Energieverbruik met werken

energieverbruik_met_werken.jpg
Met al je dagelijkse bezigheden verbruik je al flink veel energie. Het grootste gedeelte van je energie verbruik je zelfs met niets doen. Alle bezigheden per dag komen daar dan nog bij en bepalen ook hoeveel energie jij per dag nodig hebt.

Ook met werken verbruik je best veel energie, zeker omdat veel mensen 8 uur per dag werken. Om jullie eens inzicht te geven in het energieverbruik met bepaalde banen hier een overzichtje.

Het gaat om een gemiddeld verbruik per uur voor iemand van 80 kilo. We hebben het per uur berekend en niet per dag van 8 uur omdat je heel veel dingen niet 8 uur achter elkaar doet. Computerwerk bijvoorbeeld wel net zoals werken op een kinderdagverblijf. Maar masseren houd je niet 8 uur achter elkaar vol, meestal doe je dat een half uur en dan weer een half uurtje niet. Houdt daar dus ook rekening mee als je wilt berekenen hoeveel je zelf verbruikt.

Computerwerk/Administratief: 120 kcal
Schoonmaken: 224 kcal
Kinderdagverblijf: 185 kcal
Masseur/Fysiotherapeut: 320 kcal
Les geven: 160 kcal
Staand werk (bijvoorbeeld in een winkel): 200 kcal
Chauffeur/Rij-instructeur: 160 kcal
Verpleging: 200 kcal
Serveerster: 340 kcal
Zwaar werk (bijvoorbeeld in de bouw): 240 kcal
Politieagent/Beveiliging: 280 kcal
Cassière: 120 kcal
Sportinstructeur: 275 kcal
Stewardess: 340 kcal
Hovenier: 400 kcal
Dansleraar/lerares: 360 kcal
Kok: 200 kcal

En? Ga jij na het zien van dit lijstje direct op zoek naar een nieuwe baan?

Het gaat in dit artikel natuurlijk om gemiddelden. Het kan best zijn dat jij een zeer harde werker bent en daardoor meer energie verbruikt dan je collega.

Bron: Valtaf.nl 


Reageer ook