fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rozemarijn werd restaurant uitgezet om drammende kinderen: “De andere gasten zijn erg kortzichtig en kil”

Een paar maanden geleden schreven we hier op Damespraatjes over een moeder die ruzie kreeg in het vliegtuig omdat haar kindje dat maar niet stopte met huilen. We kregen hier zeer uiteenlopende reacties op binnen; van mensen die de moeder een hart onder de riem wilden steken, tot mensen die vonden dat ouders niet met kinderen zouden moeten vliegen. Ook kregen we te horen dat er vergelijkbare discussies en ruzies in restaurants kunnen ontstaan. Zo ook bij Rozemarijn, zij werd een restaurant uitgezet om drammende kinderen. 

Sterrenrestaurant

“Mijn man Pieter-Paul en ik gaan graag uiteten. Het liefste kiezen we dan restaurants uit de Michelin-gids, puur omdat je gewoon weet dat het dan goedzit”, vertelt Rozemarijn. “Onze dochters van 3 en 5 laten we dan eigenlijk altijd thuis met de oppas. Je maakt ze niet blij met een zevengangen menu met wijnarrangement, dus Pieter-Paul en ik doen dat lekker met z’n tweeën. Daarnaast vinden wij het ook gewoon fijn om wat quality time te hebben samen. De kids en de oppas eten pizza, wij ons sterrenmenu. Iedereen blij.”

Compliment

Hoewel de kinderen een avondje met de oppas hartstikke gezellig vinden, vragen ze ook steeds vaker of ze mee mogen naar het restaurant. “Kinderen van deze leeftijd in een sterrentent zien wij nog niet zitten, maar we nemen ze wel steeds vaker mee uit lunchen. Pieter-Paul en ik houden het dan bij twee gerechten en de kids eten gezellig mee. Meestal gedragen zij zich voorbeeldig. Laatst kregen we zelfs van mensen naast ons het compliment dat de kinderen zo lief en gezellig aan tafel konden mee eten.”

Fristi en een kleurplaat

Helaas gaat het ook weleens anders. “Zo was de oudste laatst bloedchagrijnig en liep ze al te mokken toen we het eetcafé binnenkwamen. Niets was goed en ze schreeuwde dat ze het ‘een heel stom restaurant vond’. Pieter-Paul en ik konden natuurlijk wel door de grond zakken, maar het meisje in de bediening loste het goed op. Met een flesje Fristi en een kleurplaat werd ze rustig en konden wij ons eten opeten. Uiteindelijk heeft bijna niemand er echt last van gehad.”

restaurant uitgezet om drammende kinderen

Nare blikken

Laatst ging het weer mis, dit maal in een kleine bistro. “Gewapend met speelgoed en iPads kwamen we de tent binnen. Al bij het installeren van de kinderen merkte ik dat we hele nare blikken toegeworpen kregen. ‘Waarom kijkt die mevrouw zo boos?’, vroeg de oudste ons net iets te hard, toen een oudere dame naast ons afkeurend ons gezelschap in zich opnam. Ik negeerde de vraag en knikte vriendelijk naar de dame. De mevrouw draaide haar hoofd weg en begon te fluisteren tegen haar tafelgenote. Wat een chagrijn, dacht ik nog.”

Niet lekker

Rozemarijn en haar gezin voelen zich behoorlijk onwelkom in het restaurant. “Ook de bediening had duidelijk geen zin in onze kinderen. Zelfs nadat wij een fles wijn van 95 euro bestelden, konden ze het niet opbrengen om een gerechtje voor de kinderen te maken. ‘Nee, dat doen we hier niet. Ze mogen een gewoon gerecht van de kaart bestellen’. Uiteindelijk hebben wij dit gedaan, maar de meiden vonden het helemaal niet lekker en begonnen te huilen.”

Restaurant uitgezet om drammende kinderen

De ouders doen er alles aan om hun kinderen stil te krijgen, maar niets zit mee. “Het gehuil werd geschreeuw en het geschreeuw werd rollen over de grond. Ik heb er toen echt alles aan gedaan om ze stil te krijgen, maar het mocht niet baten. Pieter-Paul is met ze op de gang gaan staan en heb ik nogmaals om een portie friet gevraagd. Toen gebeurde het ondenkbare… ‘Mevrouw, andere gasten hebben aangegeven dat ze veel last van jullie drammende kinderen hebben. Wij hebben de rekening voor u. Mochten jullie het willen, dan kunnen we het overige eten en de wijn to-go met u mee naar huis geven’, zei een over het paard getild joch uit de bediening. Ik heb het geld op tafel gesmeten, de fles dure wijn in mijn tas gestopt en heb boos het restaurant verlaten.”

Excuses

De volgende dag wordt Rozemarijn gebeld door het restaurant met een excuses. “Het was de eigenaar die van de bediening had gehoord wat er was gebeurd. Hij gaf aan dat er veel mensen over onze kinderen hadden geklaagd, maar dat wij nooit zomaar naar huis gestuurd hadden mogen worden. Hij heeft ons het geld van het eten en de dure fles wijn teruggegeven en ons een diner voor twee (haha!) aangeboden. Dit vond ik erg vriendelijk en correct van hem.”

Leren door te doen

Rozemarijn en Pieter-Paul denken er sinds dit incident wel twee keer over na voordat ze hun kinderen mee uit lunchen nemen. “Ik vind dat best jammer. Kinderen moeten het gewoon leren en dat kan alleen door het te doen. Iedereen is jong geweest en ik begrijp niet dat andere gasten dan zo kortzichtig en kil kunnen zijn. In een sterrentent neem ik ze nog niet mee, maar een eetcafé moet toch kunnen?”

Ben jij weleens een restaurant uitgezet om drammende kinderen? We zijn heel benieuwd. Op respectvolle wijze meepraten kan in de reacties onder dit artikel. 

Lees ook: Zeer pikante foto van Alexia uitgelekt. Waarom is deze online te zien? 

25 reacties

Eca -

Wauw wat een vreselijke reacties hier allemaal. Ik ga luxe uit eten laat me genieten, wat een bull crab. Ga heerlijk uit eten waar je wil. Hoe ongemakkelijker jij je voelt hoe erger de kids op je geduld gaan werken.
Deze mensen zijn allemaal volwassen geboren zeker. Iedereen hoort in ieder restaurant welkom te zijn. Zoals je zegt je gaat niet 4 gangen eten met kinderen. Zit al jaren in het vak grotendeels op hoog niveau en tuurlijk kinderen horen ze zich te gedragen, maar een beetje gastheer of vrouw weet zich aan ieder publiek een fijn gevoel te geven.
En oplossingericht te werken.

Al deze mensen in de reacties dat zijn de omhoogegvallen mensen.😂

Marga -

Als ik duur uit eten of lunchen ga dan is dat voor mij een luxe waar ik in alle rust van wil genieten,en niet gestoord wil worden door onopgevoede kinderen,die daar totaal niets te zoeken hebben.Als je jezelf zo graag wil laten zien als de financieel zeer geslaagde ouders,maar er blijkbaar niet in geslaagd bent om dat door te voeren in de daarbij horende opvoeding van de kinderen,zit er fundamenteel iets scheef.Heb in ieder geval respect voor restaurant gasten,die graag willen genieten van hun luxe uitje.Laat onaangepaste kinderen in godsnaam thuis

Janita -

Waar je gaat eten moet wel passendf zijn bij de leeftijd van dr kinderen. En je kunt van te voren informeren of er een kinder-menu aanwezig is.

A van Wingerden Smit -

Ga pannenkoeken eten met die kleintjes, daar genieten ze vast van en jullie misschien ook wel als de kinderen rustig zijn. Wij gingen altijd uit eten op onze trouwdag en de kinderen gingen al vanaf 2, 3 jaar mee. We zochten wel iets wat voor hen geschikt was. Zo hebben ze het wel geleerd.

Ruud -

Mischien een idee om naar de Mac te gaan met dit soort kinderen.
Maar met een wijntje van 95€ zal dat beneden jullie waardigheid liggen.
Ik erger me kapot aan gillende kinderen in een restaurant, als ik rustig op mijn gemak wil eten.
Als ik gillende kinderen wil horen ga ik wel naar een ballenbak.
Dus drink je dure wijntje lekker thuis.

Rieneke -

Het zijn jouw kinderen en dat betekent dat jij verantwoordelijk bent voor hoe ze zich gedragen. Je hoort zulke kinderen als ze nog niet kunnen gedragen mee te nemen naar zoiets. Dat is gewoon asociaal en snap ik de gasten volkomen. Ik geef het restaurant ook groot gelijk,wegwezen dat soort lui. Zoek voortaan een restautant met een speelplaats een meer geschikte restaurant voor kinderen. Een buffetrestaurant waar nanny’s aanwezig zijn en ze zich kunnen laten schmincken o.i.d. Ook voor de kinderen leuker.

tessa -

Het zijn jouw kinderen en dat betekent dat jij verantwoordelijk bent voor hoe ze zich gedragen en als ze zich niet gedragen behoor jij op te stappen. Ik geef het restaurant groot gelijk, mensen willen in alle rust eten en praten en jij met jouw lerende kinderen verpest dat. Ga lekker naar het pannenkoekenhuis of naar mc donalds en zadel andere mensen niet op met jouw krijsende kinderen.

As -

Niks erger dan wanneer je kinderen rrrgens niet welkom zijn, of het nou in de privé sfeer of in een restaurant is.
Wij hebben onze 2 dochters vaak meegenomen met uit en gaan en andere uitstapjes, tja idd de ene keer gaat dat relaxter dan de andere keer.
Maar zo leren ze het wel! Mensen die zich eraan storen…. Heel bijzonder fenomeen vind ik dat, gaat bij hun altijd altijd alles zoals gepland/gewenst is????

Margriet koers -

Ik heb 4 dochters, dacht je nou dat ik die meenam naar een restaurant? echt niet …lekker naar de pannenkoekenbakker. Pannenkoek op dan in de speelhoek. Naarmate ze ouder werden werd het een normaal eetrestaurant. En ze wisten zich te gedragen , waarom? Omdat ik dat zei. Punt

Steph -

Een eetcafé? Met een wijntje van E95? Wel erg fan van het benoemen hoe luxe het allemaal kan en dat u de kinderen niet mee neemt naar een ‘sterrenrestaurant’ zie ik. Maar laat die kinderen gewoon lekker oefenen in een restaurant die voor hen geschikt is. Zoals een pannenkoekenrestaurant en ga niet jengelen over het feit dat u het restaurant uit gezet bent. Laten we wel wezen… ik als moeder zijnde… accepteer gegil en gekrijs ook niet en rollen over de vloer?!? …. Hoeven zij bij mij niet te proberen. Misschien de volgende keer de au-pair meenemen?

Mari -

Tja, lullig maar als je in het begin van een lunch al merkt dat je kinderen vervelend zijn. Doe jezelf een lol en ga naar huis, ik heb soms ook zin om er even uit te zijn en wanneer we ergens naar binnen gaan en mn 3 jarige stuiterbal is meteen al irritant dan bestel ik niets en bied mn excuses aan voor het verstoren van de rust. 9 van de 10 keer gaat het goed, maar af en toe gewoon niet. Dan word het gewoon gezellig een broodtrommel in de speeltuin, net zo leuk en misschien wel lekkerder ook.

Owja: je fles wijn van 95 euro is debiel, ga lekker ergens anders kijk mij eens rijk zijn doen.

Gerrie -

Ik ben nooit uit eten geweest. Omdat onze moeder het niet kon betalen. Ben iets ouder. En heb het zelf toen ik kinderen had ook niet gedaan omdat ik er niet mee opgroeide. Helaas hebben we nu een uitkering en kan ik nooit uit eten gaan. Voor ons geen probleem hoor. Maar in een duur/ sjiek/ restaurant is een aderlating en dan wil ik niet opgescheept zitten met kids waar soms ook nog ouders niks ban zeggen als ze vervelend zijn. Ik zou als klant de zaak uitgelopen zijn. Zelfs restauranten weten niet dat het voor mensen een aderlating is.

Mel -

Ik zou zijn weggegaan voordat ze vervelend begonnen te doen. Dan leer je ze ook, wil je mee, dan moet je je gedragen. Anders blijf je thuis en dat leren ze zo wel. Ik heb ook 4 kinderen en zijn we ergens en beginnen ze te misdragen, dan ben ik ook heel snel weg.

Petra -

Heel vervelend, ik zo het ook vervelend vinden als kinderen janken, luidruchtig zijn en vooral drammerig.
Heb zelf 4 kinderen en die moeten zich gewoon gedragen als wij ergens zijn.
Lukt altijd

Emmie -

Ik begrijp dat je je bekritiseert voelt. Dat zou iedereen hebben als je wordt weggestuurd. wel vind ik dat iedereen recht heeft op een leuk avondje uit en als er iemand zorgt voor overlast (in dit geval de kinderen) dan kun je ook je eigen verantwoordeljjkheid nemen. Nu leg je die bij de bediening en de anderen. Kunnen ze zich niet gedragen dan is het tijd om op te stappen. Zo leer je ze wat gewenst en niet gewenst is.

[email protected] -

Ooit was er in Soest een restaurant met kinder restaurant wat een vinding!
Pa en ma in geweldig restaurant uit eten en de kinderen allemaal met elkaar in een aparte ruimte onder begeleiding kids menu eten en daarna entertainment onder begeleiding
Dat was perfect kost wat maar dan had je ook wat iedereen tevreden

Nico -

Tja … als ik uit ga eten, wil ik daar graag van genieten. Dat is voor mij, en mijn vrouw, een momentje van lekker samen zijn, er evn uit, GENIETEN! We kiezen dan ook bij voorkeur voor een wat beter restaurant (niet alleen omdat we dit niet zo vaak doen, maar vooral omdat we iets lekkers/bijzonders willen en willen GENIETEN). Onze kinderen blijven thuis; die vinden dit helemaal niet leuk. DUS: als deze mevrouw met haar jankende kinderen mijn avond gaat zitten verpesten met haar wijntje van 85,- en jankende kinderen, dan klaag ik daar ook over. Laat die kids gewoon thuis of ga met ze naar een all-you-can-eat restaurant waar je voor een paar euro jezelf vol kunt stoppen en er ook voor kids voldoende te eten is! Verpest niet andermans fijne, gezellige, bijzondere avond omdat JIJ nu eenmaal jankende kids mee moet nemen.

Jan-Willem -

Maar er hoort toch patat in elk restaurant te zijn of bistro en er is ook nog zoiets als de klant is koning hier is dat achteraf

Danny -

Een restaurant. Waar ze geen kundermenu hebben zitten ze niet op kinderen te wachten. De gasten rekenen er dus ook niet op. Hou daar rekening mee. Een fles wijn van 95€ is niet een klein gewoon bisto. Misschien iets meer met bijde benen in de grond komen staan tussen de gewone bevolking
Die zijn in een bistro geen 95€ kwijt voor een fles wijn. Dat kost ongeveer de lunch

m -

soms willen je kinderen van 3 en 5 iets en is het beter om ze te leren dat ze niet altijd kunnen krijgen wat ze willen in het leven. als er geen kindergerechten op het menu staan, moet je ook niet verwachten dat ze die speciaal even voor je uit de lucht gaan toveren.

Eline H -

Zure mensen heb je overal.
Zo was ik met mijn gezin op stap in een winkelstad
Dochter van 3
Zoontje van 1 maand
Ikzelf had slaap nodig… maar wou toch eens buiten.
Ik was in een winkel wat koopjes aan het bekijken, de dochter kreeg aan de andere kant van de winkel een crisis.
De papa ging erop af en ik dacht bij mijzelf ‘afem diep in en uit’ en siste tussen mijn tanden tegen mijzelf ‘Straks hang ik er ook een sticker -50%’ op
Toen kwam een vrouw op mij toegelopen en zei dat ik een slechte moeder was doordat mijn dochter in de winkel een huilbui kreeg!
Ik wist nie wat ik hoorde, ben naar buiten gelopen (anders was ik in staat iets naar haar hoofd te gooien)
En daar kwam ze het nog eens herhalen tegen me.
Heb er tot op heden nog altijd spijt van dat ik ze geen blauw oog gemept heb. Al was het maar om aan te tonen dat dit een nog slechtere moeder kon geweest zijn…

Arie -

Tja, lekker met je kids naar de Mac gaan, vinden ze nog leuker ook. En als je 95 Euro neertelt voor een fles die zeer waarschijnlijk maar 20 Euro inkoop kostte ben je niet goed snik.

Conny -

Ik kan die klagers eigenlijk wel begrijpen. Als ik een keertje ga eten met iemand of mijn partner, moet ik mij daarvoor pijn doen, en is het om even me time te hebben. En dan wil ik zeker geen jennende kinderen rond mij

Queenofwands78 -

Wat een entitlement! Hoe vol van jezelf en je kinderen kan je zijn? Een bistro met wijn van 95€ en zonder Kindermenu is dus… NIET VOOR KINDEREN. Er zijn toch etablissementen genoeg waar je wel met je kids terrecht kunt. En dan bedoel ik niet de Mc Do. Maar zeker ook niet iets uit de Michelin gids. En misschien is dat uit eten gaan voor hen iets doodgewoon maar voor sommige mensen is het een uitzonderlijke, soms zelfs kostelijke gelegenheid. Natuurlijk willen die niet met iemand anders rumoerige kroost geconfronteerd worden. En wat dat leren door het te doen betreft? Lopen ging ook stap per stap en niet meteen met een marathon

Joris -

De decadentie druipt eraf. Als je kinderen het voor anderen verzieken, zou het je sieren uit jezelf in te pakken en het een volgende keer opnieuw te proberen. En beter oefen je sociaal gewenst gedrag in zaken waar men zich wél op kinderen richt. Een pannenkoekenhuis met speelhoek. Maar reken daar niet op wijntjes van €95 en ook geen vermelding in de Michelin gids. Toch loopt u daar niet standaard een voedselvergiftiging op, hoor…

Reageer ook