fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nila wil geen rondleidingen geven door nieuwe huis: “Slaapkamer is heel privé”

Het was een bouwval toen Nila en Chris hun droomhuis kochten. Het maakte hen niet uit en ze verbouwden als een malle. Nu, vier jaar later, is het prachtig geworden en staan vrienden en familie te popelen om het te bekijken. Prima vindt Nila. “Maar de bovenverdieping sla ik over want de slaapkamer is heel privé.”

Een heus opknappertje

Toen ze een afspraak hadden gemaakt met de makelaar om het huis te bezichtigen, waren ze al talloze keren gaan kijken. “Chris en ik vielen als een blok voor deze woning. Het staat in een heel groen straatje, heeft een prachtige tuin en een heerlijke garage. We wisten dat het een opknappertje was maar dat maakte ons niet uit, we hadden onze zinnen erop gezet.” Haar ouders waarschuwden nog dat verbouwen een regelrechte hel kon zijn. “Dat was het ook. Zoveel zat tegen, maar Chris en ik bleven geloven in dit huis. En ik ben heel blij dat we dat hebben gedaan.”

Ben even douchen bij de buren

Maar liefst vier jaar lang duurde het om het huis op te knappen. “We hebben ruimte voor ruimte aangepakt en soms moesten we weer even sparen om verder te gaan. Gelukkig kregen we ook regelmatig hulp van vrienden en familie. En ach, op een goed moment wen je er aan om tijdelijk elders te douchen omdat de badkamer onder handen wordt genomen en dat je op de slaapkamer moet koken omdat de keuken wordt vervangen.” Ze gaven een groot feest voor vrienden, familie én de buren. “Met name de buren hebben het zwaar te verduren gehad, daarvan waren we ons echt wel bewust. We hebben telkens aangekondigd als we echt herrie moesten maken en zo bleef de band in tact.”

Wéér een rondleiding

Nog steeds zijn mensen nieuwsgierig naar het resultaat, temeer omdat Nila en Chris zo lang hebben verbouwd. Dat is natuurlijk fijn en egostrelend, maar Nila wordt er eigenlijk een beetje moe van. “Ik heb niet altijd zin om weer het hele huis door te sjouwen en uit te leggen wat we allemaal hebben veranderd en verbeterd. De benedenverdieping vind ik niet zo heel erg, maar ik krijg steeds meer weerstand om de bovenverdieping te showen.” De bad- en slaapkamer vindt Nila heel privé. “Daar staan allerlei spulletjes die veel over Chris en mij zeggen. Je kunt aan de producten die iemand gebruikt toch veel aflezen. Bovendien vind ik het vervelend om er steeds voor te zorgen dat de badkamer spic en span is. Dat is-ie namelijk niet altijd. We hebben het druk en niet altijd zin om alles elke week schoon te maken.”

Rode spannende slaapkamer

Het vervelendste vindt Nila als mensen hun slaapkamer willen zien. Chris en zij hebben een nog al uitgesproken smaak. “We hebben onze slaapkamer een beetje spannend ingericht met veel rood, zwart en fluweel. Aan de muur hangen fantastische maar licht sensuele schilderijen die Chris en ik echt prachtig vinden. We kochten ze in een antiek winkeltje in Antwerpen. Toen mijn moeder ze zag, rolden haar ogen zo ongeveer uit haar kassen, terwijl dat nou ook wel weer meevalt, vind ik. Maar ik heb geen zin om elke keer die verbaasde blikken van mensen te zien. De slaapkamer is ons domein en wij voelen ons er heel fijn.”

Wat kan ik zeggen?

Nila weet niet zo goed hoe ze kan voorkomen dat mensen ook de bovenverdieping willen zien. “Veel vrienden hebben zo hard meegeholpen en zijn nieuwsgierig. Dat snap ik heel goed, maar ik wil onze slaap- en badkamer niet showen maar daar wordt wel om gevraagd. Hoe kan ik hiermee omgaan zonder mensen te beledigen?”

Hoe zou jij dat doen? Is jouw slaapkamer privé? Laat jij die makkelijk zien aan mensen? Wat kan Nila zeggen of doen zodat ze sommige plekken in haar huis voor zichzelf kan houden? Praat mee in de comments onder het aritkel.

Afbeelding: engin akyurt via Unsplash

3 reacties

Joris -

Anoniem aan een praatjes-website is wat anders dan in je eigen kennissenkring, MARGREET.

Margreet -

Je wilt het niet laten zien maar er wel over vertellen, haha!

Joris -

Een “ik wil je best rondleiden, maar alleen op de begane grond, want boven is privé” volstaat toch?

Reageer ook