fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 tips voor mensen die het altijd koud hebben

altijd koud

Heb jij het altijd koud? Dan ben je niet de enige! Nederland telt heel wat koukleumpjes, die zwaar beginnen te krijgen wanneer de winter nadert. Vandaar: een handig artikel met tips voor mensen die het altijd koud hebben. Hopelijk heb je er wat aan! Heb jij zelf ook een goede tip? Laat het ons weten!

1. Douchen

Wanneer je het koud hebt zou je het liefste onder een hele warme douche stappen. Hmm… Als ik er alleen al aan denk krijg ik het een beetje warmer! Toch is dit af te raden. Wanneer je de douche uitkomt is het verschil tussen temperatuur binnen en buiten de douche zo groot, dat je het daarna extra koud krijgt. En dat wil je natuurlijk niet!

2. Kleding

Een goed begin is het halve werk; trek dus lekker thermo ondergoed onder je kleding aan. Ook een sjaal, muts en wanten zijn echte musthaves buiten. Ga je naar binnen? Trek je jas dan altijd uit! Ook als je in de tram, trein, bus of auto zit. Als je deze binnen aanhoudt lijkt het buiten daarna kouder.

3. Drinken

Laat de koude dranken als sapjes en water staan! Drink lekker thee, koffie en warme choco. Ook een drinkbouillon kan helpen. Door koude dranken te drinken krijg je het vaak alleen nog maar kouder. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Lig je ’s avonds op de bank en heb je het koud? Schenk eens lekker een glas rode wijn in, ook dit kan wonderen doen. Let wel op: alcohol verhoogt vooral de gevoelstemperatuur. Trek dus wel een dikke jas aan als je naar buiten gaat!

4. Slapen

Houd de temperatuur in huis constant. Zet dus niet de verwarming op 25 graden als je gaat slapen! Dit is heel lekker met opstaan, maar maakt het extra koud wanneer je naar buiten moet. Liever een beetje koukleumen in de ochtend, dan vervolgens de rest van de dag.

5. Eten

Eten is een brandstof voor je lichaam. Eet dus regelmatig wat om je lichaam op gang te houden. Hierdoor blijft je lichaamstemperatuur ook beter op pijl en zul je het minder koud hebben!

6. Bewegen

Als je het koud hebt wil je waarschijnlijk het aller liefste onder een dekentje op de bank of in bed gaan liggen? Ik wel in ieder geval! Maar helaas, dit is niet de beste oplossing. Pak je sportspullen en ga naar de sportschool. Door flink te bewegen krijgt zelfs de grootste koukleum het lekker warm.

7. Mindset

Last but not least: als je denkt dat het koud is, dan heb je het ook koud. Echt waar! Ik keek laatst een programma met Wim Hof (a.k.a. The Iceman), waarin hij vertelde hoe hij het zo lang volhoudt in bakken met ijs. En écht waar: het zit allemaal in zijn hoofd.

Lees ook: 5 dingen die elke koukleum herkent!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Paul vW -

Of je bestelt een Gigolo om je op te warmen.

mara -

Dus dat.

Reageer ook