fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 tips om boodschappen doen wat leuker te maken

Vrouwen houden van shoppen! Maar lang niet alle vrouwen houden van boodschappen doen. Sterker nog, er zijn er bij die er een bloedhekel aan hebben. Voor diegenen die tot die groep behoren hebben we een paar tips op een rij gezet.

1. Zorg dat je altijd een basispakket in huis hebt. Heb je een keer echt geen zin en kun je je er niet overheen zetten dan hoef je in ieder geval het huis niet uit en kun je uit je voorraden putten.

Lees ook: de 8 grootste ergernissen in de supermarkt 

2. Zorg dat iemand anders de boodschappen doet. Misschien vind je partner of je kind het wel leuk. Dan werp jij je toch op om het gras te maaien of de vuilnisbakken buiten te zetten (of een paar van die andere 10.000 klusjes die op jullie liggen te wachten).

3. Maak thuis een goed boodschappenlijstje. Dat maakt boodschappen doen echt makkelijker. Zelf zet ik mijn lijstje altijd bij mijn notities in mijn telefoon en verwijder dat van mijn lijstje wat al in mijn karretje ligt. Geeft een lekker gevoel.

4. Laat het lekker thuis bezorgen. Inmiddels zijn er best wat supermarkten die de boodschappen graag bij je thuis brengen. Ook zijn er punten waar je de boodschappen kunt afhalen. Je bestelling doe je gewoon via internet en je hoeft niet meer zelf door de supermarkt.

5. Ga op tijden dat het rustig is. Vrijdagmiddag of zaterdagochtend is het natuurlijk mega-druk in de supermarkt. Probeer deze tijdstippen te vermijden. Werk je overdag? Ga dan op donderdag- of maandagavond boodschappen doen. Wedden dat je dan zo klaar bent.

6. Geen zin in social-talks in de supermarkt? Pak lekker de fiets met een paar flinke fietstassen en rijd naar de supermarkt in een andere wijk of een naburig dorp. Je waant je een beetje in vakantiesfeer en je komt vermoedelijk geen bekenden tegen. Je hebt zo een lekker fietstochtje achter de rug en waarschijnlijk voel je je daarna best goed.

7. Ga niet met honger naar de supermarkt. Het is bekend dat je dan veel meer koopt en geneigd bent tot impulsaankopen. Natuurlijk ook niet zo heel erg, maar wel als het een paar keer per week gebeurt. Je ijskast begint dan uit te puilen en daarna je afvalbak. Liggen er lekkere dingen in de winkel om te proeven? Neem dat altijd! Het zijn vaak kleine hapjes, waar je echt niet dik van wordt, maar het maakt het boodschappen doen leuker en wie weet doe je nieuwe inspiratie op.

Foto: AH.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook