fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kira moet van zichzelf elke dag 20.000 stappen zetten: “Ik sta om 5:30 op om te wandelen”

16 kilometer lopen, ik doe het slechts af en toe. En wanneer ik op een dag 16 kilometer in de benen heb, ben ik ’s avonds best heel moe en zou ik de volgende ochtend het liefst iets langer blijven liggen. Nou ben ik niet mega sportief, maar zelfs als je wel een actief leven hebt, is 16 kilometer veel. Vooral als je dit élke dag van jezelf moet afleggen. 

Steeds gemotiveerder

Sinds Kira (28) op haar iPhone bijhoudt hoeveel stappen ze elke dag zet, is het langzaam maar zeker een obsessie geworden. “Na mijn zwangerschap mochten er wel wat kilo’s af, dus ik besloot elke dag 10.000 stappen te zetten.” In het begin heeft Kira moeite om elke dag de 10.000 stappen te halen, maar als ze ziet dat het bewegen veel effect heeft op haar gewicht, raakt ze steeds gemotiveerder. “Ik wandelde ’s ochtends naar de crèche en daarna door naar kantoor. Tussen de middag maakte ik een ommetje met collega’s. Terug naar huis pakte ik de bus en ’s avonds na het eten maakte ik vaak nog een ommetje door de buurt. Zo haalde ik vrij makkelijk de 10.000 stappen.”

Terug naar oude gewicht

Als Kira tien kilo kwijt is, gaat het afvallen steeds langzamer. Dit is een normale ontwikkeling, omdat je lichaam gewend raakt aan je nieuwe gezonde levensstijl en omdat je simpelweg minder gewicht hebt om te verliezen. “Hier wilde ik mij niet bij neerleggen. Toen ik merkte dat het wandelen zo goed voor mijn lijn was, besloot ik een doel te stellen: ik wilde terug naar mijn gewicht dat ik had toen ik 18 was. Tijd om meer te gaan wandelen dus.”

Om 5:30 uur op

Om haar doel te halen, moet Kira nog ruim zeven kilo kwijt. “Dit ging niet lukken met gezond eten en 10.000 stappen. Mijn dagelijkse hoeveelheid stappen heb ik daarom verdubbeld. Ik zet elke dag 20.000 stappen, dit is ongeveer 16 kilometer.” Omdat Kira een baan, een vriend en zoon heeft, moet ze erg vroeg opstaan om aan haar dagelijkse stappen te komen. “De wekker gaat om 5:30 uur. Ik kleed me aan, pak een banaan en een flesje water en ga acht kilometer (ongeveer 10.000 stappen) stevig wandelen. De banaan en het water neem ik onderweg tijdens het wandelen. Zo hoef ik thuis niet te ontbijten en kan ik direct douchen en aan mijn dag beginnen.”

Kritiek van geliefden

De rest van de 10.000 stappen verdeelt Kira over de dag. “Het gaat eigenlijk heel makkelijk allemaal. In het begin was het wennen om elke dag zo vroeg op te staan, maar nu weet ik niet beter en vind ik het heerlijk.” Hoewel Kira overduidelijk tevreden is met haar doel om elke dag 20.000 stappen te zetten, is haar omgeving dit niet. “Mijn vriend vindt het maar niks. Hij vindt het ongezellig dat ik ’s avonds altijd al om acht uur in bed lig en in het weekend niet meer uiteten wil. Mijn vriendinnen zeggen allemaal dat mijn lichaam goed is zoals het is en dat het na het krijgen van een kind niet realistisch is om het lichaam van toen je 18 jaar oud was terug te krijgen. Mijn moeder vindt dat ik deze tijd met ons kindje moet doorbrengen en dat ik hulp moet zoeken.”

Mijn leven

Kira legt de meningen van haar vrienden en familie naast zich neer. “Het is mijn lichaam, mijn gezondheid en ik wil er goed uitzien. Ik spreek hen er toch ook niet op aan dat ze allemaal net een tikje te zwaar zijn? Ik zou niet durven. Dat is hun leven, dit is het mijne.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dit kan in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Riduan062 -

Je doet het juist goed!,afvallen is belanrijker dan je kind want alleen met een relax gewicht kun je er voor zorgen.Plus je wilt er toch graag aantrekkelijk uitzien ipv het voertuig maar te laten vervagen.En je bent moe en gaat op tijd na bed,ik herken dit.Alleen was het voor mij de hele dag de taak om af te vallen en elke dag was zo rot en depri dat ik om 8 uur na bed ga en er om half 8 uitkom doordeweeks in een kliniek.Thuis slaap ik zoon 18 uur per dag om aan de dag te ontkomen,maar ben ook door bedlegerig te zijn 15 kg aangekomen en zwaar ziek door heroineverslaving.Ik wacht eigelijk tot ik kan slapen elke dag.Dit is voor geen enkele omgeving leuk.maar goed ik zie het leven niet meer als leuk maar als leed.ben 30 jaar en serieus opgebrand na drank speed xtc paddos ghb coke kratom happy caps uitijndelijk na 14 jaar verslaving nu 4 jaar heroine.En dit is het eindstation ik leef constant in soort waas/psygose terwijl ik dit toch typ kan ik nog beseffen wat raar dat ik er nog ben verder niet.Maar goed mensen denken dat het leven leuk is.

Jeanette -

Je kunt ook wandelen met je kind (in de kinderwagen)

Reageer ook