Damespraatjes Damespraatjes

Rozemarijn werd restaurant uitgezet om drammende kinderen: “De andere gasten zijn erg kortzichtig en kil”

Een paar maanden geleden schreven we hier op Damespraatjes over een moeder die ruzie kreeg in het vliegtuig omdat haar kindje dat maar niet stopte met huilen. We kregen hier zeer uiteenlopende reacties op binnen; van mensen die de moeder een hart onder de riem wilden steken, tot mensen die vonden dat ouders niet met kinderen zouden moeten vliegen. Ook kregen we te horen dat er vergelijkbare discussies en ruzies in restaurants kunnen ontstaan. Zo ook bij Rozemarijn, zij werd een restaurant uitgezet om drammende kinderen. 

Sterrenrestaurant

“Mijn man Pieter-Paul en ik gaan graag uiteten. Het liefste kiezen we dan restaurants uit de Michelin-gids, puur omdat je gewoon weet dat het dan goedzit”, vertelt Rozemarijn. “Onze dochters van 3 en 5 laten we dan eigenlijk altijd thuis met de oppas. Je maakt ze niet blij met een zevengangen menu met wijnarrangement, dus Pieter-Paul en ik doen dat lekker met z’n tweeën. Daarnaast vinden wij het ook gewoon fijn om wat quality time te hebben samen. De kids en de oppas eten pizza, wij ons sterrenmenu. Iedereen blij.”

Compliment

Hoewel de kinderen een avondje met de oppas hartstikke gezellig vinden, vragen ze ook steeds vaker of ze mee mogen naar het restaurant. “Kinderen van deze leeftijd in een sterrentent zien wij nog niet zitten, maar we nemen ze wel steeds vaker mee uit lunchen. Pieter-Paul en ik houden het dan bij twee gerechten en de kids eten gezellig mee. Meestal gedragen zij zich voorbeeldig. Laatst kregen we zelfs van mensen naast ons het compliment dat de kinderen zo lief en gezellig aan tafel konden mee eten.”

Fristi en een kleurplaat

Helaas gaat het ook weleens anders. “Zo was de oudste laatst bloedchagrijnig en liep ze al te mokken toen we het eetcafé binnenkwamen. Niets was goed en ze schreeuwde dat ze het ‘een heel stom restaurant vond’. Pieter-Paul en ik konden natuurlijk wel door de grond zakken, maar het meisje in de bediening loste het goed op. Met een flesje Fristi en een kleurplaat werd ze rustig en konden wij ons eten opeten. Uiteindelijk heeft bijna niemand er echt last van gehad.”

restaurant uitgezet om drammende kinderen

Nare blikken

Laatst ging het weer mis, dit maal in een kleine bistro. “Gewapend met speelgoed en iPads kwamen we de tent binnen. Al bij het installeren van de kinderen merkte ik dat we hele nare blikken toegeworpen kregen. ‘Waarom kijkt die mevrouw zo boos?’, vroeg de oudste ons net iets te hard, toen een oudere dame naast ons afkeurend ons gezelschap in zich opnam. Ik negeerde de vraag en knikte vriendelijk naar de dame. De mevrouw draaide haar hoofd weg en begon te fluisteren tegen haar tafelgenote. Wat een chagrijn, dacht ik nog.”

Niet lekker

Rozemarijn en haar gezin voelen zich behoorlijk onwelkom in het restaurant. “Ook de bediening had duidelijk geen zin in onze kinderen. Zelfs nadat wij een fles wijn van 95 euro bestelden, konden ze het niet opbrengen om een gerechtje voor de kinderen te maken. ‘Nee, dat doen we hier niet. Ze mogen een gewoon gerecht van de kaart bestellen’. Uiteindelijk hebben wij dit gedaan, maar de meiden vonden het helemaal niet lekker en begonnen te huilen.”

Restaurant uitgezet om drammende kinderen

De ouders doen er alles aan om hun kinderen stil te krijgen, maar niets zit mee. “Het gehuil werd geschreeuw en het geschreeuw werd rollen over de grond. Ik heb er toen echt alles aan gedaan om ze stil te krijgen, maar het mocht niet baten. Pieter-Paul is met ze op de gang gaan staan en heb ik nogmaals om een portie friet gevraagd. Toen gebeurde het ondenkbare… ‘Mevrouw, andere gasten hebben aangegeven dat ze veel last van jullie drammende kinderen hebben. Wij hebben de rekening voor u. Mochten jullie het willen, dan kunnen we het overige eten en de wijn to-go met u mee naar huis geven’, zei een over het paard getild joch uit de bediening. Ik heb het geld op tafel gesmeten, de fles dure wijn in mijn tas gestopt en heb boos het restaurant verlaten.”

Excuses

De volgende dag wordt Rozemarijn gebeld door het restaurant met een excuses. “Het was de eigenaar die van de bediening had gehoord wat er was gebeurd. Hij gaf aan dat er veel mensen over onze kinderen hadden geklaagd, maar dat wij nooit zomaar naar huis gestuurd hadden mogen worden. Hij heeft ons het geld van het eten en de dure fles wijn teruggegeven en ons een diner voor twee (haha!) aangeboden. Dit vond ik erg vriendelijk en correct van hem.”

Leren door te doen

Rozemarijn en Pieter-Paul denken er sinds dit incident wel twee keer over na voordat ze hun kinderen mee uit lunchen nemen. “Ik vind dat best jammer. Kinderen moeten het gewoon leren en dat kan alleen door het te doen. Iedereen is jong geweest en ik begrijp niet dat andere gasten dan zo kortzichtig en kil kunnen zijn. In een sterrentent neem ik ze nog niet mee, maar een eetcafé moet toch kunnen?”

Ben jij weleens een restaurant uitgezet om drammende kinderen? We zijn heel benieuwd. Op respectvolle wijze meepraten kan in de reacties onder dit artikel. 

Lees ook: Zeer pikante foto van Alexia uitgelekt. Waarom is deze online te zien? 


13 reacties

Emmie -

Ik begrijp dat je je bekritiseert voelt. Dat zou iedereen hebben als je wordt weggestuurd. wel vind ik dat iedereen recht heeft op een leuk avondje uit en als er iemand zorgt voor overlast (in dit geval de kinderen) dan kun je ook je eigen verantwoordeljjkheid nemen. Nu leg je die bij de bediening en de anderen. Kunnen ze zich niet gedragen dan is het tijd om op te stappen. Zo leer je ze wat gewenst en niet gewenst is.

Joris -

Het zal je verbazen, Jan-Willem, maar er zijn restaurants waar ze geen patat serveren. En restaurants waar het een bijgerecht is. Een portie patat maakt nog geen kindermenu.

Het valt me op dat Rozemarijn weinig medestanders heeft. Gezien het toontje in het interview had ze vast anders verwacht.

[email protected] -

Ooit was er in Soest een restaurant met kinder restaurant wat een vinding!
Pa en ma in geweldig restaurant uit eten en de kinderen allemaal met elkaar in een aparte ruimte onder begeleiding kids menu eten en daarna entertainment onder begeleiding
Dat was perfect kost wat maar dan had je ook wat iedereen tevreden

Nico -

Tja … als ik uit ga eten, wil ik daar graag van genieten. Dat is voor mij, en mijn vrouw, een momentje van lekker samen zijn, er evn uit, GENIETEN! We kiezen dan ook bij voorkeur voor een wat beter restaurant (niet alleen omdat we dit niet zo vaak doen, maar vooral omdat we iets lekkers/bijzonders willen en willen GENIETEN). Onze kinderen blijven thuis; die vinden dit helemaal niet leuk. DUS: als deze mevrouw met haar jankende kinderen mijn avond gaat zitten verpesten met haar wijntje van 85,- en jankende kinderen, dan klaag ik daar ook over. Laat die kids gewoon thuis of ga met ze naar een all-you-can-eat restaurant waar je voor een paar euro jezelf vol kunt stoppen en er ook voor kids voldoende te eten is! Verpest niet andermans fijne, gezellige, bijzondere avond omdat JIJ nu eenmaal jankende kids mee moet nemen.

Jan-Willem -

Maar er hoort toch patat in elk restaurant te zijn of bistro en er is ook nog zoiets als de klant is koning hier is dat achteraf

Danny -

Een restaurant. Waar ze geen kundermenu hebben zitten ze niet op kinderen te wachten. De gasten rekenen er dus ook niet op. Hou daar rekening mee. Een fles wijn van 95€ is niet een klein gewoon bisto. Misschien iets meer met bijde benen in de grond komen staan tussen de gewone bevolking
Die zijn in een bistro geen 95€ kwijt voor een fles wijn. Dat kost ongeveer de lunch

m -

soms willen je kinderen van 3 en 5 iets en is het beter om ze te leren dat ze niet altijd kunnen krijgen wat ze willen in het leven. als er geen kindergerechten op het menu staan, moet je ook niet verwachten dat ze die speciaal even voor je uit de lucht gaan toveren.

Joris -

Je reactie lijkt op die van een tokkie, Eline.

Eline H -

Zure mensen heb je overal.
Zo was ik met mijn gezin op stap in een winkelstad
Dochter van 3
Zoontje van 1 maand
Ikzelf had slaap nodig… maar wou toch eens buiten.
Ik was in een winkel wat koopjes aan het bekijken, de dochter kreeg aan de andere kant van de winkel een crisis.
De papa ging erop af en ik dacht bij mijzelf ‘afem diep in en uit’ en siste tussen mijn tanden tegen mijzelf ‘Straks hang ik er ook een sticker -50%’ op
Toen kwam een vrouw op mij toegelopen en zei dat ik een slechte moeder was doordat mijn dochter in de winkel een huilbui kreeg!
Ik wist nie wat ik hoorde, ben naar buiten gelopen (anders was ik in staat iets naar haar hoofd te gooien)
En daar kwam ze het nog eens herhalen tegen me.
Heb er tot op heden nog altijd spijt van dat ik ze geen blauw oog gemept heb. Al was het maar om aan te tonen dat dit een nog slechtere moeder kon geweest zijn…

Arie -

Tja, lekker met je kids naar de Mac gaan, vinden ze nog leuker ook. En als je 95 Euro neertelt voor een fles die zeer waarschijnlijk maar 20 Euro inkoop kostte ben je niet goed snik.

Conny -

Ik kan die klagers eigenlijk wel begrijpen. Als ik een keertje ga eten met iemand of mijn partner, moet ik mij daarvoor pijn doen, en is het om even me time te hebben. En dan wil ik zeker geen jennende kinderen rond mij

Queenofwands78 -

Wat een entitlement! Hoe vol van jezelf en je kinderen kan je zijn? Een bistro met wijn van 95€ en zonder Kindermenu is dus… NIET VOOR KINDEREN. Er zijn toch etablissementen genoeg waar je wel met je kids terrecht kunt. En dan bedoel ik niet de Mc Do. Maar zeker ook niet iets uit de Michelin gids. En misschien is dat uit eten gaan voor hen iets doodgewoon maar voor sommige mensen is het een uitzonderlijke, soms zelfs kostelijke gelegenheid. Natuurlijk willen die niet met iemand anders rumoerige kroost geconfronteerd worden. En wat dat leren door het te doen betreft? Lopen ging ook stap per stap en niet meteen met een marathon

Joris -

De decadentie druipt eraf. Als je kinderen het voor anderen verzieken, zou het je sieren uit jezelf in te pakken en het een volgende keer opnieuw te proberen. En beter oefen je sociaal gewenst gedrag in zaken waar men zich wél op kinderen richt. Een pannenkoekenhuis met speelhoek. Maar reken daar niet op wijntjes van €95 en ook geen vermelding in de Michelin gids. Toch loopt u daar niet standaard een voedselvergiftiging op, hoor…

Reageer ook