fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie manieren om je gekrompen trui te ontkrimpen

Wekenlang had mijn moeder zitten breien aan een trui voor mij. En het resultaat mocht er zijn. Kleur: hemelsblauw. Pasvorm: perfect! En de complimentjes waren niet van de lucht. Tot mijn vriend een keer de was deed. En de trui op 40 graden meewaste met de spijkerbroeken en de blauwe handdoeken. Resultaat: een minitruitje. Mijn moeder heb ik het uiteindelijk verteld, maar met tranen in mijn ogen. Helaas kende ik onderstaande tips nog niet om een gekrompen trui weer goed te krijgen.

Drie tips om je gekrompen trui te ontkrimpen

1. Haarconditioner, babyshampoo of haarmasker. Spuit lekker wat van één van deze producten in een bak en doe daar lauw water bij (eventueel ook wat azijn). Laat het een half uurtje staan. Spoel de trui nog niet uit, maar probeer ‘m voorzichtig in model te trekken. Heb je de gewenste afmeting behaald, wring ‘m dan niet uit, maar leg hem bijvoorbeeld op een handdoek te drogen.

2.  Strijk de wol met een stoomstrijkijzer. Gebruik een natte theedoek om over je trui heen te leggen. Laat je stoomstrijkijzer kort door de natte theedoek heen je trui stomen. Rek je trui daarna voorzichtig uit.

3. Wasverzachter. Het is lang niet altijd goed voor je kledingstukken om wasverzachter te gebruiken. Maar als je je trui wilt redden dan kun je bijna niet anders. Doe 250 ml wasverzachter in een emmer met een liter water. Leg je trui er in en laat het 24 uur staan. Laat je trui daarna in de zon opdrogen, zonder hem uit te wringen.

Misschien is het een open deur, maar houd bij het wassen van je kleding altijd goed de wasvoorschriften in de gaten.

We zijn heel benieuwd of deze tips je helpen bij het redden van je trui. Laat je het ons weten? Dat kan bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Reageer ook