fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara test de Aanslag Reiniger van XG2

Zoals jullie waarschijnlijk al in ons interview met hygiëne-koning Rob Geus hebben gelezen, brengt hij in samenwerking met XG2 een lijn met schoonmaakproducten op de markt. Rob is natuurlijk zelf razendenthousiast over de producten, maar worden wij (de consument) er ook blij van? Er is maar één manier om daar achter te komen, en dat is door het te testen!

Om het effect van een schoonmaakmiddel te testen, is er een onderdeel van essentieel belang: je hebt iets nodig om het op te testen. In deze review test ik de Aanslag Reiniger, die aanslag op tegels, wanden en voegen kan verwijderen. We horen van veel van onze lezeressen dat ze regelmatig last van schimmel in de badkamer hebben, dus leek dat ons een ideaal klusje om het mee te testen.

XG2 review 3

De afgelopen tijd heb ik lekker warm gedoucht, met de deur dicht en zonder ventilatie. Onze badkamer ventilator is al een tijdje kapot en het is ons tot nu toe niet gelukt om hem te laten maken. Schimmel ontstaat wanneer ruimte en vocht een ruimte niet kunnen verlaten en de badkamer is dan ook een plek waar het vaak voorkomt. Dit heeft bij ons in de badkamer voor een schimmellaagje op de muur gezorgd. Niet fijn, maar wel goed dat ik zo de Aanslag Reiniger kan testen! Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zullen we maar zeggen.

XG2 review

Before: met schimmel

Werkt het echt?

Vandaag was het zover: ik mocht de Aanslag Reiniger testen. Volgens de verpakking spray je het op de aanslag, laat je het 15 minuten inwerken (bij extreme aanslag nogmaals besproeien en het 30 minuten laten inwerken) en tot slot het gereinigde oppervlak afnemen met water en een spons.

Braaf spray ik de spray op de badkamer muur en loop weg. Wonder boven wonder was de schimmel in mijn badkamer na 5 minuten al verdwenen. Het was natuurlijk nog niet echt hardnekkig, dus misschien ging het daarom zo snel, maar ik ben aangenaam verrast. Het werkt echt!

Ook heel fijn: na het gebruik van de Aanslag Reiniger komt de schimmel minder snel terug. Hoef ik toch iets minder op te schieten met het repareren van de badkamerventilatie 😉

XG2 review2

After: zonder schimmel

Wat kost het?

De producten van XG2 zijn ontwikkeld voor de professionele markt, maar ze worden nu ook verkocht bij Jumbo. Doordat het professionele producten zijn, zijn ze van de hoogste kwaliteit en maken ze gebruik van de meest innovatieve formules. Hierdoor werkt het gewoon heel erg goed. Normaal gesproken betaalde ik voor de schimmelverwijderaar van een ander bekend merk vaak € 7,00! Ik vond dat altijd duur, maar kocht het toch omdat ik wel van die vieze schimmel in de badkamer afwilde. De Aanslag Reiniger van XG2 kost € 2,99, echt veel voordeliger dus.

We hebben ook de Vlekken Formule en de Waterdicht Spray van XG2 getest. Ben je benieuwd of die ook goed zijn? Lees dan de reviews:

2 reacties

Corrie -

Ik aanslag op de keuken muren geel van het koken maar nu weer als nieuw heeft met een verfroller aan gebracht super spul

Peter -

Beste dames,

Wanneer het dure flesje aanslagreiniger op is, bewaar de trigger en schroef deze op een fles dunne bleek. €0.35 per liter, dus nóg een keer stukken goedkoper. Dunne bleek is meestal iets minder geconcentreerd, dus een paar keer extra spuiten is gewenst.

Beter voor je portemonnee, en net zo goed tegen schimmel.

Reageer ook