fb
Damespraatjes Damespraatjes

Híer is het kleine witte klepje aan de voorkant van je wasmachine dus voor!

Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in de wasmachine! Op de een of andere manier vind ik het heerlijk om de was te doen. En dat is maar goed ook, want met twee jonge kinderen en een man die dol is op buitenzijn moet er hier thuis heel wat afgewassen worden. Het opvouwen en opruimen van de was vind ik daarentegen wél vreselijk… Maar goed, we moeten allemaal wel eens iets doen wat we minder leuk vinden 😉 

Kleine witte klepje

Ondanks de vele wassen die ik doe, heb ik mezelf één vraag nog nooit gesteld: ‘waar is dat kleine klepje aan de voorkant van je wasmachine toch voor?’ Tot ik in een artikel van Libelle las waar hij voor is. Het kleine witte klepje aan de voorkant is een luikje naar een gedeelte van de wasmachine waar vuil, troep en dingen als knopen en muntjes worden opgevangen. Om te zorgen dat je wasmachine zo lang mogelijk naar behoren blijft werken, is het belangrijk om het regelmatig even open te maken en de inhoud eruit te halen.

Hoe vaak schoonmaken?

Het is aan te raden om in ieder geval elke zes maanden het klepje te openen en de binnenkant schoon te maken. Ben je een knoop of wat losgeld kwijt? Ook dan is het een idee om daar even te kijken.

Wist jij dit over het klepje aan de voorkant van je wasmachine?

Bizar toch, dat de meeste mensen dit niet weten? Maak jij het witte klepje aan de voorkant van je wasmachine weleens open of had je net als ik geen idee waar hij voor is? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Foto door Sarah Chai via Pexels

2 reacties

yvinne -

ik snap alleen niet hoe het daar komt

Lotte -

Ik wist het. Op het moment dat mijn wasmachine even niet deed wat ik wilde, ging ik op onderzoek uit. Dan kom je al snel bij dat kleine witte klepje 😉 Een halve wasknijper, een winjkelwagenmuntje en een babysok later draaide de wasmachine en weer als vanouds!

Reageer ook