fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe maak je je sneakers en sportschoenen schoon?

Super leuk staat het! Witte schoenen onder een spijkerbroek of  jurkje. Maar hoe lang duurt die pret en blijven je schoenen mooi wit? Echt in de wasmachine durf je ze niet te gooien. Wat nu? Wij hebben een paar goede tips!

Schoonmaken Sneakers

1. Haal je veters uit je schoenen en was die in de wasmachine mee. Maak je schoenen alvast schoon met een borsteltje.

2. Maak proppen van WC-papier en vul je schoenen hiermee op. Wees niet te zuinig.

3. Maak een sopje met afwasmiddel of groene zeep.

4. Dompel je schoenen onder in het sopje, maar probeer de zolen droog te houden. De zolen en voetbed bevatten vaak materiaal die voor de demping in je schoenen zorgen en door ze nat te laten worden kan dat worden aangetast. Gebruik een afwasborstel of een oude tandenborstel om je schoenen te boenen. Spoel ze nog een keer af (weer zonder de zolen nat te maken).

5. De randen van je zolen kun je het beste schoonmaken met een middeltje als Cif. In sommige Cif varianten zit chloor. Bij witte zolen is dat natuurlijk geen probleem, maar let daar wel op bij gekleurde zolen.

6. Laat je sneakers drogen. Het kan een paar dagen duren voordat ze echt helemaal droog zijn. Let op dat je ze niet in de volle zon laat drogen.

Schoonmaken van je Converse All Stars

1. All Stars kunnen in de wasmachine! Ik zou het niet iedere dag doen, want ze slijten dan wel veel sneller. Maar zeker als ze te lelijk worden om nog aan te trekken zou ik ze in de machine stoppen.

2. Haal eerst zoveel mogelijk vuil er af. Stop ze in een kussensloop en was ze op een koud wasprogramma in de machine. Zijn ze heel vuil was ze dan op een iets heter programma.

3. Stop na het wassen proppen van WC papier in je schoenen en laat ze drogen.

We zijn heel benieuwd of jullie deze tips gaan uitproberen. Laat ons zeker weten wat het resultaat was. Ook zouden wij het leuk vinden als je je eigen ervaringen met ons deelt. Laat het ons weten in de comments!

Lees ook:

Reageer ook