fb
Damespraatjes Damespraatjes

Penny heeft ruzie met de buren op de camping: “Hard gebral, gepraat over geld en irritante kinderen”

Elk jaar gaan Penny, haar man Luuk en hun drie dochters naar dezelfde camping in Frankrijk. “We komen hier al tien jaar. De meiden vinden het heerlijk en als zij genieten, dan genieten Luuk en ik ook.” Het gezin staat elk jaar op dezelfde plek en ze komen dan bijna altijd een vaste groep mensen tegen. “We spreken niks af met elkaar, maar de camping is zo fijn, dat veel mensen elk jaar terugkomen. De meiden spelen steeds weer met hun grote groep vakantievriendjes. Helaas is het dit jaar een stuk minder fijn dan de voorgaande jaren…” Penny heeft ruzie met de buren op de camping en doet hier haar verhaal. 

Ook dit jaar hadden ze weer veel zin in de vakantie. “We rijden steevast meteen na de laatste schooldag weg. De camping bevindt zich iets onder Reims, de champagnehoofdstad van de wereld. Wij hebben niks met dure wijn, maar bezoeken de stad elk jaar wel een keer. Als je er dan toch bent… Wij vinden het een fijn gebied vanwege de mooie natuur en omdat het niet zo super ver rijden is. Wij doen er vanuit Breda ongeveer vier uur over.”

Stokbrood en een blik soep

Net als de voorgaande jaren komen de Brabanders aan het begin van de avond op de camping aan. “Ik meld ons bij de receptie en Luuk rijdt met de meiden door naar onze vaste plek. Bij het supermarktje haal ik een flesje wijn, limonade, wat stokbrood en een blik soep. Deze aankomstmaaltijd is traditie en elk jaar doen we het zo.” Vanaf de campingwinkel wandelt Penny naar hun plekje en ziet dat Luuk druk staat te praten met de buurman.

Rijkeluismensen

De vaste buren die normaal naast Penny en Luuk staan waren er dit jaar niet en op de plek stond een ander gezin. “Het was een gezin uit het Gooi, echt van die rijkelui mensen. De man was meteen naar Luuk toegelopen om zich voor te stellen en hem een glas wijn aan te bieden. ‘Niet hier uit die armoedige winkel, maar van een top-wijnboer uit de regio’, zei hij.” Penny moffelt snel het flesje wijn van 5 euro in haar tas en lacht geforceerd mee met de nieuwe buurman. “Ach, ik wilde het een kans geven.”

Vies en pauperig

Maar ondanks de goede wijn van de buren, merken Penny en Luuk meteen dat het alles behalve klikt. “De buren vertelden dat ze kamperen eigenlijk haten. Ze vinden het vies, pauperig en ze voelen zich er eigenlijk veel te goed voor. ‘Normaal verblijven wij in ons eigen huis op Ibiza, maar dat wordt nu verbouwd’, zei de buurvrouw met een dikke aardappel in haar keel. ‘Dus leek het ons goed voor de kinderen om eens te zien hoe normale mensen vakantie vieren. Gewoon voor de opvoeding zeg maar’, ging ze verder. Luuk en ik voelden ons in één klap helemaal niet meer welkom op ‘onze’ camping.”

Trieste armoedzaaiers

Luuk en Penny zeggen tegen elkaar dat ze er maar het beste van moeten maken met de nieuwe buren. Maar de volgende ochtend dient zich al het eerste grote probleem aan. “De kinderen van de buren zijn onwijs gemeen tegen onze meiden. Hier op de camping mogen alle kinderen meedoen en delen kinderen al hun speelgoed. Onze meisjes hadden nietsvermoedend de badmintonspullen van de nieuwe buren gepakt en waren hier mee gaan spelen. Toen de kinderen van de nieuwe buren dit zagen pakten zij de spullen terug en scholden onze kinderen uit voor ‘dieven’ en ’trieste armoedzaaiers’. Ik ben meteen naar de buurvrouw gelopen, maar die vond dat onze kinderen het er zelf naar hadden gemaakt. ‘Dan moeten ze maar met hun poten van andermans spullen afblijven.'”

Ballenstem

In de avonden gaat het flink los op de plek naast ze. “De buurman is nogal van de wijn en gaat na elke slok harder praten. Tot overmaat van ramp zijn ook vrienden van hen nu op de camping gearriveerd. ‘Zo gozer, eens even kijken hoe de rest van de wereld vakantie viert’, schreeuwde de vriend van de buurman bij het begroeten naar hem. Uiteraard weer met zo’n enorme ballenstem en bijbehorend geluidsniveau. Zo asociaal.”

Ruzie met de buren op de camping

De eerste week hebben Luuk en Penny nog geprobeerd het gedrag van de buren te negeren, maar toen de buren vorige week voor de zoveelste keer tot 2 uur ’s nachts schreeuwend voor hun tent zaten, was Penny het zat en heeft ze ze een uitbrander gegeven. “Ik was woest en heb absoluut dingen gezegd die ik niet had mogen zeggen. Zo zei ik dat het voor hun misschien een grap is deze camping, maar dat het onze enige vakantie van het jaar is. Dat hun kinderen onopgevoed zijn en zijzelf misschien nog wel meer.” In plaats van dat de buren boos ook boos worden, lachen ze Penny kei hard uit. “Ik voelde me zo klein.”

Veel geld voor de plekken

Penny stapt de volgende ochtend op de buren af om haar excuses aan te bieden, maar zegt ook meteen dat ze het vele lawaai en harde gepraat meer dan zat is. “De buurvrouw zei dat het excuses te laat kwam en dat ze ons al had gerapporteerd bij de eigenaren van de camping. Gelukkig kennen wij de eigenaren al jaren en zien zij ook wel dat het niet aan ons ligt. Op mijn beurt heb ik gevraagd of onze buren misschien weggestuurd konden worden, maar de eigenaar zei dat ze veel geld voor die plekken hadden betaald. Tja, ik snap hem ook…”

Eerder naar huis

Al met al is de vakantie van Penny en haar gezin behoorlijk verpest. “De camping is helemaal vol en wij kunnen hier niet verhuizen. We zullen het nog twee weken met deze lui moeten doen. Inmiddels praten we niet meer tegen elkaar. Zelfs gedag zeggen als we elkaar ergens tegenkomen doen we niet. Ik voel me zó niet welkom meer en dat terwijl we hier al tien jaar komen. We hebben zelfs overwogen om eerder naar huis te gaan, maar ik wil me onze vakantie niet laten afnemen. Vooral niet omdat de kinderen het verder wel naar hun zin hebben. Volgend jaar is het huis van de buren op Ibiza hopelijk helemaal verbouwd en kunnen ze daar weer de brul-kakker uithangen. Ruzie met de buren op de camping; niet gedacht dat ik dat ooit zou meemaken.”

Wat zou jij doen als jij ruzie met de buren op de camping zou hebben? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Afbeelding: Vladislav Nikonov via Unsplash

16 reacties

Joris -

Wat een anekdote, zeg, Rob.

Rob -

Inderdaad de eigenaar van camping kan 2 waarschuwingen uitdelen daarna kan je vertrekken heb dat in Spanje meegemaakt met een stel jongeren al 2 avonden enorme geluidsoverlast .Met meerdere mensen geklaagd en dat werd dus echt serieus genomen Maar ze waren al eerder gewaarschuwd en moesten vertrekken .Maar dat weigerde ze dus en toen ze ook nog een grote mond opzetten tegen de beveiliging waren de rapen gaar . Ik sloeg dat gade maar en na 10 minuten kwam een tractor die bonden touwen aan de tent en trokken de hele buks zo het terrein af politie erbij die ze ook het terrein afsloegen ,kijk zo moet je dat doen dan weet iedereen dat er niet kan worden gesold met eigenaren die hun best doen om het iedereen naar de zin te maken en de jongeren daar maling aan hebben

Joris -

Dus je neemt het de buren, van wie jullie konden aannemen dat ze niet eerder gekampeerd hebben, kwalijk dat ze de ongeschreven regels niet kennen? Hoe moeten zij weten dat het op jullie camping gebruikelijk is dat alles voor iedereen is?

Het verhaal is wel behoorlijk ongeloofwaardig.

Hans -

Ik vind het toch een wat onwaarschijnlijk verhaal.
De campinh heeft vast wel regrls over geluid/kabasl s nachts.
Daar kun je de csmpingbaas toch echt op aanspreken.

Mari -

Typische van boven bont van onderen stront kakkers, ze hebben helemaal geen huis op Ibiza. En wss heeft die kerel hun pensioen op gezopen ofzo.

Vanessa -

Ik had ze zelf weggepest, boontje komt om zn loontje

Petra -

Ik zou dit niet toleren en had steen en been geklaagd bij de camping eigenaar net zo lang tot hij het beu was geworden.
Gewoon van die kakkers die lui en denken dat alles mag .
Huis in Ibiza ,geloof er geen zak van .
Die lui denken dat ze alles mogen omdat ze ‘geld’ hebben .
Stinkend geld bedoel je ,die lui zijn niks meer als wat zij zeggen de gewone burgers.
Mijn vader zei altijd ,we worden allemaal naakt geboren en zo gaan we ook met zijn allen ten onder .
Geld of geen geld .
Ik zou mij zomaar niet laten intimideren door die kak lui .
Vreselijk volk vind ik het .
En dan die kinderen zo’n aso bakkes opzetten omdat jouw kinderen even hun badminton rackets met shuttle hadden gepakt .
Op de camping heb ik vroeger van mijn ouders geleerd dat we alles moesten delen ,was niet erg als ik het tennis racket van mijn buurjongen had geleend zonder te vragen .
Tegenwoordig wordt er zo’n issue van gemaakt dan denk ik ,vroeger was alles anders dan nu .
Ik ben een keer in het Gooi geweest maar nooit meer ,wat een gezanik en gezeik daar en trek je portemonnee maar open als je daar bent .
Ze vragen voor één kroket €3,25 ,daar heb je er bij ons bijna 3 voor .
Nee ik hou ook niet van die kouwe kak en die camping eigenaar stelt ook niet veel voor .
Alles voor het geld ,en hoezo meer betaald dan jullie als jullie in dezelfde verlenging staan van de rij betalen zij echt niet meer hoor ,dat geloof ik niet .
Die camping eigenaar verlaagt jammer zijn niveau met wat zij doen ,jammer hoor .
Bij ons was ging het vroeger op de camping wel anders eraan toe .
Als je daar boven de geluidsbarrière kwam moest je na twee waarschuwingen vertrekken.’
En terecht ook ,je bent daar om tot rust te komen zonder teveel last van andere camping gasten .
Volgend jaar even vragen aan de camping eigenaar of zij er toch niet zijn .
Kan je altijd nog vragen of ze kunnen verkassen naar een andere plaats.
Jullie komen er al zo lang .
Daar kan de camping eigenaar wel rekening mee houden vindt ik ,zij komen er voor het eerst en denken dat ze alles mogen .
Maar niet alle mensen uit het Gooi zijn zo hoor ,je hebt ook hele aardige mensen ertussen zitten maar niet zo heel veel hoor ,je moet selectief zijn maar dat heb je onder het ‘gewone volk’ ook hoor .
Ik wens jullie volgend jaar een andere leuke vakantie toe ,zonder die verschrikkelijke mensen en dan naast je vaste vrienden .

Lida -

Dit soort kakkers kom je overal tegen en dan denk ik altijd, ach woorden, als je een huis op Ibiza kan hebben ga je niet ineens op een camping dan ga je naar een all inclusief resort toch, volgens mij willen ze respect afdwingen met groot spraak maar in praktijk alleen maar schulden hebben

Marijke -

Ik ben inmiddels 81 jaar en heb heel veel gekampeerd in mijn leven. Af en toe kwamen dit soort onaangename zaken ook voorbij. Als niets helpt om mensen te laten inzien dat je met elkaar rekening dient te houden is zelf weggaan niet altijd een optie. Ik probeerde er altijd achter te komen aan welke muziek deze mensen een ontzettende hekel hadden. Bij veel geluidsoverlast van hun kant ging bij mij de radio op vol vermogen. Het heeft heel vaak geholpen.

Co -

Inderdaad behoorlijk asociaal van de buren. Maar mijn kinderen is geleerd te vragen of ze iets mogen lenen , zeker bij nieuwe mensen. Bovendien zijner vast meer bekenden op die camping. Vraag je toch of je daar wat vaker mag zitten in de avond?
Dat aso volk heeft een dikke plaat voor de kop, maar ik zou me er niet zo door op de kast laten jagen

Marinus -

Graag naam van de camping en van de eigenaar .

Hans -

Zo heb ik ooit ruzie gemaakt met mijn buren. Na 0 uur nog buiten keihard de tv uit. Ik vroeg in prima duits of ze dit binnen in hun camper wilde verder kijken. In hun best duits van 80 jaar geleden, kwam er er nee. Ik ben naar de stoppen kast gelopen en hun stop uit gezet. Dat hielp zowaar bij de 2e keer.

De goedemorgen kwam daarna niet meer en het was de avond erna zowaar rustig. Logisch, volgende dag vertrokken ze in alle vroegte met veel kabaal, ik ben erbij gaan zitten op mijn stoeltje, met uitgestreken “smoel”. Ze gingen weg en deden onze stop er ook maar even uit. Auf Wiedersehen. Nein danke

Wilma -

Slappe camping eigenaar. Er zijn regels op de campings. Bij onze camping 2x waarschuwing daarna move.Maar ja zo zie je maar alles is te koop. Die camping eigenaar heeft zo weer een ander voor die plek

Frank -

Inderdaad slap van de eigenaar, iedere camping heeft huisregels vaak na 22:00 geen geluid. De eigenaar stond in zijn recht en met een waarschuwing zou hij deze asociale kwallen zonder restitutie van de camping moeten verwijderen. Regels zijn regels en die tellen Noor iedereen.

Smartje -

Je hebt ook beveiliging rondlopen op de camping die je bellen kan. Dit was ook een optie geweest. Ik snap dat je dit aso gedrag niet kan tolereren. Onze buurman hield vorig jaar een zuip avondje we werden er wakker van maar van mijn partner mocht ik er niet heen. We hebben 1,5 uur wakker gelegen. De volgende dag stonden er vele lege flesjes en de buurman had een flinke kater. De hele dag heeft ie lamlendig op een stoel gezeten. Dat was karma!

Tonnie -

Slap van de camping eigenaar. Gewoon die lui er af zetten. En wij zouden weg gegaan zijn geld terug en naar een andere camping!

Reageer ook