fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hanna: ‘Mijn second love chanteerde me en dreigde foto’s naar mijn man te sturen’

second love chantage

“Ja god, waarom schreef ik me in op die site? Zocht ik naar een man die me echt zag, me begeerde, me verwende? Dat deed ik omdat Ron me niet meer zag staan. Na twintig jaar huwelijk sloeg de sleur bij ons genadeloos toe. Zeker tussen de lakens en ik wilde van twee walletjes eten. Dat deed ik ruim een half jaar en daarna ging het zo gruwelijk mis: ik werd bijna een jaar lang gechanteerd door mijn second love. Hij dreigde pikante foto’s naar Ron te sturen als ik hem niet betaalde. Ik leefde in een hel.”

Hanna rookt de een na de andere sigaret. Haar nagels zijn tot bloedens toe afgebeten. “Ik ben nerveuzer dan ik ooit ben geweest,” verontschuldigt ze zich. Ze kan zich zelf voor haar kop slaan. “Hoe kon ik zo dom zijn? Waarom zag ik niet dat Rico niet oprecht was?” Het begon toen ze een knallende ruzie met Ron had. “Ik weet niet eens meer wat de aanleiding was, maar ik was het zo zat. Ik hunkerde naar aandacht. Maar bij hem weggaan kon ik niet omdat ik niets had. Ruim twintig jaar geleden trok ik bij hem in. Het was zijn huis en ik droeg een klein bedrag bij aan het huishouden. We waren er allebei oke mee. Ron heeft een goede baan en verdient veel, dus ik hoefde me niet druk te maken. Kon kopen wat ik wilde.”

Ik maakte mannen gek

Ron was nooit een beest in bed geweest, maar de laatste jaren vreeën Hanna en hij nauwelijks meer. Terwijl zij er zo’n behoefte aan had. “En toen zag ik een reclame voorbij komen voor een site waar je een second love kon vinden. Ik aarzelde geen moment en schreef me in.” Er ging een wereld voor Hanna open: ze kreeg complimentjes op de -toen nog- keurige foto’s die ze bij haar profiel plaatste. “Ik bloeide helemaal op. Was de godganse dag aan het chatten met onbekende mannen die me een goed gevoel gaven. Ik had zo nu en dan dates, maar ging aanvankelijk niet gelijk met zo’n man naar bed. Dat veranderde later wel, toen ik in de gaten had dat ik mannen gek kon maken met mijn lijf. Ik raakte verslaafd aan de aandacht en werd er zo opgewonden van.”

Ik werd verliefd

Ron had niets in de gaten en Hanna ging haar goddelijke gang. Ondanks dat het tegen de regels in was, werd ze verliefd op Ricardo. “Rico palmde me in. Blies me omver. Met hem had ik seks zoals ik nog nooit had gehad. Hij nam me mee naar dure hotelkamers, dronk champagne uit mijn navel en zette me op een voetstuk. We maakten pikante foto’s van elkaar en beloofden dat we die nooit zouden delen. Rico zei dat hij een goed huwelijk had, maar dat hij en zijn vrouw als broer en zus leefden en hij de spanning, seks en ontlading nodig had. Dat hij daarvan een leuker mens werd. Omdat ik er net zo instond ging het aanvankelijk goed. Tot het moment dat ik na een maand of drie verliefd op hem werd en hem dat vertelde.”

Hij chanteerde me

Rico draaide als een blad aan een boom om. “Achteraf zie ik dat hij me toen had waar hij me hebben wilde: in een afhankelijke positie. Vanaf dat moment is hij mij gaan chanteren. Dreigde foto’s die we in bed hadden gemaakt naar Ron te mailen. Hij zou het niet doen, als ik hem zou betalen. Je snapt dat hij steeds meer ging vragen.” Hoeveel geld Hanna uiteindelijk aan hem heeft gegeven, weet ze niet. “Eerst haalde ik het van mijn eigen rekening. Maar toen zelfs mijn spaargeld op was, heb ik ook een paar honderd euro van onze gezamenlijke rekening opgenomen.” Als Ron ’s avonds aan Hanna vraagt waarom ze dat geld heeft opgenomen, krijgt Hanna het Spaans benauwd. Huilend biecht ze op wat er aan de hand is. Biedt haar excuses aan. Vraagt om vergeving. Maar Ron is onverbiddelijk en geeft haar een dag de tijd om te vertrekken.

Ik zit in een afgebrand dorp

“Ik woon nu bij mijn ouders en dat is afschuwelijk maar het kan niet anders. Ron heeft de scheiding in gang gezet, ik heb geen rooie cent meer, door een burn-out kan ik niet werken en bovendien heeft mijn werkgever mijn contract niet verlengd. Van Rico heb ik nooit meer iets gehoord, maar ik durf hem ook niet aan te geven omdat ik me kapot schaam. Hij lacht zich vast ergens kapot met mijn centen. Ik zit in een afgebrand dorp en weet niet wat ik moet doen. Ik heb zoveel spijt…. Maar dat is nu te laat.”

 Heb jij ervaring met dit soort sites of chantage? Wat vind jij? Had Ron Hanna een kans kunnen geven? Of vind je dat hij juist heeft gehandeld? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Alex -

Ach meid toch, je eigen schuld! Jij wilde toch de spanning! Niet eerst praten met je man, niet in therapie gaan, nee, gewoon lekker mannen gek maken met je lijf! Geen enkel moraal! Wat een meisje ben jij, geen vrouw, want een echte vrouw doet dat niet. Nu moet je op je blaren zitten. Ik hoop dat je geen partner alimentatie van hem vraagt, want jij bent degene die je huwelijk opblies! En dan smeken om vergeving? Je hebt alleen spijt dat je gepakt bent. Als je niet belazerd was, was je er misschien wel jaren mee doorgegaan.

Inkie -

Als de sodemieter aangifte doen! En het hele verhaal bij zijn vrouw dumpen. ‘Leven als broer en zus’? Ik geloof er geen reet van. Aanpakken die hufter!

Kim de Jongh -

Wat een heftig verhaal. Zelf ben ik ook eens belazerd dus ik snap je ex heel goed. Dit zal jou nooit meer gebeuren! Je zult er vast sterk uitkomen want nu zul je je gaan ontwikkelen en je eigen brood gaan verdienen. Misschien dat je over een aantal jaar weer uit de ellende zult komen. Ik wens je sterkte maar ook de kracht om eerlijk te worden

Reageer ook