fb
Damespraatjes Damespraatjes

11 weetjes over douchen

Een leven zonder douche kan ik me niet meer voorstellen. Sterker nog, ik heb het echt nodig om me goed te voelen. Douchen is voor mij een basisbehoefte en als ik ’s ochtends niet heb gedoucht voel ik me vies, minder wakker en niet in vorm. Herkenbaar? Hier een paar leuke weetjes over douchen waar je je voordeel mee kunt doen.

1. Ga niet douchen als het onweert. Deze waarschuwing wordt nog steeds door brandweerkorpsen afgegeven. Tegenwoordig hebben veel huizen kunstofwaterleidingen en dan is er eigenlijk bijna geen kans meer om via die leidingen geëlektrocuteerd te worden. Zou jij het wel of niet doen?

2. Niet douchen als je naar de zonnebank bent geweest. Door de zonnebank droogt je huid uit, door douchen ook. Je kunt dus beter even een uurtje wachten en je huid laten herstellen voordat je onder de douche springt. Zeker als je van jezelf al een droge huid hebt.

3. Niet douchen met hechtingen. Vaak mag je na 1 tot 3 dagen weer douchen, maar dat is zeker niet bij alle ingrepen het geval. Bespreek dit zeker even met je huisarts of specialist.

4. Slim appje. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar bij een douchebeurt van 10 minuten verbruik je ongeveer 70 a 80 liter water. Echt heel veel. Ga je in bad dan is dat zelfs zo’n 140 liter water. Er zijn verschillende manieren om het waterverbruik terug te dringen tijdens het douchen. Zo bestaat er een douche-zandloper, die je helpt om je douchetijd te bewaken. In een filmpje van RTL zie je hoe een appje je kan helpen om het aantal liters terug te brengen tot ca 55 liter.

5. Ziek worden van douchen? Is je douche langere tijd niet gebruikt dan bestaat het gevaar van een legionella besmetting. Laat altijd je douche even doorlopen als je langere tijd niet thuis bent geweest.

6. Wereldrecord douchen. Dit is in handen van een aantal Duitse jongeren. Zij hielden het in totaal 101 uur vol. Super knap, maar eerlijk gezegd zie ik hier de lol niet van in. Wat een waterverspilling, zeker als je weet dat je voor 10 minuten al 80 liter water nodig hebt.

7. Marco Borsato is favoriet onder de douche. Ongeveer de helft van de Nederlanders zingt onder de douche en de liedjes van Marco zijn daarbij favoriet. Mijn favoriet is Singing in the shower van Becky G.

 

8. Je ziet er door het douchen echt beter uit. Zeker als je een wat vettige huis hebt. Natuurlijke oliën stapelen zich namelijk in de nacht op en door te douchen reinig je die poriën. En als je je douchebeurt met koud water eindigt vernauwen je bloedvaten zich waardoor je huid verstevigd wordt.

9. Niet nodig om elke dag te douchen. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat het beter is om het maar een keer of 3 per week te doen. Ik moet er niet aan denken. Zie weetje 8 hierboven.

10. Dat was als een koude douche voor mij. Hiermee wordt bedoeld dat je compleet door iets wordt verrast. In het Amerikaans is een douche of een douchebag een scheldwoord. Het wordt douche wordt door officieel gebruikt als iemand om medische redenen schoon gespoeld moet worden, met een soort gieter. Deze gieter wordt douche of douchebag genoemd en daar stamt het scheldwoord vanaf.

11. Nederlanders douchen graag samen. Gewoon omdat het gezellig is, maar ongeveer 30% van de stellen die dit samen doen hebben seks onder de douche.

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook