fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag: Vijf tips om hardnekkige zweetgeurtjes uit je kleding te krijgen

hardnekkige zweetgeurtjes

Hoe teleurstellend is het als je een shirtje uit de wasmachine haalt en het blijkt nog te stinken. Graag had je ‘m vandaag aangetrokken, maar met deze geur ga je dat zeker niet doen! Hoe ga je te werk zodat je shirtje weer lekker ruikt je er zo snel mogelijk in kunt rondlopen? Hardnekkige zweetgeurtjes verwijderen? Zo doe je dat!

1. Voorkomen is beter dan genezen

Het klinkt als een open deur, maar zorgen dat je niet te veel zweet is de beste oplossing. Dat kan door het rustiger aan te doen of een betere deodorant te kopen. Hieronder hebben we een aantal tips tegen overmatig transpireren op een rij gezet.

5 handige tips tegen overmatig transpireren!

Heb je last van nachtzweten? Check dan hier wat de mogelijke oorzaken zijn en wat je er aan kunt doen: oorzaken en oplossingen nachtzweten.

2. Neem vloeibaar wasmiddel

Het vuil spoel je daarmee eenvoudiger weg. Hang je shirtjes en broekjes wel zo snel mogelijk uit als de was klaar is. A-merken zijn over het algemeen beter, omdat ze de nieuwste reinigingstechnieken gebruiken.

3. Gebruik geen of minder wasverzachter

Dat klinkt raar, omdat je kleding daar juist vaak lekkerder door gaat ruiken. Maar veel shirtjes, vooral sportshirtjes, zijn gemaakt van lycra en teflonachtige stoffen. Wasverzachter is niet goed voor lycra en het legt juist een laagje over je kleding waardoor je het zweet slechter weg kunt wassen.

Moet je je aan het handwas-icoontje uit het waslabel houden?

4. Weken in een emmertje azijn

Is het slechts één kledingstuk dat blijft stinken nadat je het net hebt gewassen? Leg dat kledingstuk dan een paar uurtjes voordat je het in de wasmachine doet in een emmertje zijn, zodat het vast kan voorweken. Werkt dat ook niet gebruik dan een antigeurspray voordat je het in de wasmachine stopt, bijvoorbeeld de Anti-geur Spray van XG2.

5. Was je wasgoed zo heet mogelijk

Wel even checken hoe heet dat volgens het waslabel in je kledingstuk mag zijn. Blijft je was nog steeds stinken en geldt dat niet slecht voor één kledingstuk, maar voor je hele was? Dan is er mogelijk iets met je wasmachine aan de hand. Check dan hier wat je kan doen als je wasgoed blijft stinken.

Hardnekkige zweetgeurtjes verwijderen? Let wel op!

Voor alle bovenstaande tips om hardnekkige zweetgeurtjes te verwijderen geldt natuurlijk dat je altijd het waslabel moet checken! Wijk daar niet van af! Kom je er echt niet uit en is je kledingstuk waardevol voor je, overleg dan bij je stomerij.

We zijn heel benieuwd of je iets aan deze tips hebt gehad om hardnekkige zweetgeurtjes te verwijderen! Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. En heb jij nog tips voor ons? Laat het ons dan zeker weten! Vinden we leuk :-).

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Mari -

Deo is totaal niet nodig, een goede hygiëne echter wel. Deo sluit de poriën af, veel deo soorten bevatten ook nog eens aluminium wat overigens kankerverwekkend is. Zweetgeuren moeten niet gemaskeerd worden maar weg gewassen, of gezien worden als signaal van het lichaam.

Jezelf goed wassen en een hemdje dragen lossen al veel op. En natuurlijk iedere dag een schone aan, net als een tshirt/overhemd

Wasverzachter kan overigens wel eens de oorzaak zijn dat je ontzettend gaat stinken, je huid kan reageren op de stoffen van de wasverzachter.

Reageer ook