fb
Damespraatjes Damespraatjes

Erica: ‘Ik zag mijn schoonmoeder gearmd met een man die niet mijn schoonvader was’

Lieve Vera, Laatst liep ik in de stad. Ik was lekker aan het winkelen en toen ik in een kledingzaak liep, zag ik mijn schoonmoeder lopen. De man naast haar herkende ik niet, dus ik dacht dat ik me vergiste en dat een andere dame was. Maar toen ze zich omdraaide, was ze het wel. Alleen werd ze niet gezelschap gehouden door mijn schoonvader. De onbekende man pakte haar hand en zij legde haar hoofd op zijn schouder. Daarna liepen ze innig gearmd de winkel uit.

Mijn vriend weet het niet

Ik was met stomheid geslagen. Ze weet niet dat ik haar met die man heb gezien, ik heb haar niet geroepen ofzo. Ik heb geen idee wat ik er mee aan moet. Ik heb het mijn vriend nog niet verteld omdat ik bang ben dat hij ervan overstuur raakt. Ik loop nu al twee weken rond met dit geheim. Wat moet ik doen?

Groetjes, Erica.

Lieve Erica,

Ik snap heel goed dat je verward bent. Je verwacht niet dat je schoonmoeder ineens met een andere man in een kledingwinkel loopt. Je zegt dat je het manlijke gezelschap waarmee ze was, niet kent. Het kan dus ook een vriend van vroeger zijn die bij haar op bezoek is en het leuk vindt om met haar te winkelen. Of misschien is je schoonmoeder een vrijwillige buddy die met eenzame mensen regelmatig iets leuks doet.

Ga het gesprek aan

Ik denk dat het verstandig is om er met je haar over te praten. Zonder dat je haar veroordeelt of aanvalt. Zeg dat je haar hebt gezien met een andere man dan je schoonvader. Houd het gesprek luchtig en wacht haar reactie erop rustig af. Ik begrijp dat je het lastig vindt dat je dit hebt gezien en er met niemand over durft te praten. Maar vergeet niet: de mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest. Misschien zoek jij er meer achter dan er in feite aan de hand is. Kortom: ik adviseer je om het gesprek met je schoonmoeder aan te gaan.

Veel succes en liefs, Vera

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook