fb
Damespraatjes Damespraatjes

Volslanke modellen maken dikkere vrouwen alsnog onzeker

volslanke modellen

Het onderzoek naar het effect van de maat van modellen gaat maar door. Steeds vaker worden de graatmagere modellen bekritiseerd en de volslanke modellen worden de hemel ingeprezen. Onderzoekers uit Nederland, Duitsland en Amerika hebben nu onderzocht wat het effect van modellen met verschillende maten is op het zelfvertrouwen van vrouwen met verschillende maten.

Hieruit blijkt dat vrouwen met overgewicht altijd een lager zelfvertrouwen krijgen door het zien van modellen. Of het model nu dun of dik is maakt daarvoor niets uit. Vrouwen met ondergewicht daarentegen blijken juist altijd een hoger zelfvertrouwen te krijgen, ongeacht de maat van het model waar ze naar kijken. Vrouwen met een normaal gewicht blijken meer zelfvertrouwen te krijgen van normale (redelijk slanke) of echt volslanke modellen en juist minder door het kijken naar dunne modellen of modellen met een klein beetje overgewicht.

Volslanke modellen

Een dun model maakt ze onzeker over hun eigen gewicht en de wat meer volslanke modellen laat ze inzien dat ze zelf ook wat dikker zijn en dat maakt ook weer onzeker. Met extreem dik kunnen veel vrouwen zich niet identificeren wat hun zelfvertrouwen een boost geeft en de normale slanke modellen laat ze inzien dat ze er zelf ook goed uitzien.

Ook het kijken naar advertenties blijkt van invloed op een persoon. Vrouwen met overgewicht blijken minder koekjes te eten als de persoon in de reclame ook wat dikker is.

Advies: niet meer naar modellen kijken

De onderzoekers adviseren mensen met overgewicht om helemaal niet naar modellen te kijken. Of ze nu dik of dun zijn. Het is daarvoor het beste om modebladen geheel te negeren en ook niet te kijken naar allerlei modeprogramma’s op tv.

Lees ook: Hoofdpijn door het afvallen?

Het is goed dat dit onderzoek nu gedaan is, hieruit blijkt namelijk dat het dus eigenlijk niet noodzakelijk is om volslanke modellen te gebruiken, althans voor vrouwen met overgewicht of ondergewicht geeft dat dus geen boost aan hun zelfvertrouwen. Wel blijft het natuurlijk zo dat wanneer een model een “normaal” of volslank figuur heeft je je daar beter mee kunt identificeren wat volgens ons de verkoop van het product ten goede komt. En daarnaast is het voor het zelfvertrouwen van vrouwen met een “normaal” gewicht wel positief. En aangezien wij met zijn allen daar naar streven of dat al bereikt hebben blijft het een goede ontwikkeling. 

Bron: Valtaf.nl
Foto door RODNAE Productions via Pexels 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook