fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rozemarijn werd restaurant uitgezet om drammende kinderen: “De andere gasten zijn erg kortzichtig en kil”

restaurant uitgezet

Een paar maanden geleden schreven we hier op Damespraatjes over een moeder die ruzie kreeg in het vliegtuig omdat haar kindje dat maar niet stopte met huilen. We kregen hier zeer uiteenlopende reacties op binnen; van mensen die de moeder een hart onder de riem wilden steken, tot mensen die vonden dat ouders niet met kinderen zouden moeten vliegen. Ook kregen we te horen dat er vergelijkbare discussies en ruzies in restaurants kunnen ontstaan. Zo ook bij Rozemarijn, zij werd een restaurant uitgezet om drammende kinderen. 

Sterrenrestaurant

“Mijn man Pieter-Paul en ik gaan graag uiteten. Het liefste kiezen we dan restaurants uit de Michelin-gids, puur omdat je gewoon weet dat het dan goedzit”, vertelt Rozemarijn. “Onze dochters van 3 en 5 laten we dan eigenlijk altijd thuis met de oppas. Je maakt ze niet blij met een zevengangen menu met wijnarrangement, dus Pieter-Paul en ik doen dat lekker met z’n tweeën. Daarnaast vinden wij het ook gewoon fijn om wat quality time te hebben samen. De kids en de oppas eten pizza, wij ons sterrenmenu. Iedereen blij.”

Compliment

Hoewel de kinderen een avondje met de oppas hartstikke gezellig vinden, vragen ze ook steeds vaker of ze mee mogen naar het restaurant. “Kinderen van deze leeftijd in een sterrentent zien wij nog niet zitten, maar we nemen ze wel steeds vaker mee uit lunchen. Pieter-Paul en ik houden het dan bij twee gerechten en de kids eten gezellig mee. Meestal gedragen zij zich voorbeeldig. Laatst kregen we zelfs van mensen naast ons het compliment dat de kinderen zo lief en gezellig aan tafel konden mee eten.”

Fristi en een kleurplaat

Helaas gaat het ook weleens anders. “Zo was de oudste laatst bloedchagrijnig en liep ze al te mokken toen we het eetcafé binnenkwamen. Niets was goed en ze schreeuwde dat ze het ‘een heel stom restaurant vond’. Pieter-Paul en ik konden natuurlijk wel door de grond zakken, maar het meisje in de bediening loste het goed op. Met een flesje Fristi en een kleurplaat werd ze rustig en konden wij ons eten opeten. Uiteindelijk heeft bijna niemand er echt last van gehad.”

restaurant uitgezet om drammende kinderen

Nare blikken

Laatst ging het weer mis, dit maal in een kleine bistro. “Gewapend met speelgoed en iPads kwamen we de tent binnen. Al bij het installeren van de kinderen merkte ik dat we hele nare blikken toegeworpen kregen. ‘Waarom kijkt die mevrouw zo boos?’, vroeg de oudste ons net iets te hard, toen een oudere dame naast ons afkeurend ons gezelschap in zich opnam. Ik negeerde de vraag en knikte vriendelijk naar de dame. De mevrouw draaide haar hoofd weg en begon te fluisteren tegen haar tafelgenote. Wat een chagrijn, dacht ik nog.”

Niet lekker

Rozemarijn en haar gezin voelen zich behoorlijk onwelkom in het restaurant. “Ook de bediening had duidelijk geen zin in onze kinderen. Zelfs nadat wij een fles wijn van 95 euro bestelden, konden ze het niet opbrengen om een gerechtje voor de kinderen te maken. ‘Nee, dat doen we hier niet. Ze mogen een gewoon gerecht van de kaart bestellen’. Uiteindelijk hebben wij dit gedaan, maar de meiden vonden het helemaal niet lekker en begonnen te huilen.”

Restaurant uitgezet om drammende kinderen

De ouders doen er alles aan om hun kinderen stil te krijgen, maar niets zit mee. “Het gehuil werd geschreeuw en het geschreeuw werd rollen over de grond. Ik heb er toen echt alles aan gedaan om ze stil te krijgen, maar het mocht niet baten. Pieter-Paul is met ze op de gang gaan staan en heb ik nogmaals om een portie friet gevraagd. Toen gebeurde het ondenkbare… ‘Mevrouw, andere gasten hebben aangegeven dat ze veel last van jullie drammende kinderen hebben. Wij hebben de rekening voor u. Mochten jullie het willen, dan kunnen we het overige eten en de wijn to-go met u mee naar huis geven’, zei een over het paard getild joch uit de bediening. Ik heb het geld op tafel gesmeten, de fles dure wijn in mijn tas gestopt en heb boos het restaurant verlaten.”

Excuses

De volgende dag wordt Rozemarijn gebeld door het restaurant met een excuses. “Het was de eigenaar die van de bediening had gehoord wat er was gebeurd. Hij gaf aan dat er veel mensen over onze kinderen hadden geklaagd, maar dat wij nooit zomaar naar huis gestuurd hadden mogen worden. Hij heeft ons het geld van het eten en de dure fles wijn teruggegeven en ons een diner voor twee (haha!) aangeboden. Dit vond ik erg vriendelijk en correct van hem.”

Leren door te doen

Rozemarijn en Pieter-Paul denken er sinds dit incident wel twee keer over na voordat ze hun kinderen mee uit lunchen nemen. “Ik vind dat best jammer. Kinderen moeten het gewoon leren en dat kan alleen door het te doen. Iedereen is jong geweest en ik begrijp niet dat andere gasten dan zo kortzichtig en kil kunnen zijn. In een sterrentent neem ik ze nog niet mee, maar een eetcafé moet toch kunnen?”

Ben jij weleens een restaurant uitgezet om drammende kinderen? We zijn heel benieuwd. Op respectvolle wijze meepraten kan in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

45 reacties

Melina -

Meer dan terecht. Men wil kunnen genieten van een etentje en niet het . Het is al duur genoeg.
Verschrikkelijk dat gedrag van kinderen en het gemis van optredende ouders.
Er zouden meer gelegenheden moeten komen waar geen kinderen welkom zijn. Mijn hond mag niet naar binnen, terwijl die zich beter gedraagt.

Marjo -

Waarom begin je pas zo laat ermee om je kinderen restaurantmanieren te leren? Thuis pizza met de oppas en als ze groot zijn eens mee uit eten?

Onze zoon ging van baby af aan mee, als dreumes zat hij zoet te puzzelen en zijn kleuternichtje zat te kleuren. Niemand die ooit last van ze had of heeft. In een restaurant gedraag je je.
Franse kinderen weten zich ook prima te gedragen.

Als mijn collega zegt dat ze graag naar dit-of-dat restaurant gaat omdat de kinderen er lekker rond kunnen rennen, dan weet ik dat ik daar dus niet naartoe wil gaan. Het is erschrikkelijk hinderlijk voor het personeel als ze over kinderen struikelen die ergens half onder de tafel uitsteken.

Neeltje -

Aparte reacties. Als je kinderen er nog niet aan toe zijn, niet doen. Waarom moeten kinderen ook hier kinderen zijn. Flauwekul, er wordt sowieso al overal met kids, kindjes, kinderen rekening mee gehouden. Waarom moeten wij, als je eens uit eten gaat, omdat je dat op dat moment betalen kunt, geconfronteerd worden met dreinendende kinderen? Alles moet maar kunnen. Alle anderen moeten zich maar aanpassen en het normaal vinden. Waarom in hemelsnaam?

Martine -

Iedereen doet wat hij wil , maar begrijp niet wat je erzelf aan hebt , als je kinderen zo doen ! Natuurlijk heb je dat niet altijd in de hand ! Kids zijn niet programmeerbaar maar kies dan iets naar ieders wens , speeltuin , waar gegeten kan worden ? Andere mensen mogen geen last hebben of ergernissen over jou kids ! Uit gaan eten zou ontspanning moeten zijn ! Ook voor jullie als ouders ! Ik schaamde mij dood en zou zelf vertrekken ! Ipv dat ze moeten vragen om te vertrekken !

Nasalis Larvatus -

Rozemarijn en Pieter-Paul. Ach gutttegut, wat zielig allemaal…

Weghorst -

Kinderen van deze tijd mogen vaak alles en worden heel vrij opgevoed mooi moeten de ouders zelf weten maar pas je dan aan waar je naar toe gaat want niet iedereen is daar van gediend bij een duur etentje

ludo -

Koop een dure fles wijn en je kinderen mogen het restaurant op stelten zetten. Dat is waarschijnlijk moderne opvoeding.

Jan Dettmeijer -

Niet in een sterrentent maar in een eetcafé moet kunnen. Wat hoogmoed zeg.

Patrick -

Wat een gezeur. Als je als ouders al op de lunch begint met een fles wijn !!!! Dan hoeft de rest sowieso geen uitleg meer. Als je met die streken in mijn restaurant afkomt sta je al buiten voor het begint.

Marcella -

Andere mensen wil ook gewoon gezellig van hun maaltijd genieten en betalen daar fors voor. Waarom moet je met onvoorspelbare peuters/kleuters in een volle zaak gaan zitten? Dat is toch voor niemand leuk?

Debby -

Wat een walgelijke reactie van mensen die vanuit hun stoel de vrijheid nemen om te oordelen over hoe iemand zijn kinderen opvoedt. Los van alles zijn mensen over het algemeen zeer weinig tolerant tegenwoordig. Ongeacht waar je bent en hoe je kinderen zich gedragen, vaak is het zien van den kind al voldoende. En denk dat een kind niet aanvoelt als het niet welkom is? Probeer je soms ook eens te verplaatsen in de ouder van het kind. Misschien hebben ze niet helemaal de juiste keuze gemaakt, dat kan. Maar dan nog is een deel van de reactie van de kinderen ook de wijten aan het publiek eromheen dat steeds kijkt, fluistert, wijst en oordeels. Als een kind al direct in het begin zegt waarom kijkt die madam zo boos… Vergeet dus ook het deel van ‘oordelen’ niet, ook hier worden ronduit walgelijke dingen gezegd. En fantastisch dat jullie de beste kinderen van de wereld hebben, maar denk zeker ook een na over kinderen die dit niet kunnen zijn. En niet vanwege een slechte opvoeding of over het paard getilt zijn, maar ook kinderen die vanuit vaak een ‘onzichtbare’ beperking niet anders kunnen en extreem gevoelig zijn aan het OORDEEL van anderen.

Monique -

Sommige hotels wensen geen kinderen meer te ontvangen.
Vele ouders moeten zich dan toch eens vragen stellen hoe dit komt.

Karin -

Ik vind zo en zo niet dat een ander last van je moet hebben. Dat een kindje misschien even huilt of luid is, prima, maar het zijn de ouders die daar verantwoordelijk voor zijn en moeten ingrijpen. Andere mensen zijn op dat moment ook uit en willen ook genieten van het moment. Ik vind dat het personeel wel goed heeft gereageerd. Wellicht eerst een verzoek of de kinderen misschien rustig op hun plaats kunnen gaan zitten, want andere mensen hoeven geen last van je te hebben.

Anita -

Sorry, gewapend met iPad etc. is natuurlijk al een teken aan de wand. Kinderen kun je niet sturen, maar je gedragen is toch wel het minste. En zeker voor de andere gasten. Het is mij nooit gebeurd, wellicht makkelijk kind, maar na twee waarschuwingen is het opstappen geblazen. Afrekenen wat er gegeten is en dan maar een afhaalpizza 🤣

Marjolein -

Kleine man hier hebben we vanaf zn geboorte mee genomen naar restaurants. Eet alles, lust alles, blijft zitten. We kozen wel altijd een tijd uit wanneer er nog niet veel mensen zaten voor wanneer meneer toch de boel op stelten wilde zetten.

Zelf kan ik mezelf ook echt dood ergeren aan gillende en irritante kinderen maar ook arrogante ouders die hard lachen. Walgelijk.

Dennis Eijs -

Ja ‘Karen’, de rest zat natuurlijk fout. Die waren(werden?) chagrijnig. Die mensen zien ook uit naar een leuke avond. En zitten niet te wachten op ‘jouw’ drammerige kinderen. Dus de titel is al fout.
Die had moeten luiden; restaurant uitgezet door HAAR drammerige kinderen.’ Misschien de eer aan jezelf houden, en zelf al weggaan, niet gaan eten, als je kinderen zo’n bokkenpruik bui hebben?

Rene -

Wat kan ik hier toch om grinniken, om de mevrouw die het verteld en zeker de reacties. Ik ben 55, man, en heb 5 kinderen van 8 tot 26, de jongste gaat al mee naar restaurants vanaf 7 dagen oud. De meeste mensen hebben geen geld over en uiteten is een experience. Dan wil je genieten en geen last andere. Het gekke is we worden boos als we uit een restaurant gezet worden, maar in een theater begrijpen we.

Mijn kinderen zijn opgevoed, niet gedrild voordat ik dat krijg, en weten in een restaurant, theater en bioscoop etc ben je stil en rustig en ga je niet lopen.
Maar je leest tussen de regels door dat deze mevrouw, haar leven niet wil aanpassen zij wil sterren zij wil dat. Hoe zou deze mevrouw het vinden als ze in een sterren restaurant was en mijn 26 jarige om de 3 min lawaai ging maken en met haar man ging praten.

Anneloes -

Als ik een enkele keer uit eten ben wil ik daar graag van genieten, heerlijk eten, maar ook een prettige sfeer zonder krijsende of rennende kinderen. Als ik dat zou zoeken dan ga ik wel naar een fastfood restaurant.

Toen ik vroeger in de bediening werkte en met een goed gevuld en dus zwaar dienblad met drinken liep of warme gerechten waren kinderen die voor je voeten schoten ook geen pretje. Inderdaad leef, maar vergeet ook het stukje laten leven niet!

Ann -

Kinderen moeten kinderen kunnen zijn en je moet als ouders toch wel donders goed weten hoe je kinderen zijn om te weten waar je wel en niet kan komen. Een restaurant dat zelfs geen kindermenu heeft zou al voor mij een no-go zijn en ja ik check op voorhand de menukaart. Mijn ouders namen ons ook echt pas mee naar de chiquere restaurants als we onze puberteitsfase voorbij waren.

Tonia vander Veen -

Ik woon in Frankrijk en heb 2 stel vrienden met een eetcafé. Niet luxe, gewoon leuke gelegenheden om gezellig te eten. Los van elkaar hebben zij mij al diverse keren gevraagd of de Nederlandse kinderen geen opvoeding krijgen om zich te gedragen in een resto!! Het zijn geen grote restaurants en hebben geen speelhoek! Ook hebben ze maar een beperkte kaart, het zijn éénmansbedrijven met behulp van familie. De mensen die er komen zijn er voor een fijne avond uit!! En inderdaad kunnen een paar kleine kinderen, de hele sfeer verpesten. De kinderen lusten het(Franse) eten niet, of kunnen/mogen bepaalde ingrediënten niet eten. Als dat van te voren besproken wordt is er een mouw aan te passen, maar nee……… En inderdaad heeft één vriendin eens vriendelijk doch dringend aan een familie gevraagd te vertrekken, toen de kinderen met het brood begonnen te gooien!!!! Overstuur belde ze mij op, zij staat nl ook nog te koken te midden van de gasten! Uitzonderingen daar gelaten, denk ik toch dat het een kwestie van opvoeden is.

Franc -

Als je ouders Pieter-Paul en Rozemarijn heten snap ik heel goed dat je een jammerend kind bent!

Fred -

Niet met kinderen onder de 6-7 jaar, naar een restaurant. Anderen mogen geen last hebben van je kinderen. Het is geen Kermis, maar een eetgelegenheid. Het is een tijd, dat alles moet kunnen en dat slaat nergens op. Aso gedrag is tegenwoordig heel normaal, te zot voor woorden. Er komen steeds meer hotels en restaurants waar kinderen niet welkom zijn. Dat is een goede zaak, het zijn uw kinderen, dus anderen mogen geen last van je kinderen hebben.

Nina -

“Iedereen is jong geweest”
Klopt, en ik kon me gewoon gedragen in een restaurant. Ik zie genoeg kids om me heen die heel goed weten hoe ze zich moeten gedragen en uiteindelijk komt het neer op opvoeding.

Iedereen moet zelf weten hoe ze hun kinderen opvoeden, maar als jij het niet voor elkaar hebt gekregen in de opvoeding dat je kinderen zich gedragen in dit soort gelegenheden blijf dan gewoon weg van dit soort plekken.

Dat zelfingenomenheid dat elke plek of alle mensen zich maar moeten aanpassen aan JOUW kinderen omdat “het nou eenmaal kinderen zijn” is ook enorm egoïstisch.

En het ligt echt niet aan de kinderen hoor, het zijn gewoon de ouders die niet kunnen opvoeden.

Jacqueline van Vliet -

Zoek een kindvriendelijk restaurant waar nog meer ouders met hun kinderen komen, op deze manier leren ze wat het is om in een restaurant te gaan eten. Succes!

Kirsten -

Welk eetcafé heeft geen patat (sowieso geen eten voor kinderen) èn wijn van 95 euro? Klinkt alsof de kinderen geen factor waren in de keuze voor deze zaak. Je kijkt toch even op de kaart of ze iets hebben wat je kinderen lusten? Nee, in plaats daarvan gaan ze ervan uit dat men wel even speciaal wat voor de kindjes maakt. Verschrikkelijk dat soort ouders, de kinderen kunnen er niets aan doen.

Anouk -

Nou sorry maar deze reactie zijn echt niet ok!
Ten eerste elk kind is anders ten 2e moeten we het allemaal met elkaar doen en ja het kan af en toe best vervelend zijn wanneer kids mee gaan maar het zijn kids? En als ouder heb je het niet altijd in de hand dus soms gaat het goed en soms niet. De opvoeding van vroeger zijn we allang aan voorbij dat is logisch niet meer van nu.Dat hier mensen zo op reageren?? Onbegrijpelijk!En dan commentaar over eten en wijn! Leef en laten leven mensen !

Sue -

Ik moet al lachen om een fles wijn overdag tijdens lunch terwijl je kinderen bij je hebt. Sorry maar per wanneer is dat normaal geworden? In mijn ogen bent u zelf een over het paard getild joch.

Jan -

Wat ergerlijk voor anderen die uit zijn! Wanneer je niet zelf vertrekt als de kinderen het te bont maken, krijgen de kinderen voeding in plaats van opvoeding. Mevrouw vindt dat ze gecompenseerd is met een nieuw etentje voor 2, maar die andere mensen waren ook uit van hun dure geld.

Louise -

Niets is zo irritant als drukke kinderen in een restaurant. Vooral wanneer de ouders de kinderen laten rondrennen. De obers struikelen dan zowat over die kinderen. Ik heb wel eens de neiging gehad om mijn voet uit te steken als er een kind voorbij kwam rennen, maar ik kon me inhouden.
Mij kinderen gingen ook al vroeg mee naar een restaurant en zaten, zo lang dat kon, in een kinderstoel. Plassen voordat we gingen eten zodat dat tijdens het eten niet meer hoefde, net als thuis. We kregen vaak complimenten van het personeel dat onze kinderen zo lief waren. Ik denk dat dat ook wel aan hun karakters lag, ze zijn nooit dreinerig of drammerig geweest. Dat scheelt een hoop. Ik denk dat als dat het geval was geweest we niet met ze naar een restaurant waren gegaan. Want ik zou het vreselijk vinden als een ander last van mijn kinderen zou hebben. “Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.”

Nathalie -

Altijd opvallend dat als je in t buitenland of ook in Nederland bent kinderen vanuit andere landen keurig netjes aan tafel blijven zitten terwijl Nederlandse kinderen altijd door t restaurant heen rennen, gillen en bijna de ober omver lopen. De altijd alles moet maar kunnen opvoeding… we slaan door.

Kim -

Wij gaan elke week wel een paar keer uit eten vanaf baby af aan, de kinderen hebben we bijna altijd erbij van inmiddels 12, 7 en 4 jaar.
Soms zijn ze drukker dan switchen we van keuze waar we zouden gaan eten. Maar ook in de kindvriendelijke restaurants hebben ze zich te gedragen! En mijn jongste 2 zijn echt wel stuiterballen maar stukje normen en waarden en respect voor bediening moet je ze als ouders al jong bijbrengen! (Hun doen ook maar hun werk om het iedereen naar de zin te maken)

Wij hebben ook standaard een bezighoud pakketje bij ons van boekjes met kleurtjes, autootjes tot spelletjes vooral geen schermen je ben er toch als gezin en niet om je kinderen als zombies aan tafel te zetten. (Al is dat soms best makkelijk) en als je merkt dat je kinderen te druk zijn dan vertrek jezelf toch al? Gauw een hoofdgerecht en doei! Als de kinderen moeilijke eters zijn dan moet je sowieso al niet uiteten gaan naar een restaurant zonder kinderkaart, maar ergens heen wat de kinderen wel lusten tegenwoordig makkelijk om van te voren al online op de menukaart te kunnen kijken.

Wij en ook de kinderen vinden het juist leuk om nieuwe gerechten te proberen en proeven hun eten altijd gewoon standaard met de menukaart mee.

Niet dat die van ons perfect zijn verre van, maar deze ouders hadden zich best mogen aanpassen om zelf te vertrekken, als je kind al rollend over de grond gaat!

Femke -

Kinderen van 3 en 5, naar een restaurant? Dan kies je als ouder uiteraard voor een pannenkoekenhuis of een lunchroom waar je een tosti kunt bestellen. En je neemt niet “maar” 2 gerechten maar eet gewoon een pannenkoek of tosti mee. Liefst een restaurant waar een speeltuintje bij zit, of een trampoline. Je leert je kinderen dat ze tijdens het eten aan tafel zitten en als iedereen klaar is ze van tafel mogen en in het speeltuintje mogen spelen…
Waarom moeten alle gasten rekening houden met en last hebben van jouw dreinende en vervelende kinderen? Jij bent de opvoeder en dient je kinderen dit te leren in een juiste setting en op een juiste leeftijd. En nee mevrouw, dat is niet 3 en 5 jaar, tel daar maar wat jaartjes bij op. Als je je kinderen wilt leren om rekening te houden met anderen, geef dan zelf het goede voorbeeld en kies het juiste restaurant uit. Tip: ziet u een restaurant wat voor minstens een derde gevuld is met kinderen? Dan zit u op de juiste plek. Succes met zoeken!

Marleen de Vos -

Ik heb de ervaring dat je met kleine kinderen het beste naar een all you can eat restaurant kan gaan , daar zijn kinderen de baas, rennen rond de tafels, kunnen in de speelhoek, dat is de reden dat ik er liever niet kom, maar als je een familie feest met veel kinderen wil geven, prima plek.

EB -

Je kiest voor kinderen, maar wilt je leventje van vóór de kinderen voortzetten. Een bistro, meergangen, een eethuis met stijl en klasse. En dat terwijl er ook ‘kindvriendelijke restaurantjes’ zijn. Maar ja, daar zit u dan wel in de herrie van andermans kinderen.

Tante Ique -

Ik zou met dreinende kinderen niet in een restaurant blijven zitten. Zodra ze zich niet kunnen gedragen gaan we subiet naar huis en kunnen ze hun maag vullen met een volkoren boterham met kaas en tomaat. Daarna meteen naar bed. Zo leren ze hoe ze zich in een restaurant moeten gedragen. Dat leren ze niet door te mogen schreeuwen en over de grond te rollen.
Begin met kleine kinderen maar in een pannenkoekenrestaurant en niet ergens waar andere mensen ook van hun fles wijn a €95,00 willen genieten.

Spoekiespoek -

Leer ze eerst thuis maar eens wat tafelmanieren voordat je ze meeneemt naar een restaurant. Eetcafé met wijn van 95 euro klinkt niet heel gewoon.

Marleen -

Voordat ik naar een restaurant ga waar ik nog nooit ben geweest check ik eerst de kaart. Is dit iets voor de kids? Nee. Oke dan gaan we er niet heen. Als mijn kinderen zo zouden gillen en schreeuwen dan pak ik zelf mijn spullen en ga ik. Andere mensen zitten daar ook voor hun ontspanning en zitten dan zeker niet te wachten op gillende kinderen.

Jeanine -

Kinderen gewapend met iPad en speelgoed… gezellig; de kids willen gewoon aandacht van hun ouders. Doe samen een spelletje (kaarten) en richt je op elkaar (4 personen aan tafel). Voer een gesprek Waarom ga je anders met z’n vieren uit eten? En een restaurant zonder kkndermenu vind ik heel goed, er is toch altijd iets water kind mee kan eten. En als t te exclusief is en er staat geen kindermenu op de website dan is het bijzonder dat je denkt dat er voor jouw kind ineens wel friet gemaakt kan worden: het is daar geen cafetaria!

Bibi -

Als er geen kindermenu op de kaart staat geeft dat misschien al aan dat ze niet zo op kinderen zitten te wachten
Dat je €95,- euro uitgeeft aan een fles wij. Wilt nog niet zeggen dat je dan ook het recht hebt om te bepalen wat de keuken wel of niet serveert

S Bootsma -

Ik snap zo wie zo niet dat de kinderen tegenwoordig zo vervelend en drammerig zijn
Voor mijn gevoel worden ze veel te veel naar de ogen gekeken.

Elsje -

Zou zelf weggaan en niets bestellen als er voor de kinderen geen geschikt eten is. Dit is overigens te voorkomen want je kunt altijd van tevoren de kaart bekijken.
En die afkeurende blikken van oudere mensen? Die ken ik ook. Niet t.o onze kinderen maar wel to onze honden. In een restaurant in een badplaats waar meerder mensen honden bij zich hadden, meende 2 oudere dames die met met hun kleinkleinknderen waren, temoeten zeuren over onze honden t.o de serveerster die ons de tafel wees. Onze honden liggen altijd netjes onder onze tafel en bedelen niet. Die kids liepen rond en we hebben ze een paar keer moeten vragen om onze honden met rust te laten. Toen zij weggingen zeiden mensen hardop dat onze honden zich netter gedroegen dan de kids van die dames.

Ook -

Gister zouden wij eigenlijk uit eten gaan met vrienden en onze kinderen (5 en 3). Waren we al eerder geweest, heerlijk eten en vriendelijke bediening maar niet heel snel. Jongste was al de hele dag bozig en dwarsig en oudste begon mee te doen.

Beslissing dat alleen mijn vriend mee uit eten ging was vrij snel gemaakt. Rustiger voor iedereen.. en volgende ronde nieuwe kansen.

B. -

“zei een over het paard getild joch uit de bediening. ”
Ik heb de indruk dat de kinderen van Rozemarijn en Pieter-Paul er niet voor onder doen. Een fles wijn van 95 euro? Dat lijkt me niet echt een gezellig, simpel bistrootje. De andere gasten betalen óók dat soort bedragen en dat is niet om een strontchagrijnig kind vervelend te zien (en vooral horen) doen.

Tessa -

Het lijkt erop dat je toch naar een iets chiquer restaurant bent gegaan dan een simpel eetcafé. Ik nam de kinderen toen ze kleiner waren ook vaak mee uiteten, maar koos dan wel voor een kindvriendelijk restaurant waar om te beginnen ook een kindermenu op de kaart stond. Soms zelfs met een speelhoek voor kinderen zoals een Grieks en een Italiaans restaurant hier in de buurt. Dat ik dan iets minder fantastisch moest eten dan dat ik gewend was, nam ik dan voor lief. Dat deed ik wel als de kinderen er niet bij waren. Begin met restaurants waar de kinderen het leuk hebben en het eten zeker lekker vinden.

Kelly -

Ik vind dat je als ouder zelf weg moet gaan wanneer je kinderen zich niet gedragen.
Een ander betaald ook veel geld en verwacht gewoon een rustig etentje te hebben. Tuurlijk kan je een keer of 2 waarschuwen. Maar rollend op de grond gaat echt wel te ver voor in een restaurant. Personeel had het anders moeten brengen dat wel. Maar een vol restaurant met klanten die klagen. Tegen over 1 tafel. Had ik ook gekozen voor de meerderheid. Is die mensen hun inkomen tenslotte ook.

Reageer ook