Brood en pasta zijn de vijand voor iedereen die aan de lijn is. Althans, dat dachten wij altijd! Weight Watchers komt met een nieuw boek ‘Brood & Pasta‘ waarin ze laten zien hoe je binnen een slanke levenswijze toch kunt genieten van brood en pasta. Wij probeerden één van de gerechten en waren hier zo enthousiast over dat we het wel met jullie moesten delen. Hier het recept van Tagliatelle alla norma.
Ingrediënten
- 2 aubergines in repen
- 2 kl olijfolie
- peper en zout
- 240 g tagliatelle, ongekookt
- 1 teentje knoflook (ik heb 3 tenen gebruikt)
- 3 gedroogde pepertjes
- 700 g tomatenblokjes (blik)
- 1 kl gedroogde oregano
- 100 g ricotta, in stukjes
- 2 el basilicum, blaadjes
Bereiden
Bak de aubergine zacht in de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan.
Kook de tagliatelle gaar.
Doe in dezelfde pan als de aubergines de resterende olijfolie en stoof er de knoflook en pepertjes in. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid naar smaak met oregano, peper en zout.
Meng de pasta en aubergine door de tomatensaus. Kruid eventueel met peper en zout.
Verdeel de pasta over vier kommen en werk af met ricotta en basilicum.