fb
Damespraatjes Damespraatjes

Calorieën verbranden op je werk

Calorieën verbranden op je werk

Met al je dagelijkse bezigheden verbruik je al flink veel energie. Het grootste gedeelte van je energie verbruik je zelfs met niets doen. Alle bezigheden per dag komen daar dan nog bij en bepalen ook hoeveel energie jij per dag nodig hebt. En hoe zit het met calorieën verbranden op je werk? Lees hier met ons mee!

Calorieën verbranden op je werk

Ook met werken verbruik je best veel energie, zeker omdat veel mensen 8 uur per dag werken. Om jullie eens inzicht te geven in het energieverbruik met bepaalde banen hier een overzichtje.

Hoe hebben we dit berekend?

Het gaat om een gemiddeld verbruik per uur voor iemand van 80 kilo. We hebben het per uur berekend en niet per dag van 8 uur omdat je heel veel dingen niet 8 uur achter elkaar doet. Computerwerk bijvoorbeeld wel net zoals werken op een kinderdagverblijf. Maar masseren houd je niet 8 uur achter elkaar vol, meestal doe je dat een half uur en dan weer een half uurtje niet. Houdt daar dus ook rekening mee als je wilt berekenen hoeveel je zelf verbruikt.

Calorieën verbranden per uur

Computerwerk/Administratief: 120 calorieën per uur
Schoonmaken: 224 calorieën per uur
Kinderdagverblijf: 185 calorieën per uur
Masseur/Fysiotherapeut: 320 calorieën per uur
Les geven: 160 calorieën per uur
Staand werk (bijvoorbeeld in een winkel): 200 calorieën per uur
Chauffeur/Rij-instructeur: 160 calorieën per uur
Verpleging: 200 calorieën per uur
Bedieningsmedewerker: 340 calorieën per uur
Zwaar werk (bijvoorbeeld in de bouw): 240 calorieën per uur
Politieagent/Beveiliging: 280 calorieën per uur
Cassière: 120 calorieën per uur
Sportinstructeur: 275 calorieën per uur
Stewardess: 340 calorieën per uur
Hovenier: 400 calorieën per uur
Dansleraar/lerares: 360 calorieën per uur
Kok: 200 calorieën per uur

Verbranding verhogen

Vooral bij een zittend beroep kan het slim en lekker zijn om regelmatig even in beweging te komen. Zet elk uur koffie voor je collega’, bied aan de boodschappen te gaan doen, loop tijdens de pauze een blokje om en/of koop een sta-bureau. En wist je dat er tegenwoordig zelfs wandel- en fietsbureau’s bestaan? Hiermee kun je jouw verbranding een extra boost geven!

Ga jij op zoek naar een andere baan?

Calorieën verbranden op je werk: had jij er ooit over nagedacht? En ga jij na het zien van dit lijstje direct op zoek naar een nieuwe baan? Het gaat in dit artikel natuurlijk om gemiddelden. Het kan best zijn dat jij een zeer harde werker bent en daardoor meer energie verbruikt dan je collega.

Praat met ons mee

We zijn heel benieuwd naar welk werk jij doet. Krijg jij daar voldoende beweging? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Bron: Valtaf.nl 

Afbeelding: Christin Hume via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook