fb
Damespraatjes Damespraatjes

Penny heeft ruzie met de buren op de camping: “Hard gebral, gepraat over geld en irritante kinderen”

Elk jaar gaan Penny, haar man Luuk en hun drie dochters naar dezelfde camping in Frankrijk. “We komen hier al tien jaar. De meiden vinden het heerlijk en als zij genieten, dan genieten Luuk en ik ook.” Het gezin staat elk jaar op dezelfde plek en ze komen dan bijna altijd een vaste groep mensen tegen. “We spreken niks af met elkaar, maar de camping is zo fijn, dat veel mensen elk jaar terugkomen. De meiden spelen steeds weer met hun grote groep vakantievriendjes. Helaas is het dit jaar een stuk minder fijn dan de voorgaande jaren…” Penny heeft ruzie met de buren op de camping en doet hier haar verhaal. 

Ook dit jaar hadden ze weer veel zin in de vakantie. “We rijden steevast meteen na de laatste schooldag weg. De camping bevindt zich iets onder Reims, de champagnehoofdstad van de wereld. Wij hebben niks met dure wijn, maar bezoeken de stad elk jaar wel een keer. Als je er dan toch bent… Wij vinden het een fijn gebied vanwege de mooie natuur en omdat het niet zo super ver rijden is. Wij doen er vanuit Breda ongeveer vier uur over.”

Stokbrood en een blik soep

Net als de voorgaande jaren komen de Brabanders aan het begin van de avond op de camping aan. “Ik meld ons bij de receptie en Luuk rijdt met de meiden door naar onze vaste plek. Bij het supermarktje haal ik een flesje wijn, limonade, wat stokbrood en een blik soep. Deze aankomstmaaltijd is traditie en elk jaar doen we het zo.” Vanaf de campingwinkel wandelt Penny naar hun plekje en ziet dat Luuk druk staat te praten met de buurman.

Rijkelui mensen

De vaste buren die normaal naast Penny en Luuk staan waren er dit jaar niet en op de plek stond een ander gezin. “Het was een gezin uit het Gooi, echt van die rijkelui mensen. De man was meteen naar Luuk toegelopen om zich voor te stellen en hem een glas wijn aan te bieden. ‘Niet hier uit die armoedige winkel, maar van een top-wijnboer uit de regio’, zei hij.” Penny moffelt snel het flesje wijn van 5 euro in haar tas en lacht geforceerd mee met de nieuwe buurman. “Ach, ik wilde het een kans geven.”

Vies en pauperig

Maar ondanks de goede wijn van de buren, merken Penny en Luuk meteen dat het alles behalve klikt. “De buren vertelden dat ze kamperen eigenlijk haten. Ze vinden het vies, pauperig en ze voelen zich er eigenlijk veel te goed voor. ‘Normaal verblijven wij in ons eigen huis op Ibiza, maar dat wordt nu verbouwd’, zei de buurvrouw met een dikke aardappel in haar keel. ‘Dus leek het ons goed voor de kinderen om eens te zien hoe normale mensen vakantie vieren. Gewoon voor de opvoeding zeg maar’, ging ze verder. Luuk en ik voelden ons in één klap helemaal niet meer welkom op ‘onze’ camping.”

Trieste armoedzaaiers

Luuk en Penny zeggen tegen elkaar dat ze er maar het beste van moeten maken met de nieuwe buren. Maar de volgende ochtend dient zich al het eerste grote probleem aan. “De kinderen van de buren zijn onwijs gemeen tegen onze meiden. Hier op de camping mogen alle kinderen meedoen en delen kinderen al hun speelgoed. Onze meisjes hadden nietsvermoedend de badmintonspullen van de nieuwe buren gepakt en waren hier mee gaan spelen. Toen de kinderen van de nieuwe buren dit zagen pakten zij de spullen terug en scholden onze kinderen uit voor ‘dieven’ en ’trieste armoedzaaiers’. Ik ben meteen naar de buurvrouw gelopen, maar die vond dat onze kinderen het er zelf naar hadden gemaakt. ‘Dan moeten ze maar met hun poten van andermans spullen afblijven.'”

Ballenstem

In de avonden gaat het flink los op de plek naast ze. “De buurman is nogal van de wijn en gaat na elke slok harder praten. Tot overmaat van ramp zijn ook vrienden van hen nu op de camping gearriveerd. ‘Zo gozer, eens even kijken hoe de rest van de wereld vakantie viert’, schreeuwde de vriend van de buurman bij het begroeten naar hem. Uiteraard weer met zo’n enorme ballenstem en bijbehorend geluidsniveau. Zo asociaal.”

Ruzie met de buren op de camping

De eerste week hebben Luuk en Penny nog geprobeerd het gedrag van de buren te negeren, maar toen de buren vorige week voor de zoveelste keer tot 2 uur ’s nachts schreeuwend voor hun tent zaten, was Penny het zat en heeft ze ze een uitbrander gegeven. “Ik was woest en heb absoluut dingen gezegd die ik niet had mogen zeggen. Zo zei ik dat het voor hun misschien een grap is deze camping, maar dat het onze enige vakantie van het jaar is. Dat hun kinderen onopgevoed zijn en zijzelf misschien nog wel meer.” In plaats van dat de buren boos ook boos worden, lachen ze Penny kei hard uit. “Ik voelde me zo klein.”

Veel geld voor de plekken

Penny stapt de volgende ochtend op de buren af om haar excuses aan te bieden, maar zegt ook meteen dat ze het vele lawaai en harde gepraat meer dan zat is. “De buurvrouw zei dat het excuses te laat kwam en dat ze ons al had gerapporteerd bij de eigenaren van de camping. Gelukkig kennen wij de eigenaren al jaren en zien zij ook wel dat het niet aan ons ligt. Op mijn beurt heb ik gevraagd of onze buren misschien weggestuurd konden worden, maar de eigenaar zei dat ze veel geld voor die plekken hadden betaald. Tja, ik snap hem ook…”

Eerder naar huis

Al met al is de vakantie van Penny en haar gezin behoorlijk verpest. “De camping is helemaal vol en wij kunnen hier niet verhuizen. We zullen het nog twee weken met deze lui moeten doen. Inmiddels praten we niet meer tegen elkaar. Zelfs gedag zeggen als we elkaar ergens tegenkomen doen we niet. Ik voel me zó niet welkom meer en dat terwijl we hier al tien jaar komen. We hebben zelfs overwogen om eerder naar huis te gaan, maar ik wil me onze vakantie niet laten afnemen. Vooral niet omdat de kinderen het verder wel naar hun zin hebben. Volgend jaar is het huis van de buren op Ibiza hopelijk helemaal verbouwd en kunnen ze daar weer de brul-kakker uithangen. Ruzie met de buren op de camping; niet gedacht dat ik dat ooit zou meemaken.”

Wat zou jij doen als jij ruzie met de buren op de camping zou hebben? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Afbeelding: Vladislav Nikonov via Unsplash

3 reacties

Petra van Dorp -

Tokkies van alle kanten… man man man wat een armoede.

Danny -

Ik had toen ze zeiden dat ze hun kinderen ter opvoeding eens een campingvakantie wilden laten ervaren, meteen gezegd dat ze zich dan wel geheel ook aan het campingleven moeten aanpassen. En bij iedere “overtreding” op een beetje belerende wijze gezegd dat dat dan wel niet t juiste beeld schetst en dat wij gewone mensen dat anders doen op een camping. En ja ze willen toch wel zeker de kinderen een goed beeld geven van hoe het is om als “gewone” mensen vakantie te vieren. Je moet dat soort gasten met hun eigen woorden pakken.

Margreet -

Het gaat al fout als mevrouw haar fles wijn wegmoffelt. Je laat hun de normen bepalen, verliest zelf terrein. Meteen je grenzen aangeven. Heb je niet alleen op een camping, ook als je in de tuin zit en de buren hebben iedere avond ruzie met hun kinderen over wie de afwas moet doen. Hoef ik toch geen getuige van te zijn? En dat laat ik dan ook weten.

Reageer ook