fb
Damespraatjes Damespraatjes

Spaghetti met verse cherry-tomatensaus

Nina Stroo, bekend van Nina Dinners, heeft heerlijke kookblogs voor Damespraatjes geschreven. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten!

Van de week aten we deze heerlijke pasta, makkelijk en met verse groente. Niks is fijner na een dag werken, studeren of bezig zijn lekker samen aan tafel een Italiaanse pasta te eten. Ik ben gek op pasta en eet het vaak, met zelfgemaakte saus of pesto, dat is namelijk helemaal niet moeilijk!

In een half uurtje tijd kun je deze heerlijke spaghetti met cherry-tomatensaus op tafel zetten. Door cherrytomaatjes te gebruiken wordt de saus een beetje zoetig, je waant je echt in het zonnige Italië!

Voor 2 personen:

200 gram spaghetti
1,5 bakje cherrytomaatjes (375 gram)
1 sjalotje
1 teen knoflook
8 half zongedroogde tomaten
halve rode peper
hand verse basilicum
peper en zout

Snijd het sjalotje en de peper fijn en bak dit totdat het sjalotje en de peper zacht is maar niet bruin. Voeg daarna de geperste knoflook en de helft van de basilicum fijngesneden toe. Laat dit heel kort even meebakken. Voeg daarna de cherrytomaatjes, in z’n geheel en gewassen,
een theelepel zout en een beetje peper toe. Laat dit met de deksel op de pan een kwartiertje pruttelen, roer af en toe.

Na een kwartier ploppen de tomaatjes als het goed is open en wordt het geheel een sausachtige substantie. Pureer de zongedroogde tomaatjes met de staafmixer. Voeg dit toe aan de saus en roer goed door. Voeg hierna de rest van de fijngesneden basilicum en de gekookte en afgegoten spaghetti toe. Meng goed en verdeel over de borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas en garneer met een blaadje basilicum. Lekker met groene salade met buffelmozzarella.

Buon appetito!

Nina Stroo is 23 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl

2 reacties

Frieda van Voorst -

Lekker,maar van die cherrytomaatjes blijven de velletjes altijd zo hard,liever grote saustomaten( de peervormig) of grote tomaten even in heet water en pellen.

buon appetito….
Frieda

Reageer ook