fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 schoonmaaktips voor luie mensen

schoonmaaktips voor luie mensen

Zo nu en dan ben ik heel fit en actief. Dan race ik het huis door met mijn stofzuiger en emmertje sop. Maar er zijn ook dagen dat ik uit mijn werk kom en liever meteen op de bank neerplof om te Netflixen of mijn boek uit te lezen. Herkenbaar? Heb jij iets aan schoonmaaktips voor luie mensen? Dan hebben we dit artikel voor jou geschreven.

5 schoonmaaktips voor luie mensen

1. Weer stof uit je huis

Is er geen stof, dan hoef je ook niet zo vaak je huis te stoffen en te zuigen. Maar hoe krijg je een stofvrij huis? Ruim je wasgoed snel op, kleding is namelijk een grote bron van stof. Leg een goede mat bij de voordeur zodat er ook zo min mogelijk troep je huis inkomt. Kijk hier voor nog meer tips om stof uit je huis te weren.

2. Gooi zoveel mogelijk in de vaatwasser

In plaats van alles grondig te poetsen en schoon te vegen. We bedoelen dingen als speelgoed, bloemvazen, plantenpotten, beeldjes, rooster van je fornuis, etc. Check natuurlijk wel vooraf of het vaatwasser bestendig is.

3. Leg plastic folie over planken en lades in koelkast

Zijn je planken of lades smerig, dan trek je het plastic er gewoon weer af. Dat scheelt een hoop schoonmaakwerk, want vaak laat het vuil in je koelkast moeilijk los. Je kunt de planken en lades trouwens ook in de vaatwasser doen (dat doe ik trouwens zelf altijd).

4. Gebruik de juist schoonmaakmiddelen

Vroeger stond ik altijd erg lang te boenen op mijn afzuigkap. Dat is nu passé. Ik spray er een antivet spray op, laat het even intrekken en haal er daarna een doekje overheen. Hetzelfde geldt voor kalkresten, schimmelvlekken etc. Als je de juiste schoonmaakmiddelen hebt bespaar je jezelf een hoop tijd.

5. Maak een goede taakverdeling

Het is fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat. Maar hoeveel vrouwen trekken veel huishoudelijk werk naar zich toe, terwijl je ook best het één en ander uit handen kunt geven. Maak een lijst met een taakverdeling voor jou en je partner/gezin/huisgenoten. Ook kinderen kun je best al wel taken in het huishouden geven. Kijk hier voor een overzichtje wat je kinderen al op jonge leeftijd gerust kunt laten doen.

Is het jouw doel om ’s avonds zo snel mogelijk op je bank neer te ploffen? Dan hopen we dat je iets aan deze tips hebt. Heb jij trouwens nog  en wil je dat delen met onze andere lezers? Dan zouden we het heel leuk vinden als je dit met ons wilt delen via de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook