fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lisa: ‘Mijn vriend wil de toegangscode van mijn telefoon’

toegangscode delen

Paul is niet het eerste vriendje van Lisa, maar ze weet het zeker: hij is de ware. “We zijn al een jaar samen, hebben allebei eerdere relaties gehad, en we zijn nog steeds stapel dol op elkaar.” Het enige minpuntje is dat Paul steeds vraagt om de toegangscode van Lisa’s telefoon. En die wil ze hem liever niet geven….

Spannend liefdesleven

Lisa is dolgelukkig met Paul. “Echt, ik wist niet dat dit soort mannen bestaan anders had ik er veel eerder naar gezocht. Wij passen goed bij elkaar, vinden het leuk om veel samen te doen maar gaan ook los van elkaar met vrienden op pad. Soms denk ik wel dat Paul het liefst alles met mij zou willen doen, maar dat is toch niet gezond?” Over hun vorige relaties hebben ze veel verteld, hoewel Lisa al snel in de gaten had dat haar liefdesleven met haar vorige vriendjes heftiger was dan de relaties die Paul met zijn vorige vriendinnetjes had.

Ik wil niet dat hij jaloers wordt

“Ik heb best veel geëxperimenteerd en alles uitgeprobeerd. De feestjes die ik bezocht waren geweldig, niks was er te dol en ik heb met best met veel mannen het bed gedeeld. Daarover wil ik niet te veel vertellen tegen Paul omdat de kans bestaat dat hij dan een beetje jaloers wordt. Dat is nergens voor nodig dus ik verzwijg sommige dingen en dat lijkt me prima.” Van de jaren voordat Lisa Paul leerde kennen, heeft ze intens genoten. “In die tijd maakte ik veel foto’s en werd ook veel door mannen gefotografeerd. Zijn nou niet echt plaatjes die je iedereen kan laten zien natuurlijk. Ik heb overwogen om ze te deleten, maar dat kan ik niet. Soms kijk ik er nog wel eens naar.”

Soms checkt zo’n man mij

Niet alleen kijkt Lisa soms de fotootjes van vroeger, zo af en toe meldt een vlam uit die tijd zich. “Ja, dan checkt zo’n gast of ik nog steeds zo verliefd ben op Paul, want stel dat het over is, dan maakt hij weer een kans. Ja, zo wordt echt gedacht soms. Ik chat dan even wat nieuwtjes heen en weer en soms haal ik herinneringen op met zo’n man. Hartstikke onschuldig maar ik kan me voorstellen dat het voor Paul bedreigend kan zijn.” Vandaar dat Lisa haar telefoon altijd binnen handbereik houdt en goed in de gaten houdt dat er geen berichtjes oppoppen die niet voor de ogen van Paul zijn geschikt.

Straks wordt-ie onzeker

Paul is heel transparant over zijn vorige vriendinnetjes en Lisa gelooft hem ook. “En weet je, al zou hij heel wilde en spannende dingen met ze hebben gedaan, ik vind het prima. Dat was toen en we leven nu, geen probleem. Ik vermoed dat Paul daar anders over denkt en zich misschien onzeker gaat voelen. Vandaar dat ik hem liever niet de toegangscode van mijn telefoon geef.” En daar heeft Paul al wel een aantal keer om gevraagd zodat hij als het nodig is af en toe haar telefoon kan gebruiken.

Die pikante foto’s zijn privé

“Ik wil dat dus niet. Als ik hem de code geef, dan kan hij bij al mijn apps, mailberichten en foto’s en daar zit ik niet echt op te wachten. Op mijn telefoon staan best veel foto’s van eerdere vriendjes en ik heb zelfs sommige pikante foto’s nog bewaard. Ja die kan ik natuurlijk achter slot en grendel zetten, maar dat wil ik liever niet. En wat nou als er een vlam uit het verleden opeens een appje stuurt of erger: belt? Ik wil gewoon liever niet dat Paul daarvan weet.”

Wil hij mij controleren?

Eerlijk gezegd denkt Lisa dat Paul haar gewoon wil controleren, want waarom zou hij op haar telefoon iets moeten doen? “Zijn mobiel is al wel wat ouder en de batterij gaat wat sneller leeg, maar er is niet eerder een panieksituatie geweest. Ik vermoed dat Paul toch een beetje wil graven in mijn verleden en wil weten of er nog mannen zijn die contact met me opnemen. Nou twijfel ik al een tijdje of ik het gesprek hierover met hem moet aangaan. “Moet ik hem alles opbiechten over mijn verleden? Hoe zou hij daarop reageren? Het is een kwestie van vertrouwen. Ik vertrouw hem en ik hoop dat hij mij vertrouwt. Het is een lastig dilemma en ik weet niet zo goed wat ik er mee aan moet.”

Mag jouw partner gewoon je telefoon pakken en erop kijken? Ben je niet zo moeilijk over je toegangscode? Of vind je dat prive? Je partner heeft niets te maken met wat de communicatie die je telefonisch met anderen hebt toch? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door MART PRODUCTION via Pexels

Sandra test de Inventum VWM8010W wasmachine: “Ik ben verbaasd over de prijs”

inventum wasmachine

Onze oude wasmachine heeft het begeven en het was dus tijd voor een nieuwe. Meer dan enthousiast was ik dan ook dat ik de Inventum VWM8010W wasmachine mocht testen. Benieuwd wat ik ervan vond? En wat de prijs is van deze wasmachine: LEES VERDER

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

9 reacties

Lisette -

Je zégt dat hij de ware is, jouw gedrag laat echter iets anders zien. Als hij namelijk écht de ware zou zijn dan zou je probleemloos alle oude foto’s van je telefoon gooien (en áls je ze zou willen bewaren, doe dat lekker op een USB stick ofzo) én tegen de andere mannen zeggen dat je gelukkig bent en géén contact meer wil.

Je behandelt je huidige vriend als een optie en houdt hem aan het lijntje. Ongelooflijk oneerlijk!!

Hilde -

Je toegangscode is van jou en deze niet geven schendt helemaal niet het vertrouwen.
Iedereen heeft recht op een stukje privacy. Er gaat is fout bij hem als hij jouw toegangscode wil hebben.

Edwin -

Hmm dingen verzwijgen of opzettelijk verbergen voor je huidige partner noemen ze microcheating. Chatten met je exen? Steek je tijd en energie in je vriend. Ex is exit.

Mirjam -

Maak duidelijk aan Paul dat, ook ineen heel close relatie, je recht hebt op een stukje van jezelf.

Nicole -

Waarom zou je hem je toegangscode geven, ik denk inderdaad dat Paul je wil controleren. Jij vertrouwd hem en hij moet jou gewoon vertrouwen, dat hij misschien onzeker is dat is zijn probleem. Jullie relatie is prima zeg je zelf, lekker zo door gaan en hij hoeft niet alles van je verleden te weten.

Lideke -

In een relatie gaat het om vertrouwen. Als jij je code niet wil geven, schend je het vertrouwen. Voor jou lijkt het misschien onschuldig,. Als jij zegt dat jouw vorige leven geweest is, lijkt het me niet zo moeilijk om dat af te sluiten om die foto’s weg te doem. Volgens mij geniet jij nog van de aandacht die je krijgt van die mannen en wil jij dat niet kwijt. Wees eerlijk tegen je partner en vertel hem alles. Ook dat wil je niet, want dan kan jij niet meer genieten van de aandacht. Het is dan niet meer spannend. Als je er echt voor wilt gaan zul je met de billen bloot moeten. Succes.

Joris -

Misschien beter je 2 levens gescheiden te houden?

Tinka -

Onbegrijpelijk dat je zelf niet snapt dat je Paul wantrouwig maakt.

Walther Woortman -

Misschien moet je je oude leven eens afsluiten en alles verwijderen van je telefoon wat daarmee te maken heeft, daarna kan je je code toch gewoon afgeven.
Het niet afgeven van je code geeft alleen maar aan dat je niet te vertrouwen bent en dat blijkt dan ook wel te kloppen.

Reageer ook