fb
Damespraatjes Damespraatjes

Uniek vakantie-idee: Maak een bijzondere reis langs de aller mooiste kastelen!

Waar ik vroeger ver, verder, verst op vakantie wilde, is dat tegenwoordig helemaal anders. (Lange) vluchten zijn slecht voor het milieu, de kinderen maakt het niet uit waar ze zijn en op het gebied van geschiedenis, cultuur en culinair genieten zit je in Europa eigenlijk gewoon helemaal goed.

De mooiste kastelen

Eén van de reizen die hoog op ons lijstje staat, is het maken van een rondreis langs diverse Europese kastelen. Ward, de kinderen en ik overnachten altijd graag in een kasteel. De charmante uitstraling, een omgeving die tot de verbeelding spreekt en de vaak uitmuntende service zorgen ervoor dat wij een kasteel (of chateau) graag als onze accommodatie kiezen. En hoe geweldig is het als je niet één kasteel, maar meerdere accommodaties kunt bezoeken?

Kasteel-expert

Het samenstellen van een reis langs meerdere kastelen en landhuizen kan je natuurlijk zelf doen. Maar het is zeker een aanrader om je te laten helpen door een expert, zoals Anne Mulder van Kasteelovernachtingen.nl. Anne is een heus expert als het over de mooiste kastelen van Frankrijk, Nederland, Spanje, Duitsland, België en Luxemburg gaat. Haar rondreizen organiseert ze voornamelijk in Frankrijk.

Anne Mulder van Kasteelovernachtingen.nl - foto door Ernie Enkelaar

Anne Mulder van Kasteelovernachtingen.nl – foto door Ernie Enkelaar

Bijzondere reizen

“Wij maken dit soort bijzondere kasteelreizen volledig op maat. Omdat ik overal zelf ben geweest, weet ik precies welke accommodaties feilloos aansluiten op de wens van de klant” vertelt Anne. “Het kan gaan om een huwelijksreis: in dat geval kijk ik naar de meest romantische plekken en gastenkamers met een hemelbed. We hebben ook wel kasteeleigenaren die spontaan een bruidstaart bakken voor het bruidspaar! Wanneer het gaat om een culinaire reis, selecteer ik de kastelen waar je bovengemiddeld goed kunt dineren. In het geval van een culturele reis, selecteer ik de regio’s die hier het beste op aansluiten.”

Specifieke wensen

Ook met hele specifieke wensen kan je bij Anne terecht. “Denk bijvoorbeeld aan een charmante road trip waarbij je over binnenweggetjes van kasteel naar kasteel rijdt. Of een reis waarbij je met een bevriend koppel in twee cabrio’s van chateau naar chateau tourt. Dit is zo’n succes dat er klanten zijn voor wie ik dit al vier jaar op rij organiseer!”

Foto: Anne Mulder

Foto: Anne Mulder

Ontspanning

Het meeste haal je uit de reis wanneer je ergens twee of drie nachten blijft. “Dan leer je zo’n kasteel wat beter kennen, er is wat meer ontspanning en minder haast” legt Anne uit. En dat snappen we helemaal! Je komt natuurlijk om wat te zien, maar ook zeker om lekker tot rust te komen en vooral heel erg te genieten.

Absoluut doen

Wij gaan dit zeker doen! Zowel een hele leuke vakantie voor de kinderen, als voor ons. Ook een romantische culinaire trip met alleen Ward komt hoog op de lijst. Ben jij ook zo enthousiast geworden?

Meer informatie over slapen in de mooiste kastelen en meer bijzondere kasteelreizen, vind je bij www.kasteelovernachtingen.nl/rondreis

foto: Kasteelovernachtingen.nl

Foto: Kasteelovernachtingen.nl

foto boven artikel: Anne Mulder

Reageer ook