Marlies kocht voor € 750 aan Oudejaarsloten: “Ik hoop op een dag miljonair te zijn!”

Leven van een uitkering is niet niks. Je moet elk dubbeltje twee keer omdraaien, kan niet zomaar spontaan uit eten en een lekkere vliegvakantie? Die zit er voor de meeste mensen met een uitkering helaas niet in. Best frusterend, als je om je heen ziet dat andere mensen deze dingen wel kunnen doen. Zo ook voor Marlies, die in de bijstand zit maar wel droomt van een leven als miljonair. Ze kocht tijdens de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij 25 hele loten.

Hele jaar gespaard

“De kans dat je twee keer in je leven wordt geraakt door de bliksem, is nog groter dan dat je de jackpot wint, zei mijn vader altijd. En hij heeft gelijk, de kans dat je de loterij wint is klein. Maar, hij is er!” vertelt Marlies. Ze kocht maar liefst 25 Oudejaarsloten. “Dat was een dure grap, ik mocht € 750 aftikken. Hier heb ik het hele jaar voor gespaard! Ik leefde zuinig en zette iedere euro opzij, zo is het mij gelukt dit bedrag bij elkaar te sparen.”

Mijn enge kans

De vriendinnen van Marlies verklaren haar voor gek. “Ze zeggen dat ik het geld beter aan een vakantie of een weekend shoppen uit kan geven. Ik snap dat ze zo denken, dat deed ik vroeger ook. Tegenwoordig zie ik het geld voor de loten niet als kosten, maar als investering. De kans dat je wat wint is klein, maar het is naar mijn idee mijn beste kans om ooit miljonair te worden. Ik heb geen baan met een dik salaris of rijke ouders en een grote erfenis… Als ik ooit miljonair wil worden, dan zal ik de loterij moeten winnen. Daar wil ik best een paar vakanties of shopweekendjes voor opgeven.”

Geen miljonair

Op Oudejaarsavond zat Marlies met een groep buren voor de TV. “Heel spannend, want ik wilde natuurlijk weten of ik 2019 als miljonair zou starten. Maar helaas pindakaas, alle grote prijzen zag ik aan mijn neus voorbij schieten. Alles bij elkaar won ik iets meer dan € 400. Helemaal niet gek, maar ik baal dat ik niet in ieder geval mijn inleg terugverdiend heb. En natuurlijk ook dat ik geen miljonair ben!”

Blijft meespelen

Ook volgend jaar is Marlies weer van plan om mee te spelen. “Die € 400 heb ik al opzij gezet voor volgend jaar. Als ik genoeg kan sparen, dan wil ik zeker meer loten kopen. Hiermee vergroot ik natuurlijk de kans. Voordat mensen mij na gaan doen, wil ik wel benadrukken dat ik alleen ben. Ik heb geen man en geen kinderen. Als ik kinderen zou hebben, zou ik dit nooit doen. Iedere cent die over zou zijn, zou dan naar hun gaan. Zo lang ik alleen ben en het geld opzij kan zetten, speel ik mee!”

Meepraten over dit verhaal? Dat kan in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :) 


Reageer ook