fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tien handige camping hacks van Ka

Wat me telkens weer opvalt als we gaan kamperen, is dat ik er zo inventief van word. Met heel weinig middelen leid ik een aangenaam leven. Ontbijtborden afwassen? De kruimels eraf vegen en klaar. Zand op de mat? Even met een stoffertje naar buiten vegen. Het blik van de bruine bonen bewaren we voor de gebruikte koffiefilters en theezakjes, of als potje voor een basilicumplantje. Wat zijn nog meer handige camping hacks? Wij hebben ze op een rijtje gezet.

1. Knijper aan je tandenborstel. Tandenpoetsen aan een wasbak waar talloze andere campinggasten je voorgingen, heeft toch iets onaangenaams. De borstel op de rand van de wasbak neerleggen is helemaal ranzig. Doe een knijper aan de steel van je borstel, dan blijft ie gewoon staan.

tandenborstelhouder-camping

2. Last van vliegen en wespen die het steeds hebben gemunt op je drankje? Leg een papiertje voor een cupcake over je glas, dat voorkomt dat die beestjes in je glas zwemmen. De papiertjes zijn ook handig als lekbakje onder het ijsje van je kind. Gewoon over het stokje heen schuiven.

3. Een beetje comfort tijdens het slapen in een tent bereik je door foamtegels neer te leggen. Je weet wel, die vrolijke speelgoedtegels voor kinderen. Lekker zacht en het ziet er ook nog eens leuk uit.

4. Heb je veel last van muggen? Gooi dan het kruid salie op een vuurtje. Bijvoorbeeld op je barbecue, hebben die zoemende lastpakken een hekel aan.

5. Als je op de camping kookt, kom je er altijd achter dat je bepaalde kruiden mist. Dus koop je potjes kruiden die aan het eind van de vakantie nog lang niet leeg zijn. Je neemt ze mee, want weggooien is immers zonde. Slimmer is om de lege doosjes van bijvoorbeeld TicTac te bewaren en daar kruiden in te doen. Scheelt veel ruimte.

6. Je kunt ze overal kopen: microvezelhanddoeken. Ideaal voor op vakantie. Ze nemen weinig ruimte in, absorberen uitstekend en zijn snel droog. Mogen niet ontbreken op de camping.

7. Koop voorwerpen die je kunt inklappen. Zo zijn er emmers en vergieten te koop die je kun inklappen. Over ruimte besparen gesproken!

vergiet-opvouwbaar-inklapbaar

8. Om je rol toiletpapier kun je een blik of bijvoorbeeld het plastic doosje waar Jodenkoeken in zitten doen. Zo wordt je rol niet nat. Als je een inkeping aan de zijkant maakt, kun je de velletjes er uittrekken.

9. Ga je pannenkoeken bakken op de camping? Giet je beslag in een lege plastic fles. Bijvoorbeeld een lege ketchupfles. Zo kun je heel makkelijk de juiste hoeveelheid beslag in de pan spuiten. Het spreekt voor zich dat je de fles goed moet omspoelen voordat je je beslag erin doet.

10. Moeite om de barbecue aan te krijgen? Trek een zak Doritos open, gooi die op de barbecue en steek ze aan. Werkt als een trein.

Hoe hebben jullie nog camping hacks? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig J  

Reageer ook