fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zóveel calorieën verbrand je met een half uurtje wandelen

Burpees, hardlopen, opdrukken, squats, lunges en sit-ups: je moet er maar van houden. Recent ben ik weer begonnen met trainen en ik ben dol op die echte afbeul workouts. High intensity training is erg goed voor je lichaam, maar niet iedereen vindt het even leuk. Gelukkig zijn er ook low intensity trainingen, die óók heel goed voor je zijn. Zo kan je al met een half uurtje wandelen flink verschil maken in je gewicht en gezondheid. Hoe zit dat precies? En hoeveel calorieën verbrand je met een half uurtje wandelen?

Veel voordelen

Wandelen is voor heel veel dingen goed! Zo geeft wandelen rust en geeft het je de tijd om je gedachten te organiseren. Dit komt door de wandelbeweging zelf, maar ook de buitenlucht en de natuur zijn bewezen goed voor ons. In je hoofd maak je tijdens het wandelen ruimte voor gedachten waar je anders misschien geen plek voor hebt. Je kunt nadenken over dingen waar je mee zit, zaken waar je over twijfelt of ideeën waar je nooit voldoende bij het stilgestaan.

Naast veel mentale voordelen, heeft een regelmatige wandeling ook veel fysieke waarde. Wist je bijvoorbeeld dat beweging goed is voor de spijsvertering? En ook je spieren, gerichten, longen en hart worden er blij van. Tot slot is het een mooi middel als je een paar kilo’s kwijt wilt. Hoe zit dat precies bij wandelen?

calorieën verbrand je met een half uurtje wandelen

Hoeveel calorieën verbrand je met een half uurtje wandelen? 

Met een half uur wandelen verbrand je (afhankelijk van je snelheid en gewicht) ongeveer 150 calorieën. Dat lijkt misschien weinig, maar als je deze verbrandde calorieën er niet na de wandeling weer aan-eet, kan het op de lange termijn veel effect hebben. Kijk even mee:

Hoeveel calorieën verbrand je met een half uurtje wandelen? Om één kilo af te vallen, moet je 7.000 calorieën verbranden. Stel: je wandelt 6 dagen per week een rondje van een half uur. Hierbij verbrand je 150 calorieën per rondje, dat is 900 calorieën per week. Houd je dit een maand vol? Dan verbrand je ongeveer 3.600 calorieën met jouw wandelingen. Dit houdt in dat je in één maand ongeveer een halve kilo kunt afvallen. Lukt het jou om dit een jaar vol te houden? Dan zou je in principe 6 kilo lichter kunnen zijn! Hierbij is natuurlijk wel belangrijk dat je na het wandelen de verbrandde calorieën er niet weer aan-eet!

Hardlopers zijn doodlopers

6 kilo in een jaar klink misschien als weinig, maar het is echt een keurige hoeveelheid. Door langzaam af te vallen en jezelf een nieuwe lifestyle aan te meten, is de kans om het gewicht blijvend kwijt te zijn vele malen groter dan wanneer je het snel verliest. Hardlopers zijn doodlopers in dit geval! Een wandeling van slechts een half uur is dus écht goed voor jouw gezondheid en kan op de lange termijn een groot effect hebben.

Zoveel calorieën verbrand je met een half uurtje wandelen! Houd jij van wandelen? En gebruik je het om af te vallen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Reageer ook