fb
Damespraatjes Damespraatjes

Astrid: “Ik ben zo jaloers op de reis van mijn broer en vermijd zijn Facebook en appjes”

Hoewel Astrid normaal gesproken een verwoed Facebooker is, mijdt ze het deze weken zorgvuldig. “Ik kan al die vrolijke vakantiefoto’s die continu voorbij komen, niet meer zien. Vooral die van mijn broer vind ik lastig. Ik merk dat ik jaloers op hem ben omdat hij dit jaar de reis maakt die Bart en ik al zo lang op ons lijstje hebben staan.”

Jarenlang runden Astrid en haar man een goedlopend restaurant. “We hebben dat drie jaar geleden noodgedwongen moeten verkopen. De man die onze boekhouding deed, sjoemelde met de cijfers. Wij wisten daar niks van, gingen er vanuit dat alles in orde was en dat klopte. Totdat de Belastingdienst op de stoep stond en een heel groot bedrag vorderde.” Een vreselijke tijd breekt aan en vooral Bart heeft er veel last van. “Vooral de deuk in zijn ego doet hem zeer. Nog steeds vragen mensen waarom we het restaurant hebben verkocht. Om te overleven dus. Ik vond vrij snel een administratieve baan in de zorg en heb het er op zich best naar mijn zin, maar ik mis de horeca. De gasten, de reuring en de gezelligheid.” Ondanks dat probeert Astrid er wat van te maken terwijl Bart steeds somberder wordt.

Ik werk de zomer wel door hoor

“Bart werkt momenteel niet omdat hij dat niet aankan. We kunnen van mijn salaris rondkomen maar dan moeten we geen gekke dingen doen.” Een vakantie zit er dit jaar dus niet in en daarvan balen ze stevig. “We zijn dol op reizen en elk jaar zijn we naar een bijzondere bestemming gegaan. Tijdens de vakantie genieten we van de zon, al het moois dat we zien en elkaar. Toen mijn baas vroeg wanneer ik op vakantie ging, gaf ik aan dat ik liever doorwerkte deze zomer. Hij keek er een beetje van op, maar was ook opgelucht omdat hij nu geen vakantiekracht hoeft in te schakelen.”

Broer Arie spamt de familie-app

Astrid en Bart hadden gehoopt dit jaar een rondreis door Canada en Alaska te kunnen maken; vooral een grote droom van Bart. “Helaas zit die reis er niet in. Ons spaarpotje is nog niet genoeg gevuld voor die trip dus moeten we nog even doorsparen. Ja natuurlijk baal ik daarvan, maar het is niet anders.” Wat Astrid wel erg vindt, is dat haar broer Arie dit jaar het ene reisje na het andere maakt. Een weekendje Parijs, een week Istanboel en als klap op de vuurpijl maakt hij de rondreis die Astrid en Bart hadden willen maken. Broer Arie post  op Facebook dagelijks de meest fantastische foto’s uit Canada en Alaska en bovendien spamt hij de familie-app met duizelingwekkende plaatjes en avonturen. “Mijn ouders en jongere zusje reageren steeds enorm enthousiast op elk bericht van Arie en ik weet nauwelijks wat ik moet zeggen omdat ik groen van jaloezie zie.”

Ik kan het simpelweg niet aanzien

Met de gevoelens van zusje Astrid houdt Arie geen rekening. “Ik geloof dat hij niet eens in de gaten heeft dat het voor Bart en mij nogal pijnlijk is. Heel zijn Facebook en ook die van mijn schoonzusje, staan vol foto’s. Bovendien houdt mijn schoonzusje een blog bij waarop vrienden en familie reuze enthousiast reageren.” Arie en zijn familie zijn dus stralend middelpunt, terwijl Astrid en Bart zich zitten te verbijten op de bank. “Mijn moeder heeft het in de gaten en zij vroeg laatst waarom ik helemaal niet reageer op de berichtjes van Arie. Ik mompelde dat ik het te druk heb om dat allemaal bij te houden, maar de waarheid is natuurlijk dat ik het simpelweg niet kan aanzien. Dat ga ik mijn moeder natuurlijk niet aan haar neus hangen.”

Ik werk me het rambam

En dus probeert Astrid zoveel mogelijk over te werken en uren te maken, zodat ze misschien volgend jaar weer een mooie reis kunnen plannen. “We zijn er zo aan toe om er samen tussenuit te gaan. Om nieuwe avonturen in een ander land te beleven, de geur van zomer op te snuiven en nieuwe culturen te ontdekken. Dit jaar moeten we echt even op onze tanden bijten. Als er moet worden overgewerkt, bied ik mij onmiddellijk aan. Elk uur is er weer eentje.”

Krijgen we allemaal een souvenirtje

Het meest ziet Astrid op tegen het moment dat Arie en haar schoonzusje weer thuiskomen. Bomvol verhalen. “We krijgen dan ook allemaal een souvenirtje van hem en daarop reageert mijn moeder altijd super overdreven. Ik heb zo geen zin in die poppenkast. Het liefst zou ik niet gaan, maar dat kan ik niet maken. Bart heeft er al slapeloze nachten van en zit niet op de sterke vakantieverhalen van Arie te wachten. Maar ja, het is niet anders. Ik ga niet zeggen dat Bart en ik die reis hadden willen maken en dat we het lastig vinden om te zien dat Arie steeds maar op reis is terwijl wij geen cent te makken hebben.”

Snap je dat Astrid het moeilijk heeft met het reisgedrag van haar broer Arie? Of vind je dat ze zich maar moet vermannen en niet zo moeilijk moet doen? Wat raad jij haar aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Samantha Garrote via Pexels

3 reacties

Fienr -

Heel vervelend voor jullie natuurlijk maar je broer kan er niets aan doen wat jullie overkomen is.
Hij heeft hier ook hard voor gewerkt en mag zeker genieten van zijn mooie reis.
En tja bij een mooie reis horen ook foto’s en verhalen.
Je zei al wij sparen ook om een mooie reis te maken, zou je het niet naar vinden als mensen dan zouden reageren als wat jullie nu op dit moment doen?

Joris -

Waarom zijn de 4 reacties van Rudy, Marijke, Sandrien en Soraya weg? Op 4 februari 2023 waren die er nog. Nu zijn ze weg en wordt er gesuggereerd dat het een gloednieuw artikel is. Het valt me op.

Joris -

Wat vreemd, mijn reacties worden niet meer gepubliceerd?

Reageer ook