fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lola: ‘Mijn vriendin stelt steeds super onbeleefde vragen aan mij’

Hoewel ze zelf journalist is en weet wat het stellen van vragen inhoudt, wordt Lola het zat dat haar beste vriendin Ella haar steeds van die super onbeleefde vragen stelt. “Echt, het is niet te geloven wat ze aan me vraagt.”

Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden wel. “Ja, dat klopt als een bus, maar er zijn vragen die je gewoon niet stelt. Voor mijn werk interview ik uiteenlopende mensen en ik ben echt niet op mijn mondje gevallen, maar ik voel altijd de situatie aan. Tast af of ik bepaalde dingen kan vragen en soms besluit ik om het niet te doen omdat het te ongemakkelijk is.”

Ze kan lomp uit de hoek komen

Haar vriendin Ella heeft nergens last van en zegt alles hardop. “Ik ken Ella al super lang. We raakten bevriend op de basisschool en zijn samen groot geworden. Niet al mijn andere vriendinnen zijn dol op haar, haar directheid en lompheid stoot best veel mensen af. Omdat ik haar al zo lang ken, maakt het mij minder uit. Ik weet wie het zegt en weet ook dat ze het niet zo rot bedoelt. Omdat ik niet elke keer wat van of over haar gedrag wil zeggen, negeer ik veel.”

Ik ben dol op mooie spullen

Met haar baan als journalist verdient Lola goed en haar salaris besteedt ze graag aan leuke kleding, de kapper en schoonheidsspecialiste. “Ik vind het fijn en belangrijk om er goed uit te zien. Dat moet voor mijn werk maar ook als ik vrij ben zorg ik ervoor dat ik er leuk uitzie. Ook als ik met Ella afspreek kleed ik me mooi aan, zoek een paar oorbellen die bij mijn outfitje passen en ik ga nooit zonder een mooie make-up de deur uit. Ik voel me dan gewoon prettig.”

Wat kost die bak joh?

Lola heeft niet echt het idee dat Ella het haar misgunt of dat ze jaloers is, maar ze vraagt wel steeds wat iets kost. “Toen ik mijn nieuwe autootje aan haar liet zien, was het eerste dat ze vroeg: ‘wat kost die bak, joh? Die moet toch hartstikke duur zijn?’ Ook heeft ze me al een paar keer gevraagd wat ik verdien. Omdat ik voor mezelf werk is geen maandsalaris hetzelfde, dus daar kom ik mooi mee weg, maar ik vind niet dat je dat soort vragen stelt aan je vrienden.” Laatst maakte Ella het helemaal bont door te vragen wat Wim, de vriend van Lola verdient. “Hij moet wel een heel goede baan hebben, want jullie hebben echt heel veel mooie spullen’ viste ze naar Wims inkomen. Ik vind dat niet kunnen.”

Geld moet rollen

Als Lola vol trots en blijdschap over de prachtige reis die ze samen met Wim gaat maken vertelt, is het prijskaartje ervan het eerste waar Ella naar vraagt. “Vaak probeer ik dan van onderwerp te veranderen, maar dat lukt me niet altijd. Ook omdat ze maar door blijft vragen. Ik begin steeds vaker te twijfelen over onze vriendschap. Ik merk dat ik het zat word dat ze altijd maar over geld wil praten en vind het zo jammer dat El zo in elkaar steekt. Het is verder een super fijne vriendin, maar dat gevis naar wat alles kost, maakt me verdrietig. Wat maakt het nou uit wat iets heeft gekost? Mij interesseert het niets en ik vind dat als je geld hebt, moet je dat lekker laten rollen. Ik kijk nooit wat anderen met hun geld doen en ben niet nieuwsgierig naar wat iets heeft gekost.”

Wat moet ik nou?

Lola heeft al een paar keer op het punt gestaan de vriendschap te verbreken. “Maar ik kan het niet. Ik ken El al zo lang. Maar om je de waarheid te zeggen, heb ik er niet zo’n plezier meer in. Elke keer als we afspreken en het tijd is om te gaan, word ik al weer zenuwachtig. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een vriendschap?”

Benieuwd welke sieradentrends je deze zomer gaat zien? Lees mee!

Wat vind jij? Snap je dat Lola moe wordt van steeds de vragen wat iets heeft gekost? Zou jij dat vervelend vinden? Hoe zou jij het aanpakken? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door fauxels via Pexels

Astrid: “Ik ben zo jaloers op de reis van mijn broer en vermijd zijn Facebook en appjes”

jaloers op reisjes broer

Hoewel Astrid normaal gesproken een verwoed Facebooker is, mijdt ze het deze weken zorgvuldig. “Ik kan al die vrolijke vakantiefoto’s die continu voorbij komen, niet meer zien. Vooral die van mijn broer vind ik lastig. Ik merk dat ik jaloers op hem ben omdat hij dit jaar de reis maakt die Bart en ik al zo lang op ons lijstje hebben staan…. Verder lezen

7 reacties

Margreet -

De een praat makkelijk over geld, de ander niet. Ik vind dat Lola een probleem maakt.

Ruud -

wanneer het werkelijk zo’n goeie vriendin is….maak het dan bespreekbaar en zeg dat je dit soort vragen liever niet beantwoordt omdat je je hierbij erg ongemakkelijk voelt, voel je je juist hier nou ongemakkelijk bij…dan zou ik mijn vraagtekens zetten bij deze vriendschap.

Joris -

Frappant dat veel mensen hun salaris zo privé vinden. In mijn sociale kring is het wel bekend in welke bandbreedte mensen zitten. Overigens valt het me op dat vooral de mensen die vermoedelijk daaronder zitten er spastisch over doen.

Judy Boukens -

Precies gewoon zeggen dat je niet met ella gaat bespreken hoeveel geld je verdient, ook gaat het ella niets aan wat het salaris van je partner is.

Bianca -

Ik snap niet zo goed waarom mensen hier soms allergisch zijn voor communicatie. Als ze zelf lomp en recht doorzee is, dan moet je andersom toch ook wel een beetje eerlijk kunnen zijn? “Hij moet wel een heel goede baan hebben, want jullie hebben echt heel veel mooie spullen’ “Vind je daar iets van? Je hebt het best vaak over geld namelijk, het maakt me een beetje ongemakkelijk. Laten we dit onderwerp laten rusten.”

Marthijn -

Ella is gewoon erg onzeker, diep van binnen. Door impertinente vragen te stellen probeert ze op een zogenaamde grappige manier te peilen hoe ver ze bij jou vandaan staat.
Jullie kennen elkaar lang, hebben dezelfde wegen bewandeld en jij bent er ‘beter’ uit gekomen (voor zover je alleen zou kijken naar het geld). Ze vind dit misschien prima, maar probeert dit te vergelijken met zichzelf zodat ze zichzelf daarna beter kan voelen (of slechter als het verschil ontzettend groot blijkt).

Joris -

Je kunt toch gewoon aangeven dat je daar geen antwoord op wilt geven? Dat gekonkel in allerlei bochten en het ongemak waarmee je dealt zijn echt nergens voor nodig. Daarnaast vind ik vragen wat iets kost of wat iemand verdient niet echt ongepast ofzo.

Reageer ook