fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lola: ‘Ik ben verliefd op mijn baas’

Tijdens de sollicitatiegesprekken dacht Lola al ‘oeh, dat is een leuke man’, maar ze nam zich voor om zich heel professioneel op te stellen. “Vooral toen ik de dikke trouwring om zijn vinger zag zitten.” Na twee jaar weet ze niet meer hoe ze met haar gevoelens voor haar baas Pim moet omgaan. “Ik had het eerlijk gezegd nooit gedacht, maar ik ben verliefd op mijn baas!”

Lola was nog maar net klaar met haar studie en vond gelijk de baan waar ze van droomde. “Ik was 24 jaar wilde graag bij een reclamebureau aan de slag. Toen ik een advertentie zag staan waarin een starter werd gezocht, aarzelde ik geen moment.” Lola wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en komt tegenover Pim, de eigenaar van het reclamebureau, te zitten. “Hij gaf me een stevige hand, keek me recht in mijn ogen en stelde zich voor. Ik voelde een siddering door mijn lijf gaan. Toch hield ik mijn roer recht en gaf keurig antwoord op zijn vragen. Inmiddels had ik die glimmende, ietwat protserige trouwring al aan zijn vinger zien blinken en voelde even een teleurstelling. Wat dacht ik nou? Dat zo’n aantrekkelijke man van nu 42 jaar nog los rond zou lopen?”

Dat rokje kan korter

Twee weken na het sollicitatiegesprek richt ze haar werkplek in terwijl Pim op het puntje van haar bureau zit. “Het was overduidelijk dat hij mij ook wel erg leuk vond. In het begin hield ik hem een beetje op afstand, maar daar is geen houden aan. Zeker niet als Pim opmerkingen maakt die net op het randje zijn. “Toen het van de zomer zo heet was, droeg ik regelmatig een rokje. Ik zag Pim dan naar me loeren en in het voorbij lopen fluisterde hij bijvoorbeeld: ‘morgen een iets korter rokje he?’. Werd ik natuurlijk weer knalrood en voelde ik de vlinders in mijn buik.”

Heerlijk een dominante man

Tijdens de lunchpauze maken Pim en Lola regelmatig een wandelingetje en drinken een bak koffie in hun favoriete koffietentje. “Zodra we de werkvloer verlaten, vertelt Pim vaak over zijn vrouw. Dat hun huwelijk niet zo veel meer voorstelt en dat ze als broer en zus leven. Ik kan me daar nauwelijks iets bij voorstellen want Pim is echt een fantastische man. Hij is groot, sterk, heeft een prachtige stem en gaat goed gekleed. Sommige collega’s zijn een beetje bang voor hem, maar ik heb daar totaal geen last van. Op de een of andere manier val ik op dominante mannen. Kerels die weten wat ze willen en die pakken wat ze nodig hebben. Ik was vroeger al verliefd op een leraar die anderen streng vonden.” Niet alleen de strenge leraar, ook de trainer van haar voetbalteam zorgde ervoor dat ze die vlinders in haar buik voelde.

Dit gaat uit de hand lopen

Omdat ze niet zo goed weet wat ze met de situatie aan moet, praat ze er met haar beste vriendin Daniëlle over. “Daan vindt dat ik moet oppassen dat ik mijn leuke baan niet op het spel zet of dat ik misschien beter maar gewoon een andere job moet zoeken. Zij denkt dat het uit de hand gaat lopen, zeker omdat Pim voor werk twee dagen naar België moet en gevraagd heeft of ik met hem mee wil gaan. Natuurlijk heb ik ja gezegd, maar Daan vindt dat niet echt slim. Eigenlijk hoop ik dat Pim een move gaat maken, want ik durf dat niet. Stel je voor dat ik toenadering zoek en het blijkt niet wederzijds te zijn, dan kan ik mijn biezen pakken. Dat zou ik zo jammer vinden, temeer ik echt een leuke baan heb die ik niet kwijt wil.”

Wil ik hem wel?

Lola verwacht niet al te veel van het weekend, niet meer dan dat het echt werkgericht is. “Ik denk dat Pim ook niet zo snel de eerste stap zal zetten want dat zou natuurlijk als grensoverschrijdend gedrag gezien kunnen worden. Zeker met al die #metoo-dingen. Bovendien moet ik me afvragen of ik überhaupt iets wil beginnen met een getrouwde man. Wie zegt me dat het waar is dat zijn huwelijk niet zo geweldig is?”

Ik fantaseer over hem

Misschien is het toch beter om het advies van haar vriendin op te volgen en elders te gaan solliciteren. “De gedachte alleen al dat ik weg moet en Pim niet meer zie, maakt me misselijk. Ondanks dat ik 26 en hij 42 is, voel ik een enorme klik. ’s Avonds in bed fantaseer ik hoe het zou zijn als hij naast me zou liggen en me stevig zou beetpakken. Ik denk echt dat we voor elkaar bestemd zijn, maar allebei niet zo goed weten hoe het aan te pakken. Ik merk dat ik mijn gevoelens en emoties niet meer onder controle heb en ik eigenlijk op een doorbraak zit te wachten. Maar wie forceert die? Hij of ik?”

Verliefd op mijn baas

Ben jij wel een hopeloos of heimelijk verliefd geweest op je baas? Hoe ging je daarmee om? Is het wat geworden tussen jullie? Vind je dat Lola gewoon de eerste stap moet zetten, of moet ze netjes op haar beurt wachten? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door George Milton via Pexels

Monique verwachtte jongen, maar kreeg een meisje: “Fout van verloskundige”

Fout van verloskundige

Tijdens de twintig-wekenecho kreeg ze te horen dat ze een jongetje zou krijgen, maar toen ze het kindje eenmaal in haar armen had, bleek het een meisje te zijn. “Een fout van de verloskundige….. Verder lezen

Reageer ook