fb
Damespraatjes Damespraatjes

Marlies kocht voor € 750 aan Oudejaarsloten: “Ik hoop op een dag miljonair te zijn!”

Leven van een uitkering is niet niks. Je moet elk dubbeltje twee keer omdraaien, kan niet zomaar spontaan uit eten en een lekkere vliegvakantie? Die zit er voor de meeste mensen met een uitkering helaas niet in. Best frusterend, als je om je heen ziet dat andere mensen deze dingen wel kunnen doen. Zo ook voor Marlies, die in de bijstand zit maar wel droomt van een leven als miljonair. Ze kocht tijdens de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij 25 hele loten.

Hele jaar gespaard

“De kans dat je twee keer in je leven wordt geraakt door de bliksem, is nog groter dan dat je de jackpot wint, zei mijn vader altijd. En hij heeft gelijk, de kans dat je de loterij wint is klein. Maar, hij is er!” vertelt Marlies. Ze kocht maar liefst 25 Oudejaarsloten. “Dat was een dure grap, ik mocht € 750 aftikken. Hier heb ik het hele jaar voor gespaard! Ik leefde zuinig en zette iedere euro opzij, zo is het mij gelukt dit bedrag bij elkaar te sparen.”

Mijn enige kans

De vriendinnen van Marlies verklaren haar voor gek. “Ze zeggen dat ik het geld beter aan een vakantie of een weekend shoppen uit kan geven. Ik snap dat ze zo denken, dat deed ik vroeger ook. Tegenwoordig zie ik het geld voor de loten niet als kosten, maar als investering. De kans dat je wat wint is klein, maar het is naar mijn idee mijn beste kans om ooit miljonair te worden. Ik heb geen baan met een dik salaris of rijke ouders en een grote erfenis… Als ik ooit miljonair wil worden, dan zal ik de loterij moeten winnen. Daar wil ik best een paar vakanties of shopweekendjes voor opgeven.”

Geen miljonair

Op Oudejaarsavond zat Marlies met een groep buren voor de TV. “Heel spannend, want ik wilde natuurlijk weten of ik het nieuwe jaar als miljonair zou starten. Maar helaas pindakaas, alle grote prijzen zag ik aan mijn neus voorbij schieten. Alles bij elkaar won ik iets meer dan € 400. Helemaal niet gek, maar ik baal dat ik niet in ieder geval mijn inleg terugverdiend heb. En natuurlijk ook dat ik geen miljonair ben!”

Drank
Drank

Blijft meespelen

Ook dit jaar is Marlies weer van plan om mee te spelen. “Die € 400 heb ik al opzij gezet voor volgend jaar. Als ik genoeg kan sparen, dan wil ik zeker meer loten kopen. Hiermee vergroot ik natuurlijk de kans. Voordat mensen mij na gaan doen, wil ik wel benadrukken dat ik alleen ben. Ik heb geen man en geen kinderen. Als ik kinderen zou hebben, zou ik dit nooit doen. Iedere cent die over zou zijn, zou dan naar hun gaan. Zo lang ik alleen ben en het geld opzij kan zetten, speel ik mee!”

Meepraten over dit verhaal? Dat kan in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Sandra -

Zo zonde van je geld, leg dat geld weg voor een goede studie dat je van uit je eigen huis, kan deel nemen met kleine of grote inkomsten .. er zijn genoeg dingen wat leuk is en wat voor iedereen mogelijk kan zijn .. voor dat geld had je miss al een super opleiding afgerond met een leuk inkomsten .. en dan had je wss het dubbele van wat je gespaard heb in de maand aan verdiensten .. ik snap dat sommige baantjes saai zijn maar er zijn ook leuke baantje waar bij je even wat geld aan de kant leg even je uurtjes insteken kwa studie .. en dan heb je wss een droombaan … 🙂 .. en wie weet word je dan altijd nog wel een x miljonair , ik droom daar ook van hoor maar ik zou echt niet zoveel staatsloten kopen .. kans dat je alles verlies is veel groter .. met zoveel loten maar 400 euro vind ik vrij spijtig ik had in 2015/2016 2 loten waar mee ik 600 euro gewonnen heb puur mazzel denk ik .. heb dat toen op zei gelegd omdat ik aan sparen was voor een hond die ik graag wou omdat mijn vorige overleden was .. maar echt meer dan 20 is echt veelste veel verlies … of je nu alleen bent of een gezin hebt het is gewoon zonde.

Joris -

Een investering met een negatief rendement. Behoorlijk dom. Investeer dat geld beter in een studie en ga aan het werk.

Heidie -

Wat zonde van het geld. De kans is zoooo klein om te winnen. Je kunt net zo goed 1 lot kopen. Want of de kans nu bv. 0.004 op een grote prijs, of bv. 0.008, dat maakt echt bijna niets uit denk ik zo.
Van dat andere geld (knap dat je dat kunt sparen met bijstand), aan leuke dingen besteden waar je langere tijd plezier van hebt. Of als je nu in de bijstand zit maar wel in staat ben om te werken of om fulltime te gaan werken, besteed het aan een cursus/opleiding zodat je een baan kunt krijgen en in je eigen onderhoud kunt voorzien.

Reageer ook