En anders de deur dicht trekken hoe zwaar en moeilijk het is zijn collega ’s zouden jou dan nog slimmer vinden dan datje al bent als jullie er echt niet uit komen .

Joost -

Beste Lidwien,
1. Voel je niks minder. Jij hebt heel veel kwaliteiten, je past je al aan, zij accepteren jou, alleen je man schaamt zich..
2. Die opmerking heeft je man meer kwaad gedaan dan jou. Hij zet zichzelf te kakken bij zijn collega’s. Hij is kwetsbaarder dan jij.
3. Maar dat hij zijn onzekerheid uitleeft ten koste van jou is gewoon slecht. Zeker ook met wat hij daarna heeft gezegd. Het is respectloos. Zeg dat tegen hem en wees heel duidelijk. Zeg er maar bij dat zijn collega’s je wel mochten en dat hij de enige is die zich zo laat gaan. Dan spreek je hem aan op zijn eigen onzekerheid.
4. Uiteindelijk zal hij echt van je houden of niet. Daar moet hij duidelijkheid in geven.

Anne -

Zo snel mogelijk weggaan bij die Narcist.
Het gaat nog erger worden.
Jij bent nu ineens niet meer belangrijk voor hem.
Maar hij zal vast denken dat je van hem houdt en hem nooit zal verlaten.

Anneke -

Allereerst
Ga zo snel mogelijk weg bij je man
Daarnaast voor Erik van Houwelingen of hoe je ook heet
Waar slaat die reactie van jou op
Onbegrijpelijk dat ze dit plaatsen

Joris -

Het standje is natuurlijk verre van chic, maar het kiezen van het bestek is in een super chique restaurant niet anders dan in een willekeurig ander restaurant; van buiten naar binnen. Ik zou verwachten dat volwassenen dat weten. En als je erover twijfelt, kijk je beter naar wat anderen pakken.

Ester -

Jij hebt je man geholpen deze functie te bereiken door te faciliteren dat hij in de avonden kon studeren naast een baan. Ik geloof namelijk niet dat hij daarnaast ook nog het huishouden deed. Hij mag wel meer dankbaarheid en nederigheid hiervoor tonen in de vorm van respect. Zijn baan is jullie gezamenlijke prestatie, niet alleen dat van hem. Het wordt tijd dat hij dat gaat beseffen. Never bite the hand that feeds you.
Daarnaast hoop ik dat hij nooit iets gaan mankeren, want dan komt hij er op een harde manier achter hoe belangrijk je werk innde zorg is. Ik zeg altijd… waar heb je het eerste last van? Dat het vuilnis niet wordt opgehaald of dat je niet naar de tandarts kan? Bij hem zal het flink stinken…

Lucy -

Als ik jou was zou ik hem een paar sagen helemaal negeren. Daar houden mannen niet van en voelt hij hopelijk dat hij goed fout zat met die opmerking waarbij hij alleen zichzelf voor schut zette. Gewoon niet meer tegen hem praten, volhouden! Hij zal zich daar niet fijn bij voelen.

Erik van Houweling -

Wellicht is Lidwien een ondankbare vieze hoer.
En dat het zo is dat ze grote zwarte penis pijpt.
En dat ze zich in haar reet laat pakken. Maar vervolgens niet weten hoe je moet eten .
Zal me niets verbazen dat ze zich die avond door zijn collega’s heeft laten beffen op de wc.
Liedwien laat die vieze kut van je zien.
Alle respect voor de man in deze

Paul -

Hoi

Super vervelend zeg.

De basis van t karakter is al slecht. Ik zou gaan. Hoe eerder des te beter, wacht je langer, wordt t vaak moeilijker.
Liefde start met respect en vertrouwen.

Hanneke -

Heeeel snel wegwezen daar

Hinde -

Lieve Lidwien,

Ik werk zelf als verpleegkundige in de ouderenzorg en gedurende mijn tijd op de verpleegkunde opleiding stage gelopen in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Vetrouwen mij als ik zeg: de collega’s die ik daar trof waren zo ontzettend ontwikkeld op sociaal en emotioneel niveau. Ik noem dat intelligent. Jou man heeft je voor dombo uitgemaakt in bijzijn van zijn collega’s. Hij heeft nu aflaten zien dat hij niet functioneert. Op zijn niveau is respect ook heeeeel belangrijk. Hij gaat het later echt niet redden hoor met zo’n domme houding. Diegene die een dombi is, is je man. Iemand die op je vak neerkijkt is jou niet waard. Kom voor jezelf op. Maak duidelijk dat jij dit niet pikt en ook het neerkijken op je vak ook niet, anders is daar het gat van de deur. Als jij zo je grenzen stelt is het gauw gedaan hoor dit narcistische gedrag van je man. Stel grenzen aan zijn gedrag. Jij bent de enigste die dat kan.

N -

De allergrootste breuk van etiquette is om anderen er op te wijzen dat ze zich niet aan de etiquette houden. Het enige juiste was om te negeren dat je niet het “juiste” bestek gebruikte. Je man heeft niet jou, maar zichzelf te kijk gezet. Je collega’s hebben nu allemaal gezien dat hij een lompe hork is, en jij een charmante, vriendelijke vrouw die heel belangrijk werk doet.

Gijs Houwen -

Je moet snel duidelijk krijgen hoe hij jou ziet. Was die lompe opmerking gemeend of een gevolg van zijn eigen onzekerheid. Jij bent een mens die er recht op heeft om met respect behandeld te worden. Als iemand dat niet doet moet je er over gaan denken of je dat accepteert

joyce kool -

weg met die zak

Emile -

Ik zou fijntjes een week of twee de was niet meer doen, niet meer koken, niet meer stofzuigen en. . . geen sex meer hebben. Kijken of ie dan nog zo’n grote bek heeft. Deze man weet niet wat voor leuke vrouw hij heeft. Dan zou ik hem op deze manier laten voelen wat ie mist. Je voorbereidingen voor het etentje laten zien hoe toegewijd je bent.

Angela -

Lieve Lidwien, Allereerst wat een nare gebeurtenis! Deze situatie is voor geen van jullie beiden prettig. Het is ook best sneu dat jouw man denkt dat hij zich zo tegenover jou dient te gedragen om in zijn ogen aanzien te krijgen van zijn collega’s. Jij geeft aan dat jij je ongemakkelijk voelde en schaamde. Nergens voor nodig. Het is zijn gedrag! Wat ik ook opmaak uit jouw verhaal dat jij is dat jij nerveus was en je afvroeg of jij mee kan praten met deze collega’s. Je bereide je voor door je haar, make up en een leuk jurkje. Jij bent wie jij bent. Dat is goed genoeg! Je hoeft niet mee te praten met anderen. Jij brengt jezelf en jouw gespreksstof mee. Iedereen is uniek
Jij ook en dat is goed genoeg.
Je man geeft aan dat hij behoefte heeft aan vrouw die onafhankelijk is, carrière nastreeft. Het is mij onduidelijk wat hij daarmee bedoelt. Een ieder doet dat namelijk op haar of zijn eigen manier.
Mijn advies is om.samen, zonder oordeel en beschuldigingen, open het gesprek met elkaar aan te gaan. Probeer hierin niet de verschillen te zien maar het geen wat jullie met elkaar gemeent hebben. Want dat is wat jullie aan elkaar verbindt. Elk persoon is anders. Niemand is hetzelfde. Niemand heeft exact dezelfde behoeftes. De focus is dus wat jullie verbindt. Doet dat met liefde, vertouwen,respect en biedt elkaar de veiligheid om anders en volledig jezelf te kunnen zijn.
Heel veel liefs

Maaike -

Het belangrijkste advies wat ik jou kan geven, is ga het gesprek aan met jouw man. Vertel wat zijn opmerking met jou deed en hoe jij je daaronder voelde.

Soms zijn mannen zich niet bewust van wat woorden kunnen doen (ik praat het hiermee niet goed wat hij heeft gezegd, maar het kan zijn dat hij hier echt geen weet van heeft). Of het nou voort komt uit onzekerheid of door wat anders, maakt in dit geval niet uit. Hij is over jouw grens heengegaan en dat mag jij hem vertellen. Maak daarnaast afspraken voor een volgend etentje. Wat kan en mag wel en hoe kan hij jou anders helpen.

Succes en sterkte hiermee

Eva -

Dat zijn collega’s interesse in je werk tonen en hij zich er kennelijk voor schaamt zegt genoeg. Hij dénkt dat zijn collega’s jouw werk beneden pijl vinden maar hij is degene die dat vindt. Hij wil belangrijk gevonden worden. En kennelijk kan dat alleen als je een carriërevrouw bent. Onzin. Hij moet eens naar zichzelf gaan kijken. Jij doet dit werk al jaren en nu is het ineens niet goed meer? Hij moet zich schamen. Ga het gesprek aan en zeg dat je dit niet accepteert.

Renato -

Je blijft toch niet bij zo’n man? Hij kijkt op je neer. Kijkt neer op mensen die in de zorg werken. Zo iemand is geen partner maar eerder een vijand. Je verdient beter. Al zijn collega’s tonen al meer respect. Heb het lef de realiteit te zien . Die kerel die je nu hebt beleeft het leven heel bekrompen. Lekker laten zitten met zijn centjes en waanideeën, zeg ik. Altijd met zijn carrière bezig geweest en dan op jou afgeven… vaffanculo.

Ada -

Jou werk is ontzettend belangrijk, daar hoeft die kerel van je niet minderwaardig over te doen. Blijf je zelf en geef Gerbrand een schop onder z’n achterste. Als hij wil brallen en ‘er bijhoren’ dan veel succes, maar laat je mooie lieve vrouw in ere..die zet je zo niet voor schut in een gezelschap. Echt belachelijk.. als hij zijn leven zo met zijn werk het belangrijkste vindt dan krab jezelf even achter een oor. Ik heb het idee dat dit leven niet bij jou past en Gerbrand ook niet meer..hoe spijtig en verdrietig dat zal zijn.

Bianca -

Ik denk dat Gerben zich vooral zelf een beetje onder voelt doen bij zijn nieuwe collega’s en op deze manier denkt indruk te maken. Dat lukte overduidelijk niet dus reageert hij het op jou af. Geloof me, hij heeft vooral zichzelf voor paal gezet. Je kunt hem nog een kans geven terug naar aarde te komen (wellicht doormiddel van relatietherapie) maar als dit is wie hij wil zijn, dan zie ik niet in waarom je met zo iemand getrouwd zou willen zijn.

Sanderien van Mul -

De volgende keer zeg je: “Hey lul, als je me nog één keer voor lul zet, dan ben ik bij je weg.’ Het zegt toch meer dan duizend woorden dat zijn collega’s wél geïnteresseerd zijn in jou, wél aandachtig naar je luisteren en je respecteren wie je bent, en dat verdorie je eigen vent je zo te kakken zet? Ik weet het, ik ben er persoonlijk (te) gevoelig voor, maar ik zou me niet eens meer afvragen of ik bij die gast wil blijven. Hartstikke leuk hoor, theoretiseren dat het uit onzekerheid komt en ik begrijp het heus wel, maar dat is geen excuus, laat staan een rechtvaardiging, om zo je eigen partner te behandelen. Als hij voor het grote geld en het gebral wil gaan, veel plezier ermee. Als jij hiermee kunt leven, ook veel plezier ermee. Buikpijn krijgen als jullie uit elkaar gaan? Buikpijn moet je krijgen bij de gedachte om bij iemand te blijven die zo duidelijk maakt dat hij je stom vindt en je voor paal zet. Wegwezen!

Rieneke -

Als wij luxe uiteten gaan dan zeg ik gewoon van te voren tegen mijn man “denk er om van buiten naar binnen eten en servet op je schoot”
Hij denkt dat hij kan eten met mes en vork maar je ziet dat hij vanuit huis dat niet heeft geleerd.
Ook voelt hij zich niet prettig in een pak ookal hebben de andere mannen het wel aan. Maar ik waardeer het dat hij gewoon bij zichzelf blijft en zich niet anders voordoet. Ik weet dat hij niet op zulke etentjes zit te wachten en dat dan voor mij doet. Dat is toch lief! Het gaat goed omdat wij elkaar respecteren. Ik ben ook totaal niet bezig wat “anderen” van mijn man vinden. Wie hem niet respecteerd die respecteer ik niet want die gene is juist een domme dombo want die kijkt niet verder dan uiterlijk vertoon en manieren. Een onder waterlasser verdient tig keer beter dan een hoge pief. Als er thuis een stroom stoornis is weet hij het te maken. Dat kan vaak zo’n hoge pief niet dus waarom zou je je anders voordoen?
Je man voelt zich onzeker en doet alles eraan om bij de collega’s te horen. De opmerking die hij maakte doet hij uit zijn onzekerheid. Hij is dan onzeker dat collega’s zijn vriendin te min vinden. Dit alles heeft te maken met onzekerheid. Als hij steeds zo graag erbij wilt horen en onzeker is dan kan je inderdaad de vraag stellen “gaat hij voor zijn carriere of voor de middenweg (dat is wel duidelijk daar is hij te onzeker voor) of voor jou” Als hij onzeker blijft en alles draait om zijn carriere dan zou ik maar eens opzoek gaan naar een man die jou respecteerd want dit gaat inderdaad jullie uitelkaar drijven. Later ziet je man wel in wat voor domme keuze hij heeft gemaakt. Wees duidelijk en concreet naar hem toe en communiceer. Laat de keuze bij hem. Ik vrees al waar hij voor kiest (zekerheid en aanzien) dus voor zijn werk maar na de ellende zou je erachter komen dat het allemaal maar beter is zo.

Reageer ook