fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf dingen waardoor jij je laat verleiden tijdens het boodschappen doen

Gebeurt het jou ook te vaak dat je de supermarkt binnen gaat om een paar dingetjes te kopen en dat je het winkelpand verlaat met 2 hele grote goed gevulde boodschappentassen. Het is jouw supermarkt klaarblijkelijk weer gelukt om je te verleiden. Je vraagt je wel eens af hoe ze dat toch doen?

1. Het is gezellig! Hoe fijner jij het vindt om in je supermarkt te zijn, hoe langer je er zult blijven hangen en hoe meer je koopt. De geur van warme appeltaart of versgebakken brood ruik je vaak al bij binnenkomst. Zelf (Sandra) ben ik hier heel bevattelijk voor. Ik ben dol op boodschappen doen en nieuwe dingen uitproberen. Als ik me fijn voel in de supermarkt ben ik eerder geneigd tot lekker rond kijken en daarna kopen. Ook leuk om te weten: in de supermarkt wordt wel muziek gespeeld, dat is nooit snelle muziek, want dan ga je misschien sneller lopen en sneller je boodschappen doen. Nee, het is rustige, misschien wel klassieke muziek waardoor je rustiger door de supermarkt loopt (en dus misschien meer koopt).

Lees ook: Shocking! Dit is hoe verschillende mensen $ 100 aan boodschappen uitgeven

2. Je kinderen zijn van harte welkom! Zo zijn er ook regelmatig kassa-acties waarbij je kinderen leuke spulletjes krijgen, moestuintjes, boerderijdiertjes, voetbalplaatjes, etc. Ze gaan graag mee om dit in ontvangst te nemen. Is het je wel eens opgevallen dat jouw kar veel voller is als je met de kinderen boodschappen doet? Die van mij altijd wel.

3. Voorin de supermarkt liggen groente en fruit. Omdat je hier vermoedelijk veel van koopt meteen aan het begin van je tour door de supermarkt, voel je dat je goed en gezond bezig bent. Dan kun je toch ook wel wat meer lekkere dingen kopen als franse kaasjes, chips en bier. Herkenbaar?

4. Producten die op ooghoogte liggen. Dit zijn de producten waar de meeste marge op zit, dus waar de supermarkten winst op maken. Bij de ene supermarkt zijn dit juist de producten van het eigen merk en bij andere supermarkten de merkproducten. Voor je kinderen is de ooghoogte natuurlijk anders. Kijk maar eens wat daar allemaal ligt en waardoor jouw kind zich laat verleiden.

5. Aanbiedingen bij de kassa. Misschien heb je tijdens je gang door de supermarkt allerlei verleidingen afgeslagen, dan komt nu de laatste uitdaging. De aanbiedingen die in de buurt van de kassa liggen. Dit zijn vaak wat kleinere artikelen, die je makkelijk nog even in je mandje stopt. Paaseitjes, stroopwafels, nootjes, noem maar op. Met mooi weer worden er vaak kleine diepvriezertjes neergezet, waar ijsjes in liggen. Ben je met de kinderen dan wordt de verleiding wel heel groot ……

Heb je een hekel aan boodschappen doen? 7 tips om het boodschappen doen leuker te maken

Hoe kun je weerstand bieden aan al de verleidingen?

Is het heel erg dat supermarkten hierop inspelen? Nee hoor, van mij mogen ze me verleiden. Ik moet mezelf gewoon wapenen tegen overmatig koopgedrag.

  • Zorg dat je goed gegeten hebt voordat je de supermarkt ingaat, want het is bekend dat je veel meer koopt als je trek hebt.
  • Ook is het verstandig om een boodschappenbriefje te maken. Die van mij zet ik altijd in mijn notities in mijn iPhone en haal de dingen die al in mijn karretje liggen van het lijstje.
  • Verder is het goed om met jezelf een budget af te spreken voordat je de supermarkt in stapt.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook